Radium 400 stúdió mikrofon

Estimated read time 3 min read

Sziasztok!

Genesis Radium 400

Aki most itt van és olvassa ezeket a sorokat, az vagy gamer, vagy videós, vagy egyszerűen csak kíváncsi és mindenféle tesztre nyitott. A Genesis Radium 400 egy profi gamer mikrofon, ami egyenesen komplett állványostól érkezett a lengyel gyártótól.

Na nézzük is milyen a várva várt miki.

 A doboz a Genesishez híven minőségi. Akkor értenétek igazán, ha a kezetekben fognátok, bár aki vett már Genesis terméket az tudja, hogy igazat írok. Na de bontsuk is ki gyorsan, mert jobban érdekel az, hogy mi van belül.

 

Azonnal elém tárult a „szélfogó” háló, vagyis a pop filter és annak a flexibilis tartója, valamint a mikrofon szivacs. Van még itt egy füzetke is a mikrofonról, de az most engem hidegen hagy, na nézzük a második szintet, mert két sorban vannak a cuccok a dobozban.

 Felül látható a mikrofon konzol, ami pont olyan, mint amiket a rádió stúdiókban láthatunk, alatta a mikrofon USB kábel, ami majd kiderül, hogy elég hosszú e, vagy éppen nagyon rövid. Elfért még a dobozban a konzol bilics, amivel rögzítjük a mikrofon konzolt és nem utoló sorban maga a Genesis stúdió mikrofon test és annak a rögzítéséhez a gumi kengyel, bár ez utóbbit lehet sokat máshogy hívják. 

Összerakni nem nehéz a Genesis Radium 400 mikrofont, mert egyrészt már ezernyi terméket raktam össze, másrészt pedig ez egyszerű, mint a faék.

 Összeraktam és jól megfér a Radium 400 a Genesis gamer egér, egérpad a 7.1-es fejhallgató és a hatalmasat szóló Genesis Helium 600 mellett. Én rendszeresen készítek filmeket, amikben sokszor szükség van narrációra. Bevallom eddig nem így oldottam meg, mint most és ez a minőség rovására is ment. Más amikor helyszíni hangot rögzítünk és más az, amikor profi zajmentes hangra van szükség. Ilyenkor nagyon nem kell nekünk az atmoszféra zaj. Az egy másik helyzet, ami nem a Radium 400 sajátossága.

 

Több munkához is használtam már és bizton állíthatom, hogy az én munkáimhoz kivállóan teljesít és nem érzem azt, hogy hiányozna a professzionális stúdió mikrofon, ami akár 3-400 ezer Forint is lehet és ezzel nem is a nagyon jó kategóriát írtam. Hamarosan készítek Nektek egy összehasonlító tesztet más stúdió mikrofonnal és mutatok majd audio felvételeket is, de most nagyon el vagyunk havazva a sok termék miatt, ami ránk vár.

A Genesis Radium 400 egyszerű, de nagyszerű és nagyon megéri a nevetségesen olcsó árát, ami 25 ezer Forint körül mozog.

Nem éri meg ezen tovább spórolni és nem érdemes más olcsóbb kínai mikrofont venni, mert ezt az ember hosszú évekig használja, én biztosan!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek