Megnéztük az Arénát

Estimated read time 8 min read

Ugye milyen becsapós? Igen megnéztük az Arénát, de nem a Papp Lászlót, hanem a PC Arénát, ami számítástechnikai dolgokkal foglalkozik. Pontosabban használt PC-k, monitorok, laptopok forgalmazásával.

A PC Aréna bázisa Nagytarcsán van. Ide kellett, vagyis nem kellett, de én örömmel mentem, mert kíváncsi voltam milyen a cég. A weboldalukon és a Facebook hirdetéseken mindig egy nagy üzemcsarnokot látok. Gondoltam majd kiderül ha odaérek.  Az utazásomnak konkrét oka volt, mert előtte tőlük vásároltam egy laptopot, amire majd vissza is térek. Szóval telefonos egyeztetés után elmentem Nagytarcsára.

A cég egy hatalmas ipari területen van, amit nagyon egyszerű volt megtalálni és valóban úgy nézett ki, mint a reklámokon. Bementem és nem egy nagy csarnok fogadott, hanem egy igényes recepció. Ott vártam meg Kecsey Tuzsont, aki nagyon kedvesen fogadott. És azonnal intézkedett is a gépem miatt. A falon lévő TV-n reklám videó ment és számtalan elismerés volt kitűzve.

 

 

Na de mindenek előtt nem így kezdődött a történet, hanem…..

Amikor megérkezett a csomag, jóval a PC Arénás látogatásom előtt.

A GLS hamarabb hozta, mint amit gondoltam, de az sose baj. Meglepődtem a csomagoláson, mert ilyet bevallom még nem láttam, habár már 1200 éve csak PC Arénás gépeink vannak. Csak azért, mert ár-érték arányban és megbízhatóságban bele nem lehet kötni. Tehát ismét arénás doboz érkezett.

 

 

Nagyon menő ez a felirat a dobozon! Egyrészt figyelmeztet, másrészt pedig személyessé teszi a csomagolást. Gyorsan el is vágtam a pántokat, persze minden hozzánk érkező terméket a felbontás előtt és közben is le szoktam fényképezni. Tegyétek Ti is ezt, mert a szállítás közbeni, vagy bármi más dolog miatt csak így lehet reklamálni. 

 

 

A dobozban légkamrás fólia védte a laptopot úgy, hogy az moccanni sem tudott, mellette pedig külön elválasztva a töltő. Kivettem a laptopot és ekkor jött a nem kicsi meglepetés!

A laptop csomagolása nem ért véget ennél. PVC zsugorfólia volt a laptopon! Ettől kezdve éreztem, hogy jó helyen járok és a mosoly letörölhetetlen volt az arcomról. Aki így figyel az „apróságokra” az nálam nagyon nagy plusz pont! A számla is ott volt a csomagban, ahogy az illik, habár biztosan kaphatunk online is ha úgy kérjük. Ez utóbbi a környezetvédelem miatt érdekes.

 

Tehát leszedtem a zsugorfóliát és akkor jött a katarzis, mert a billentyűzetet nagyon finom szilikon lap védte és azon még egy fekete (meg nem mondom milyen) vászonszerű anyag védte. Tehát karton doboz, bubis légkamrás fólia, zsugor fólia és szilikon így sorban.

 

 

Ami szintén meglepő volt és nem is értettem hogy, az az volt, hogy az egész laptopon egyetlen egy ujjlenyomat sem volt. Mivel matt fekete az egész belső felület, így óhatatlan, hogy ne legyenek zsíros kéznyomok. De itt nem volt semmi! Mintha valami hermetikusan lezárt és emberi kéztől érintetlen csomagolás lenne. Gondolom valami mikroszálas kesztyű lehet, amivel dolgoznak. Tehát olyan, mintha patika új lenne, sehol nem lehet látni használatból adódó kopást, vagy bármi külsérelmi nyomot.

 

 

A  laptop bekapcsolása után.., ja majdnem el is felejtettem, hogy telepített Windows 10-et is vásároltam a géphez. Jó ez, mert nekem már ezzel se kell bajlódni. Nem vagyok informatikai zseni, csak amolyan felhasználó, aki bekapcsolja a gépet és azt a megfelelő programokkal használja. Olyan ez, mint azok az autósók, akik nagyon jól vezetnek, de nem tudják pontosan azt, hogy hogyan működik a légtömegmérő, vagy a kettőstömegű kuplung. Ettől függetlenül napi felhasználók és tökéletesen elég nekik a használat.

Valahogy így kezdődött a mostani laptop története is. Én mondtam mit szeretnék majd csinálni a géppel, a PC Aréna pedig mondta  a lehetőségeket. Az a gép amit én szerettem volna az első körben nem volt. Azt a választ kaptam, hogy majd ha lesz akkor szólnak. Na ja.., gondoltam és ezzel szinte le is zártam, mert úgy se szólnak. Egyszer csak, meg nem mondom mennyi idő múlva, nagyjából talán 2-3 hetet követően jött az email, hogy érkezett a nekem megfelelő termék. 

Egy work gép, ami nem csak egyszerű hétköznapi, hanem komoly grafikai munkákra tervezett combos laptop volt. Na akkor én egyből hívtam a szomszéd Mikit és Petit, akik a számítástechnikát kenik, vágják, hogy „Szerintetek ez jó lesz nekem?”. Annyit mondotta Miki, hogy jó! Persze kicsit bővebben mesélt a típusról, de a vége az, hogy „vegyedmámegannyiért!”, de kérdezz rá, hogy ki van e tisztítva és újra van e pasztázva a gép, mert ha nem, akkor ezt mindenképpen el kell végezni. Így utólag, amikor egy ujjlenyomat se volt sehol, akkor nincs kérdés a pasztázással kapcsolatban sem. Azért rákérdeztem és természetesen ki sem adják máshogy a kezükből. A piaci ártól jóval olcsóbb volt így már nem volt bennem semmi kérdés és kétség.

A laptopot szinte agyon gyilkoltam az utóbbi hetekben és nagyon stabilan jól működik. Folyamatosan nyitva van és nézem a teljesítmény adatokat és a gép melegedését. Ez utóbbi egyenlő a nullával.

Összességében nagyon sok pozitív csalódás ért a PC Arénával kapcsolatban. Mind abból a szempontból, hogy megkerestek, amikor érkezett nekem való laptop, mind szakmailag, mind pedig emberileg. 

Közben kértem egy videót is, hogy meg tudjam mutatni Nektek

 

Na de miért mentem el a PC Arénába a vásárlás után?

Az ok egyszerű. Meggondoltam magam a gépben lévő RAM tekintetében és azt írta a fentebb említett Kecsey Tuzson, hogy menjek el és azonnal kicserélik, amikor csak szeretném. Meg is írta az árat és nem kellett bajlódnom a gépben lévő „régi” RAM-al sem. Amilyen pofátlan újságíró vagyok, gondoltam bemegyek és szétnézek, persze csak ha megengedik. Igen meg, és számtalan olyan dolgot láttam, amit én lehet eltitkolnék, de Ők nem. Még rá is kérdeztem ezekre a dolgokra. Nagyon fura a mai világban ez a „nem átverős” történet. 

Mondok példákat 

  • a laptopokat polírozzák, hogy eltüntessék a karcokat
  • a billentyűzetet tisztítják, majd újra festik
  • A laptopok matt fekete részeit műanyag alapozás után szintén festik
  • A képernyő hibákat is orvosolják

Vagyis nem csak az esetleges hibás belső részt cserélik és több lépcsőben tesztelik, hanem magát a laptop „ruháját” is újjá varázsolják. Na ezért volt, hogy semmi hibát nem találtam az én laptopomon. Arra gondoltam elsőnek, hogy ez valamilyen szinten kicsit félrevezető, de igazából mégsem, hiszen egy patika állapotú eszközt vehetünk meg kívül-belül, persze garanciával.

És ami szintén mellettük szól, hogy azt is megengedték, hogy lefényképezzem a laptop kijelzőjének felcsiszolását, vagyis a polírozás első lépcsőjét.

 

Száz szónak is egy a vége, nem véletlenül a legnagyobb Windows operációs rendszer vásárlók az egész EU-ban, hiszen sok ezer elégedett vásárlójuk lehet. Persze én is, mert nagyon régen már csak PC Arénás gépekkel dolgozunk és a legnagyobb megelégedésünkre. Mi védjük a környezetünket, nem veszünk új informatikai eszközöket, hiszen ár-érték arányban is nagyon jó a PC Aréna.

Azért valljuk be, ha az ország legkedveltebb teszt magazinja a PC Aréna mellett voksolt, akkor az rossz nem lehet!

 

Tervezek két egyforma monitort is venni, azt gondolom, hogy ezt is megnézem a PC ARÉNA weboldalán. 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek