Helium BT 300 gamer hangfal

Estimated read time 3 min read

Mi azért nem vagyunk annyira nagy gamerek, de ezt a Genesis Helium BT 300 RGB hanfalat örömmel fogadtuk. 

 

Van már némi viszonyítási alapunk a Genesis termékeivel kapcsolatban és el kell mondani, hogy nem sok olyan gyártóval találkoztunk, aki különösen figyel a csomagolás kinézetével és egyediségével. Persze minden gyártó szép színes csomagolást készít, de a Genesis erre valóban gondosan ügyel. Olyan még véletlenül sincs, hogy a vevő kidobja a csomagolást, mert valóban nagyon menő és utána akármire is használható.

 

A csomagolásban a hangszorók mellett megtaláltam a kábeleket külön csomagban és a használati leírást. Ez utóbbira szerintem nem lesz szükség soha.

 

A hangfalak doboza fekete carbon mintázatú és a front oldalon két sugárzó, egy mély és egy magas helyezkedik el. A sugárzók pereménél körben egy 1 mm-es világító csík van, ami RGB színekben pompázik, vagy éppen nem, de ezeket személyre is szabhatjuk. Az egyik hangfal oldalán ehhez van külön gomb az ECO és a mód választó gombok mellett. Működtethetjük 3,5mm-es jack kábellel, bluetooth kapcsolattal, vagy akár USB porton keresztül is. A kis gombok mellett van a basszus és a hangerő potméter. A hangfal egyébként 24 watt teljesítményű, ami több, mint elég a gémereknek.  MAxoltam a hangerőt  és nem volt torz a hang. Ez mondjuk nagyon jó és el is várnám a Genesistől. Méreteiben nem kell  hatalmas dobozokra gondolni, hiszen a hangfal méretei 20x12x15 cm.

A design szerethető, de egy idő után, pl a színeket változtató LED fény nekem zavaró volt. Kinek a pap, kinek a papné szokták mondani. Nekem leginkább a folyamatos piros fény tetszik és azt használom. Előtte meg a kék színért voltam oda, szóval jó hogy lehet változtatni, vagy egyszerűen kikapcsolni és akkor semmilyen fényben nem pompázik a szett.

 

A hangfalszettről rosszat nem igazán tudok mondani. Szépen teszi a dolgát, főleg annak tudatában, hogy még véletlenül sem egy túlárazott termékről beszélünk, hiszen 20-21.000FT körül már meg lehet venni az üzletekben. Ez az az összeg, amiért nem éri meg Kínából se rendelni semmit, mert amit nyersz a réven, azt elveszted a vámon. Szóval egy letisztult kiscsi kis carbon design gamer hangfal pár, ami olcsó, de cserébe legalább jó is! Az pedig, hogy RGB LED-es, már csak hab a tortán! 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek