GERBER VERSAFIX PRO machete teszt

Estimated read time 5 min read

Ilyen se volt még, hogy egy Gerber Versafix pro machetet teszteljünk, de bevallom, hogy kedvünk azért volt hozzá.

A terméket, amikor megkaptam, nemes egyszerűséggel bedobtam az autó csomagtartójába, hogy majd úgy is megyek lazulni a Nógrád- megyei Szécsénybe és majd ott fát vágok és megmentem a világot és hasonló jó tetteket hajtok végre.

Persze ez így is lett, hiszen még ma is él a világ.

Itt van szűzi valóságában a machete

 

Elég masszív darab, de az ára is masszív, vagyis 15 ezer Ft körül mozog. Ennyi pénzért elvárjuk azt, hogy jó legyen. Na de nézzük a csomagolást!

 

 

Ez a csomagolás egyszerű lapos kinyitható doboz, amiben a machete kábelkötöző szalagokkal van rögzítve. Így legalább nem üti ki a doboz oldalát és nem esik ki a dobozból, pont a lábunkra, amilyen bénák vagyunk, vagyis csak a magam nevében beszélek.

Szóval nem nagyon bajlódtak a plusz csomagolással, de minek is kellene, itt nem ez a lényeg! 

Sok olyan helyzet volt, ahol akaratlanul is ki kellett próbálnom, vagyis nem volt más kéznél, amolyan kényszerként kellett bevetnem.

Már első alkalommal egy meglazult vízcső bilincset kellett meghúznom. Szerencsém volt, hogy elfért a penge lapja és be tudtam tenni a vízcső bilincs csavarjába. Egy lehelletnyit húztam rajta és megszűnt a baj szerencsére. Nem erre való, de pont a „kés” foka beleillett a csavarba.

 

 

És még mindig nem voltam a Nógrádi városban, Szécsényben. Pontosan egy Kemping felé vettem utam egy országos csapat pergető versenyre. Nem mint versenyző, de talán legközelebb az is eljöhet. A hely a Robinson Szigetek Kemping, ahol sok kis faház van és itt vártak a barátok, gondoltuk főzünk valamit gyorsan. Büszkén menőztem a Gerber Versafix pro machetevel. Na majd ezzel lehet ám mindent vágni. Hagymát, húst, de még a száraz fát is a tűz alá.

 

 

A machete nyele műanyag és rá van öntve a pengére, ami teljesen végigfut hosszában. Így sokkal jobba penge „húzása”, amikor pl. ki akarunk vele vágni egy vastagabb bokrot, vagy megfaragni a lapátnyelet.

 

 

Szóval nem a machete miatt, de a főzés jól sikerült és valóban ezzel a pro termékkel vágtam fel a hagymát és mindent ami kellett az ebédhez. Azt, hogy mit faragtam unalmamban, azt inkább nem is fotóztam le, mert leginkább nagyolásra, mint apróbb művészi faragásra való. De nem is erre, hanem arra találták ki, hogy kéznél legyen és ne kelljen sajnálni. 

Jó hogy van hozzá övre csatolható tartó, ami nagyon praktikusan bepattan a helyére és csak a machete pengét védi, na nem attól, hogy ne sérüljön, hanem tőlünk, mert nagyon éles.

Most sokan fognak szidni a következő miatt.

Vettünk festéket az irodához, vettünk ecsetet, hengert és gipszet, de még takaró fóliát is. Csak éppen semmit nem vittünk a falfesték felkeveréséhez. A kocsiban ott volt a Gerber machete. Na pont erre nem való, de úgy gondoltam majd megtakarítom valahogy. Bumm bele a közepébe. Fájt is a szívem érte, mert ha valami, akkor nem a festés eszköze ez.

 

 

 

A munka elkészült, könnyen elmostam és azt gondolom, hogy többet nem alázom a Gerber machetét ilyen dolgokkal.

Egyébként a penge recés felével fűrészelhetünk, de még hal pucolására is jó, vagyis a pikkely lekaparására. 

 

 

A penge elején lévő perforáció pedig szerintem a legfontosabb rész. Nem tudom, hogy az eredeti ötlet mi volt, de szerintem ez egy sörnyitó. A markolatnál lévő öt perforáció nem funkciós nyílás, hanem egyszerű súlycsökkentés, ami a vágási lendületet és erőt növeli. Ezért említettem azt a csúnya szót az elején hogy, húzás. A markolat vége pedig a kampó helye, ha otthon fel akarnánk akasztani. A penge inkább rideg acélos, mint hajlékony. Ezzel oda lehet verni rendesen gond nélkül. A penge éle úgy elvágta a 60-as szöget, mint a vaj. Nyoma se lett, nem hogy kicsrobult volna.

Azt gondolom, hogy erre a termékre valóban ráillik, hogy „egyszer kell megvenni” és kitart addig, amig a barátunk el nem kunyerálja tőlünk, mert tuti ez a vége. De legalább addig volt egy jó „mindenreisjó” Gerber Versafix pro macheténk!

Aki nekünk adta ezt a jó cuccot és sajnos nem ajándékba, azt az alábbi linken eléritek! Ha bárki is vesz ilyet, az szóljon, mert szívesen kölcsön kérnénk!

Gerber Versafix Pro Machete

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek