Lamax Soul1, ami jól szól

Estimated read time 4 min read

Kedves Olvasóink! A Lamax hazai forgalmazója küldött nekünk egy nagyobbacska méretű bluetooth hangfalat tesztre, mégpedig a Soul 1 névre keresztelt típust.

 

 

Ha nagyon az elején kellene kezdeni, akkor a csomagolásnál indulna a véleményezés, de…., nem az ami egyből feltűnt, hanem az „akarom!” kijelentés, mert olyan jól néz ki a hangfal a dobozon.

 

 

Alig vártam, hogy megnézzem, hogy valóban olyan menőnek néz ki, mint a képen. Kibontottam otthon és nem is érdekelt az, hogy feltöltsem, vagy bármit megnézzek a leírásban. 

Jó nehéz, van súlya rendesen, pedig bambusz a hangfal front és hátsó része. A többit nem tudom, mert az alsó, felső, valamint az oldalsó részek fekete szövet kárpit borításúak. Lehet belül már lenne műanyag is ha fűrészelnék egy kicsit, de nem nagyon szeretném, hátha „elfelejtem” visszaadni és jó lesz a Tesztvilág irodában a telefonról irányítható kis bútordarab. Kitenném a szekrény tetejére, vagy a számítógép mellé és döngicsélne.

 

 

Kibontottam mindent és sorba tettem, hogy lássátok mi van a dobozban. Nem egy Lamax sport kamera, amiben több, mint 20 kiegészítő van, de hát ide nem is kell sok kiegészítő. Tehát van a Soul 1 hangfal mellette egy védő tok, amibe pont beleillik a hangfal úgy, hogy össze is lehet húzni a zsinórt. Kaptunk a dobozba egy töltő USB kábelt és egy 3,5 mm -es jack-jack kábelt. A Lamax jó szokása itt most nem mutatkozott be és nem volt a használatik mellett Lamax matrica. Sajnálom, pedig azt kiloptam volna magamnak a dobozból. 

 

 

 

A hangfalat ha szemből nézzük olyan, mint egy cuki kismalac.  A mély hangszóró középen a malac orra és a két kicsi pedig a szemek. Igazából az emaki.hu webáruháztól kaptuk, de makira egyáltalán nem hasonlít, szóval ez egy malac. Kár, hogy nincs a hangszórók előtt semmi védőrács, vagy háló, szóval vigyázni kell rá még úgy is, hogy a hangszórók a doboz síkjától beljebb vannak.

A hangfal hátulján van a töltő, átjátszó, micro sd foglalat és a mini kis basszus nyílás, ami magas hangerőn úgy lüktet, mintha kötelező lenne!

 

 

A felső részen a kárpit alatt bújnak el a gombok. Hangerő fel, le, pillanat állj/play, valamint a be és kikapcsolás. A bluetooth párosítás pofon egyszerű, szóval nem egy ördöglakat. 

A hangzás pedig a kategóriájához képest igen jó! Nagyon jó kis kertiparti, vagy nyugisabb házibuli hangszóró a Lamax Soul1, mert akár egy 50nm -es szobát is úgy telekiabál, hogy egymás hangját se halljátok. Az akkumlátornak köszönhetően pedig teljes mértékben mobilissá válhatunk, és akár 10-12 órán keresztül szól. Én személy szerint nem vittem se túlélő túrára, sem pedig kerti buliba, hanem csak otthon használtam, aminek nem csak én, hanem a szomszédok is részesei voltak, habár az annyira nem érdekelt. Nem tűnik nagy számnak a 35watt teljesítmény, de a doboz robosztussága és a bambusz úgy adja vissza a hangzást, mintha ettől jóval nagyobb teljesítmény lenne.

 

 

A hangfal alján sajnos nincs gumitalp, bár így sem vándorol el a hangfal a rezgéstől. Sajnos a kárpit egy az egyben találkozik a padlóval, vagy éppen az asztal lapjával. Koszosodhat ezért, vagyis erre figyeljetek. A front rész bambusz borítását nem akartam karcolgatni, hogy mennyire strapabíró, de gondolom nem hímes tojás, szóval a védő tokban simán szállítható a táskában. Az alap funkció tökéletes, vagyis jó a hangzás, sokáig bírja a cucc és rohadt jól néz ki! Kell ennél több?

Szóval tetszik a kis malacorú Lamax Soul 1 még akkor is ha vissza kell adnom a forgalmazónak. Az akciós árát pedig ITT tudod megnézni ha érdekel, de hát miért ne érdekelne, ha már végig olvastad ezt a kis tesztet 🙂 

Köszi Emaki webshop a teszt terméket!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek