Fogd meg a söröm!-Hecht 606 sövényvágó teszt

Estimated read time 4 min read

Mai tesztünk alanya egy HECHT 606 sövényvágó.

 

 

Alanyunk tetszetősen és praktikusan van csomagolva. Kibontás után ránézésre az árnak megfelelő berregőt vehetünk a kezünkbe.

 

Nálam igen magas sövény van, így kicsit hitetlenkedve forgattam, hogyan is fogom ezzel körbevágni. A neves gyártó termékével szemben, amit használni szoktam, feltűnően könnyű. Jó, az előbb említett sövényvágó jóval hosszabb.

 

Na, de lássuk a paramétereket: Típus Elektromos sövényvágó Teljesítmény 520 W Vágáshossz 450 mm Vágásvastagság 20 mm Tömeg 1900 g

 

 

Tehát a hitetlenkedésem tárgya a vágáshossza miatt volt. Hogy fogom én ezzel egyenletesen egyenesre vági a sövényem? Nem sokat teketóriáztam, mert már nagyon ráfért a nyírás. Hosszabbító, létra előkészítve, már csak hadra kell fogni a kicsikét. Az indítása után kissé hangosnak ítéltem meg, de messze elmarad a benzinesektől, tehát nem fogjuk vele a szomszédot a sírba kergetni, hacsak nem késő este vagy hajnalban kezdünk dolgozni.

 

 

 

Ami az első nyírásnál meglepett, hogy menyire kézre áll és könnyen irányítható, viszi a legvékonyabb kis ágakat is. Tehát éles és jó az illesztés a két penge között. A félelmem a vágáshossz miatt is hamar szerte foszlott, mert kezes és könnyen irányítható, nem lett hülyegyerek frizurája a bokornak. Annak ellenére, hogy nagy felületet kellett vágni, gyorsan haladtam. Mondhatom, hogy a nagy vágómmal futott időt is túlszárnyalta.

 

Gondoltam vágok is egy nagy szív formát, de nem vagyok sövény szobrász, ez látszik is.

 

Na, jó a neves jószág már pár éve ténykedik velem, de akkor is nagyon jó teljesítmény egy ekkora kis szerkezettől. Nálam ami talán egy kis negatívum, hogy a kábelbeakasztó pontról sűrűn kiakadt a hosszabbító és kicsit melegedett a motor. A melegedést okozhatta a hosszú vágási folyamat is.

Ma volt szerencsém kipróbálni a HECHT 606 sövényvágót. Igen, nem elírás a szerencse, mert egy olyan szerkentyűt vehettem a kezembe, ami ár érték arányban igen jónak mondható. Ezt akár a hölgyek is könnyedén tudják kezelni és nem lehet gond a súlya. A sövényvágó „gyerekzáras”, akarom mondani biztonsáági kapcsolós, vagyis egyszerre két dolgot, a motor indítás micro kapcsoló és a markolaton lévő kar együttes használatával indítható a sövényvágó.

 

A végeredmny aránylag szép lett, még így is, hogy a vágási idővel rekordot döntöttem.

 

A legtöbb az egészben a takarítás, vagyis a levágott nyesedék összeszedése, de a végeredmény magáért beszél és jól esik utána az a hideg sör!

 

 

Ami a Hecht 606 mellett szólhat még az az, hogy kicsi és nincs az a személyautó, amibe ne férne be és ne tudnánk kivinni a telekre. Az ára pedig, ami 10.000Ft körül mozog, az meg egyenesen No1, hiszen egy hazai forgalmazó, garanciális termékéről beszélünk. Ha kibír két évet, akkor már nagyon megéri, hiszen max.  háromszor vágom a sövényt egy évben. 

Egyszerű a matek ..Ha két évet kibír, akkor az hat alkalom, szóval szinte semmi, így biztosan nem is két év az élettartam, hanem sokkal több! 

A Hacth 606 sövényvágót online is meg lehet rendelni, de mi személyesen mentünk el érte Kápolnásnyékre, ami a Velencei tó mellett van, szóval érdemes megvenni személyesen és ennek örömére csobbanni is egyet, még Pálinkás Adrinak is, aki rendszeres olvasónk és van vagy 70 méter sövényük!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek