Fotó-Videó Műszaki

Már úton van az Olympus OM-D E-M1 Mark III és az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO

OM-D E-M1 Mark III
FŐBB JELLEMZŐK:

 

Kompakt méretű és könnyű, ugyanakkor masszív magnézium-ötvözet váz a kiemelkedő mobilitás érdekében

A világ legjobb képstabilizátor teljesítménye akár 7,5 FÉ lépés kompenzációval1

Az Olympus igen népszerű, időjárásállóságot biztosító kivitele – por-, csepp- és fagyálló

Új TruePic IX képprocesszor , mely rendkívül gyors válaszidőt és különleges felvételi funkciókat kínál

20,4 MP Live MOS szenzor a híres SSWF technológiával és speciális bevonattal a pormentesítéshez

121 kereszt típusú, szenzorba épített, fáziskülönbség érzékelős fókuszpontos AF rendszer különleges AF Target módokkal és beállításokkal

Kifinomult ergonómia az AF területek gyors váltását biztosító Multi Selectorral

Méretek: 134,1mm szélesség x 90,9mm magasság x 68,9mm mélység
Tömeg: kb. 504g (váz), 580g (akkumulátorral és SD kártyával)

Fekete színben, 2020 februárjának végétől érhető el,  599.990.- HUF (csak váz) 824.990.- HUF (M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO objektívvel) és 949.990.- HUF (ED 12-100mm F4.0 IS PRO objektívvel) ajánlott fogyasztói áron

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Olympus bemutatja legújabb professzionális fényképezőgépét, mely lenyűgöző képminőséget kínál egyedülállóan kompakt és könnyű kivitelben

Az új OM-D E-M1 Mark III fényképezőgéppel a profi fotósok gyakorlatilag határok nélkül dolgozhatnak – bármilyen fotós feladatról legyen is szó

 

2020 Február 12, Hamburg – Az Olympus bemutatja legújabb professzionális fényképezőgépét, mely a kiemelkedő mobilitás jegyében készült: ez az OM-D E-M1 Mark III. A legújabb OM-D a világ legjobb képstabilizátor rendszerét kapta, 7,5 zársebesség-lépés kompenzációval[1], új képprocesszort (TruePic IX), rendkívül precíz és gyors autofókuszt, valamint több különleges felvételi módot és funkciót.

Kompakt és könnyű kialakításával az E-M1 Mark III újradefiniálja az agilis fotózás lehetőségeit anélkül, hogy kompromisszumot kötne a nagy felbontás, a kiváló minőség, vagy a teljesítmény terén. A csúcsminőségű M.Zuiko objektívek igencsak széles választékából felépíthető rendszer gyakorlatilag korlátok nélkül biztosítja a profi alkotók elképzeléseinek megvalósítását.

 

A kompakt méretű Olympus vázak és objektívek rendszerének egyik legnagyobb előnye a lenyűgöző mobilitás, mely nagy részben a más cserélhető objektíves rendszerekhez képest fele méretnek és súlynak köszönhető. A nagy felbontású és nagy teljesítményű objektívek kínálata, valamint a rendkívül hatékony képstabilizátor rendszer tűéles, csúcsminőségű fotók és videofelvételek készítését garantálja a legkülönfélébb szituációkban. Az új OM-D E-M1 Mark III ezeket az előnyöket minden olyan fotós számára elérhetővé teszi, akik professzionális szintű felszerelést szeretnének a nehéz eszközök súlyának béklyói nélkül. Bár az új gép mindenféle fotós feladatra tökéletesen alkalmas, képességei különösen hatékony használatot biztosítanak menet közben – például természet, vadvilág, tájkép, illetve portréfotózáshoz, vagy “run-and-gun” stílusú filmkészítéshez.

 

SOKOLDALÚ FELVÉTELI LEHETŐSÉGEKET BIZTOSÍTÓ FUNKCIÓK ÉS JELLEMZŐK:

“OM-D Movie” videofelvétel: Handheld 4K és C4K, OM-Log400, többféle hatásfokú képstabilizátor, 120 fps felvétel FullHD módban, High-Res hangrögzítés

50MP Handheld High Res Shot és 80MP Tripod High-Res Shot

Live ND az optikai szűrő nélkül elérhető lassú záridős felvételekhez

Starry Sky AF mód az asztrofotózáshoz – Advanced Face/Eye Priority arc és szemfelismerés

Pro Capture mód a másodperc törtrésze alatt történő mozzanatok megörökítéséhez

Különleges Live Composite mód a fénycsíkok és fényfestés megörökítéséhez

Focus Bracketing és Focus Stacking makrófotókhoz és közelképekhez

TOVÁBBI JELLEMZŐK:

Ikonikus design kiemelkedően ergonomikus kezelőszervekkel és nagyfokú megbízhatósággal

Nagysebességű és rendkívül tartós, legalább 400 000 expozícióra tervezett zárszerkezet

Négy egyéni mód a saját beállítások mentéséhez – valamint új vezérlőpanel a profi fotósok igényeinek kielégítésére

Dupla SD kártya foglalat (egy UHS-II kompatibilis foglalat)

Gyors vezeték nélküli adatátvitel okostelefonra, Bluetooth kapcsolattal

USB töltés akár használat közben is

Anti-Flicker felvétel és Flicker Scan

SPECIÁLIS (OPCIONÁLIS) KIEGÉSZÍTŐK:

HLD-9 akkumulátortartó markolat

Kiváló képminőség, melynek eléréséhez a világ legjobb képstabilizátor rendszere és egy teljesen úk képprocesszor nyújt segítséget – mindez egy kompakt méretű vázban

Az E-M1 Mark III bármely M.Zuiko objektívvel kiegészítve professzionális fényképezőgép-rendszer mivoltához képest kivételesen kompakt és könnyű, így lenyűgöző mobilitást kínál – miközben kiváló képminőséget és rendkívül nagy teljesítményt biztosít az igényes fotósok számára.

 

A világ legjobb képstabilizátor teljesítménye kézből történő felvételkészítést tesz lehetővé a legkülönfélébb helyzetekben

Ha egy, a rendszerrel kompatibilis objektívbe[2] épített képstabilizátort a vázba épített 5-tengelyes képstabilizátorral szinkronizálunk, az E-M1 Mark III a világ legjobb képstabilizátor teljesítményét éri el 7,5 zársebesség-lépésnyi kompenzációjával (5-tengelyes Sync IS rendszer). Ez a képstabilizátor teljesítményszint lehetővé teszi, hogy sötétben, vagy szuper-teleobjektívet használva is akár állvány használata nélkül készítsünk tűéles felvételeket – ezzel teljesen új lehetőségek tárházát kapjuk fotósként és videósként egyaránt. A Sync IS nélkül a vázba épített képstabilizátor bármely Mikro-NégyHarmad objektívvel akár 7,0 zársebesség-lépés kompenzáció elérését is biztosítja[3].

 

Csúcskategóriás képminőség az új képalkotó processzornak köszönhetően /
a TruePic IX és az Olympus rendkívül népszerű High Res Shot funkciója

Az új TruePic IX képprocesszor, a 20,4 megapixel felbontású Live MOS szenzor, a nagyfelbontású M.Zuiko objektívek és az 5-tengelyes képstabilizátor kombinációja nagy érzékenység mellett is minimális képzajt, csúcskategóriás képminőséget és a képszéleken jelentkező torzítás jelentős redukcióját kínálja.

A különösen nagy felbontást igénylő fotósok számára az 50MP Handheld High Res Shot funkció áll rendelkezésre, mely kb. 50 megapixel felbontású kép készítésének lehetőségét kínálja állvány használata nélkül. A Tripod High Res Shot funkció elképesztő – kb. 80 megapixel ekvivalens – felbontású RAW és JPEG képek készítését teszi lehetővé.

 

Live ND funkció lassú záridő effektekhez, ND szűrő használata nélkül

A Live ND funkció, mely igencsak népszerűvé vált az OM-D E-M1X-ben, a legújabb OM-D modellbe is bekerült. Az effekt hatásszintje ND2 (egy lépés) és ND32 (5 lépés) között választható, ráadásul a lassú záridő-hatás még a kép elkészítése előtt megtekinthető a keresőben. Ez a funkció szükségtelenné teszi az optikai ND szűrők használatát és cseréjét a különféle témák és objektívek esetében – és különösen nagy segítséget jelent olyan objektíveknél, melyekhez bonyolult lenne optikai szűrőket alkalmazni.

 

Időjárásállóságot biztosító tömítésrendszer és más, nagyra értékelt Olympus technológiák biztosítják az abszolút megbízhatóságot – zord környezetben is

Az OM-D E-M1 Mark III masszív, magnézium-ötvözetből készült váza az Olympus elismert és nagyra értékelt por-, csepp- és fagyálló jellemzőket biztosító tömítésrendszerével büszkélkedhet, melynek köszönhetően bárhol és bármilyen környezeti hatások mellett biztosított a gondtalan felvételkészítés.

 

Gyors USB töltés akár útközben – sőt, felvételkészítés közben is

A BLH-1 lítium-ion akkumulátor mindössze két órán belül teljesen feltölthető akár a fényképezőgépben, az USB porton keresztül az áramforráshoz csatlakoztatva[4]. Az E-M1 Mark III az USB PD (USB Power Delivery) szabvánnyal kompatibilis, mely lehetővé teszi külső áramforrás, power bank használatát az üzemeltetéshez – így rendkívül hosszú ideig gondtalanul használhatjuk, ami különösen hasznos például asztrofotózás, vagy hideg környezetben történő alkalmazás esetén.

 

Kifinomult pormentesítő rendszer új bevonattal + különösen tartós zárszerkezet

Az Olympus kifinomult SSWF (Super Sonic Wave Filter) technológiájának (mely a képérzékelő szűrőjét másodpercenként harmincezerszer, több ezer G gyorsulással[5] rázva szinte lerobbantja a porszemcséket), valamint egy új, az OM-D E-M1X modellben bemutatkozott szenzorbevonatnak köszönhetően a szennyeződések megtapadása az érzékelőn szinte kizárt – a képeken megjelenő foltok esélye a hagyományos modellekhez képest az egytizedére csökken.

Az E-M1 Mark III rendkívül tartósra tervezett zárszerkezete 400,000 expozíciós tartóssági tesztet[6] is gond nélkül teljesít – így kiemelkedő megbízhatóságot kínál a profi fotósok számára is, akik folyamatosan használják fényképezőgépüket.

 

 

 

 

Nagysebességű, nagy pontosságú autofókusz funkciók, például az innovatív Starry Sky AF és az Advanced Face Priority / Eye Priority AF

Az OM-D E-M1 Mark III 121 kereszt típusú, szenzorba épített, fáziskülönbség érzékelős fókuszponttal segít a képterület különféle részeinek tökéletes fókuszálásához – 75% függőleges és 80% vízszintes képfedéssel nyújt sokoldalú kompozíciós lehetőségeket. A kifinomult AF algoritmussal büszkélkedő rendszer akár a gyorsan mozgó témák folyamatos élességállítását is biztosítani tudja – elképesztő pontossággal. A DSLR gépekkel ellentétben az AF precizitás nem romlik gyors objektívek használatakor. Az E-M1 Mark III által kínált nagypontosságú autofókusz rendszer hatékonyan aknázza ki a nagy átmérőjű, akár f1.2 legnagyobb rekeszértékű objektívek képességeit.
Az AF/AE Tracking akár a 18 fps sebességű sorozatfelvételek esetén is használható úgy, hogy közben a teljes, 20,4 megapixel felbontás is megmarad. A téma a keresőben ellenőrizhető a nagysebességű sorozatfelvétel-készítés közben is – a pontos követés érdekében.

 

Multi Selector az AF területek gyors váltásához a keresőben megkomponált képre való koncentrálás megzavarása nélkül

Az E-M1X modellben bemutatkozott Multi Selector az AF területek gyors váltásához tökéletes – akár egy ujjal, a keresőből való felpillantás nélkül. Mivel az AF terület a Multi Selector segítségével gyorsan váltható sorozatfelvételek készítése közben, pontos fókuszállítás érhető el váratlanul irányt változtató téma esetén is – ami például igen gyakori a vadvilág fotózásban. A különleges funkciók között találjuk az AF Target Loop beállítást is, mely – a használója igényei szerint – az AF követést megállítja a kép szélénél, vagy az ellenkező képszélre állítja.

 

Advanced Face Priority / Eye Priority AF funkció

A Face Priority / Eye Priority AF funkció – mely automatikusan felismeri az emberi arcot és szemeket, majd az élességet ennek megfelelően állítja be – még kifinomultabb verzióban került az OM-D E-M1 Mark III modellbe. Az új fejlesztésű TruePic IX képprocesszor kiemelkedő kapacitással és kifinomult AF algoritmussal kínál még pontosabb arc és szemérzékelést, valamint stabil élességállítást olyan téma és szituáció esetén is, ami korábban bonyolulttá tette az arcfelismerést (például az arc oldalról történő fotózásakor). Elérhetővé vált a gombokkal és a kijelző megérintésével történő arc kijelölés is fotók és videók készítésekor is – valamint a detektálás be és kikapcsolása mindössze egy gombnyomásra. A sokoldalú videofelvételi funkciók mellett ez az E-M1 Mark III modellt kiválóan használható eszközzé teheti a vloggerek számára.

 

 

Az új Starry Sky AF funkció szuperpontos autofókuszt kínál az asztrofotózáshoz

Az OM-D E-M1 Mark III fényképezőgépben bemutatkozó Starry Sky AF funkció egy olyan szolgáltatás, mely gyakorlatilag forradalmasítja az asztrofotózás világát. A múltban a fotósok hagyományosan csak a kézi élességállításra hagyatkozhattak. Az új algoritmus kifejlesztésével lehetővé vált a rendkívül pontos fókuszálás az éjszakai égbolton feltűnő legkisebb csillagra is. A Starry Sky AF két üzemmódjának egyike a Speed Priority mód (alapértelmezett beállítás), mely az élességállítás sebességét veszi prioritásnak és rövid idő alatt befejezi az AF műveletet. A nagyteljesítményű képstabilizátornak köszönhetően ez a funkció akár kézből kitartott asztrofotók készítésére is alkalmas, nagylátószögű objektív használata mellett. A másik üzemmód az Accuracy Priority, mely finomhangolt fókuszpásztázást kínál és ami különösen hatékony specifikus csillagok fotózásához teleobjektív segítségével.

 

Sokoldalú felvételi funkciók – például a Pro Capture és a Handheld 4K Video, melyek ösztönzik a kreativitást

Pro Capture üzemmód a másodperc törtrésze alatt történtek megörökítéséhez – még kiszámíthatatlan helyzetekben is

A Pro Capture mód lehetővé teszi olyan pillanatok megörökítését, melyek egyébként a fotós számára rendkívül bonyolult, vagy szinte lehetetlen időzítést igényelnének – például ahogy egy madár szárnyra kap. A Pro Capture már akkor elkezdi a felvételek készítését, amikor a kioldót félig lenyomtuk – és egy olyan köztes memóriába menti a felvételeket, mely a legutolsó 35 képet RAW formátumban, teljes felbontással tudja tárolni. Miután teljesen lenyomtuk a kioldót, a képek elérhetővé válnak, így a gomb megnyomásától az időben visszamenve tudjuk a legmegfelelőbb pillanatot kiválasztani.

 

A „B” mód a felvételi mód-választó tárcsán – a Live Composite egyszerű eléréséhez

Az OM-D E-M1 Mark III gépben megtaláljuk a Live Composite módot, mely több, azonos záridővel mentett felvétel fényesebb képterületeit montírozza össze, így fénycsíkokat hoz létre a végső képen. Ez a funkció kiküszöböli a hosszú expozícióval készülő képek legnagyobb problémáját, a túl fényes, vagy akár beégett képeket. Ráadásul a fotós valós időben ellenőrizheti a fénycsíkok megjelenését a kijelzőn a Live View funkció segítségével. A „B” mód a felvételi módválasztó tárcsára került, így a Live Composite, Live Bulb és Live Time minden eddiginél egyszerűbben elérhető és konfigurálható.

 

Az OM-D Movie funkció – és a nagyteljesítményű képstabilizátor – lehetővé teszi 4K/C4K felvételek kézből történő készítését is

Az E-M1 Mark III kifejezetten videofelvételekhez optimalizált képstabilizátor funkciót is kínál. Az elektronikus stabilizátor és a vázba épített 5-tengelyes képstabilizátor rendszere kiemelkedő teljesítménye által rendkívül hasznos lehet a kreatív videósok számára – hiszen a kézből történő felvételkészítés nemcsak az állvány, de külső stabilizátor eszköz használatát is feleslegessé teszi, még a kamera rázkódásaira különösen érzékeny, nagy felbontású formátumok, például 4K, vagy a Cinema 4K (C4K) formátum használata esetén is.

 

Log felvételkészítés videósok számára az egyszerű fényeléshez

Az új OM-D modell támogatja az OM-Log400 felvételkészítést, melynek köszönhetően az árnyékok és fényes részek részletei nem vesznek el – a fényelés folyamata így a lehetőségek széles skáláját kínálja. Annak érdekében, hogy a Live View képek még jobban láthatók legyenek, a View Assist funkció siet segítségünkre, mely a megjelenített színtartományt a Full HD BT.709 szabványnak megfelelően konvertálja.

 

High-Res hangrögzítés LS-P4 lineáris PCM hangrögzítővel az éles és kristálytiszta, professzionális hangzás érdekében

A High-Res hangrögzítést kínáló Olympus LS-P4 hangrögzítő, illetve külső mikrofon használatával kiváló minőségű hangfelvételt érhetünk el videók rögzítésekor. Ez a felszerelés kiválóan alkalmas a filmkészítéshez – például az LS-P4-et a témához közel helyezhetjük, vagy megváltoztathatjuk a mikrofon irányát és a hangforrásra zoomolhatunk.
Az SL-P4 legújabb, 1.10 verziószámú firmware-jével – mely az OM-D E-M1 Mark III bemutatásával egy időben jelenik meg – a Slate Tone funkciót használhatjuk, mely különösen hasznos a hangfájlok szerkesztéséhez; vagy a Test Tone funkciót, mely a felvételi szint beállítását támogatja.

 

Olympus alkalmazások és szoftverek a még kényelmesebb felvételkészítéshez, illetve a tökéletes adatkezeléshez

Olympus Image Share (OI.Share) okostelefon applilkáció

Az OI.Share okostelefon-applikáció segítségével a fényképezőgép a Wi-Fin keresztül a telefonhoz csatlakoztatható, így a felvételek feltölthetők – valamint az okostelefon ekkor a fényképezőgép távirányítójaként is üzemeltethető. Az OI.Share emellett alkalmas a fényképezőgép firmware-frissítésére, valamint az OM-D E-M1 Mark III beállításainak mentésére és a beállítások újratöltésére is.

 

Olympus Workspace képszerkesztő szoftver

Az Olympus Workspace a professzionális feladatok megoldásában segít, például a RAW formátumumban történő mentésben és a képszerkesztésben – valamint nagy szabadságot kínál a kijelző elrendezésében. Az OM-D E-M1 Mark III USB-n keresztül csatlakoztatva gyors RAW műveletvégzést tesz lehetővé az Olympus Workspace használatakor, az új képprocesszor, a TruePic IX segítségével. A Clarity és Dehaze szűrők által a fotós önkifejezés – például az asztofotózásban – még hangsúlyosabban megjelenhet.
Az Olympus Workspace Version 1.3 az OM-D E-M1 Mark III géppel egyszerre kerül bemutatásra. Segítségével a videofelvétellel mentett hangsáv egyszerűen cserélhető lesz a High-Res hangfelvételre, mely az LS-P4/LS-100 és a Slate Tone használatával készül, videofelvétel közben.

 

Olympus Capture fényképezőgép-vezérlő szoftver

Ez a számítógépes vezérlőszoftver a stúdiófotózás speciális igényeit elégíti ki. A szoftver használatával a felvételek azonnal, Wi-Fin keresztül, USB kábel használata nélkül kerülhetnek át a számítógépre, hatékony segítséget garantálva a stúdiófotózás munkafolyamataihoz. A szoftver támogatja a nagy sebességű 5 GHz sávú kommunikációt.

 

Elérhetőség / árak

Az OM-D E-M1 Mark III fekete színben, február végétől kapható, vázként  599.990.- HUF ajánlott fogyasztói áron[7] – valamint különféle kit verziókban: az M.Zuiko Digital ED 12-40 F2.8 PRO objektívvel 824.990.- HUF  ajánlott fogyasztói áron7, illetve az M.Zuiko Digital ED 12-100 F4.0 IS PRO objektívvel 949.990.- HUF ajánlott fogyasztói áron7.

Az E-M1 Mark III előrendelése már mától, február 12-től extra akció keretében indul egyes viszonteladóknál, illetve az Olympus online shopban.

Az előző, E-M1 Mark II modell közben új ajánlott fogyasztói árat7 kap – a váz 499.990.- HUF, az ED 12-40 F2.8 PRO objektívvel kitben pedig 729.990,- HUF áron érhető el.
Mint minden Olympus objektív és fényképezőgép, az OM-D E-M1 Mark III is ingyenes hat hónapos jótállási idő meghosszabbítással kapható [8] – ehhez mindössze a MyOlympus online rendszerébe kell regisztrálnunk: http://my.olympus.eu

 

Ajánlott (opcionális) kiegészítők

Az új OM-D E-M1 Mark III teljesen kompatibilis az Olympus Mikro-NégyHarmad szabványú M.Zuiko objektívjeinek és további kiegészítők igencsak széles választékának kínálatával – a pontosan méretre szabott tokoktól, elektronikus vakuktól kezdve a hangrögzítőkön és a külső mikrofonokon át az ingyenes képszerkesztő, illetve munkafolyamat-menedzsment programokig – mint például az okostelefonokra fejlesztett OI.Share, vagy az Olympus Workspace.

 

HLD-9 időjárásálló akkumulátortartó-markolat

A HLD-9 akkumulátor-markolat por-, csepp- és fagyálló kivitele mellett a vízszintes markolatnál elérhető vezérlőgombokat ismétli meg – így a gépet függőlegesen tartva is ugyanúgy, a megszokott módon használhatjuk. A HLD-9 a fényképezőgép pozíciójának rendszeres váltása esetén, valamint egyszerre rendkívül sok felvétel készítésekor hasznos – és levehető, ha a tökéletes mobilitás a cél. Ha egy BLH-1 lítium-ion akkumulátort használunk a fényképezőgépben és egyet a HLD-9 markolatban, egy feltöltéssel akár több mint 840 felvétel8 készíthető.

 

SM2 rezgéscsillapító adapter

Az új SM2 rezgéscsillapító adapter a vakupapucshoz csatlakoztatott LS-P4 részére nyújt védelmet a kamera zajai ellen – így a gép működtetésekor fellépő vibráció és hangok kiküszöbölésével a videofelvétel még magasabb minőségi szintű hangrögzítéssel készülhet el.

 

KA335 audiokábel

Az új KA335 audiokábel a kamera és a hangrögzítő csatlakoztatásához fejlesztett speciális, kiváló minőséget biztosító kábel. Az L-alakú csatlakozó és a spirál kialakítás egyszerű kezelhetőséget kínál az OM-D E-M1 Mark III, vagy más kompatibilis kamera csatlakoztatásához.

 

[1] 5-tengelyes Sync IS képstabilizátor. Objektív: M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO. Gyújtótávolság f=100mm (35mm ekvivalens érték: f=200mm), képstabilizátor félig lenyomott kioldónál: kikapcsolva, képfrissítés: nagy sebesség. CIPA szabvány szerint, két tengely (Yaw és Pitch) korrekcióján mérve. 2020. február 12-i adatok alapján.

[2] M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO, M.Zuiko Digital ED 300mm F4.0 IS PRO (2020. február 12-i adatok alapján)

[3] Objektív: M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO. Gyújtótávolság: f=40mm (35mm ekvivalens érték: f=80mm), CIPA szabvány szerint, két tengely (Yaw és Pitch) korrekcióján mérve.

[4] Ha a fényképezőgéphez HLD-9 akkumulátormarkolatot csatlakoztatunk, az USB töltés funkció csak a vázba helyezett akkumulátort tölti. Nincs töltés funkció, ha az AC-5 adaptert csatlakoztatjuk (a HLD-9 markolaton keresztül)

[5] Összehasonlításképpen: a Formula1 versenyeken legfeljebb 5G gyorsulási erő lép fel

[6] Az Olympus tesztelési eljárásai alapján

[7] Ajánlott fogyasztói ár.

[8] A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal.

8 CIPA tesztelési eljárás alapján

 

M.Zuiko Digital
ED 12-45mm F4.0 PRO

>  A világ legkompaktabb és legkönnyebb standard zoom objektívje fix rekeszértékkel1

>   Egyedülálló mobilitás és a híres időjárásállóságot biztosító tömítésrendszer – felvételkészítés bárhol és bármikor

>  Kiváló optikai teljesítmény minden gyújtótávolság mellett

>  Éles képek a képszélekig

>  Kevesebb szellemkép és becsillanás

>  Látványos háttér-életlenítés a teljes zoomtartományban

>  Gyors és pontos élességállítás mozgó téma esetén is

>  Lenyűgöző makró felvétel a legkisebb témák esetében, illetve fantasztikus mélységélességgel

>  Méretek: legnagyobb átmérő: Ø63,4 mm x hosszúság: 70 mm

>  Tömeg: kb. 254 g

Elérhető fekete színben, 2020 márciusának végétől, 214.990.- HUF ajánlott fogyasztói áron4

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Új Olympus zoomobjektív kivételesen kompakt méretben és könnyű kivitelben

Bemutatkozik az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO: Kiemelkedő gyorsaság és agilitás, bármilyen fotós feladat esetén

 

  1. február 12, Hamburg – A márka ígéretéhez híven, miszerint minden fotóst meg kell szabadítani a nehéz felszerelés béklyóitól, az Olympus ma bemutatja a világ legkompaktabb és legkönnyebb csúcsteljesítményű standard zoom objektívjét fix rekeszértékkel.1

Az új M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO kiemelkedő optikai teljesítményt kínál minden gyújtótávolságnál – így éles képeket garantál a képszélekig – emellett időjárásálló, rendkívül kompakt és könnyű kivitellel büszkélkedhet.

 

Az átlagos cserélhető objektíves rendszerekhez képest fele akkora mérettel és tömeggel jellemezhető Olympus rendszer hatalmas előnye a lenyűgöző mobilitás. A nagyfelbontású és nagyteljesítményű objektívek, valamint a rendkívül hatékony képstabilizátor rendszer tűéles, csúcsminőségű fotók és videók készítését teszi lehetővé a legkülönfélébb helyeken és helyzetekben. Kategóriájában a világ legkompaktabb objektívjeként[1] az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO tökéletesen illik az M.Zuiko PRO sorozat lenyűgöző kínálatába.

 

Nagyteljesítményű standard zoom-objektív, amely a világ legkompaktabb és legkönnyebb kivitelével büszkélkedhet – a nagyszerű mobilitás érdekében

Az új M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO optikai konfigurációját az ED 12-40mm F2.8 PRO objektívből örökölte, mely kiváló felbontásáról ismert.  Az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO speciális lencséinek hatékony elrendezésével a világ legkompaktabb és legkönnyebb kivitelét érte el, mely a (35mm ekvivalens értékek szerint) 24mm nagylátószögtől a 90mm gyújtótávolságig kiváló teljesítményt nyújt. A könnyű kis objektív gyors és precíz autofókuszt biztosít bármilyen téma esetén. A por-, csepp- és fagyálló konstrukció 9 tömítésből álló rendszerrel véd a környezeti hatások és az időjárás viszontagságai ellen – így akár esőben, vagy zord körülmények között is nyugodtan, csak a felvételek kompozíciójára összpontosítva készíthetünk fotókat és videókat[2].

 

Fix rekeszérték a teljes zoomtartományban és nagy felbontás a képszélekig

Az aszférikus lencsék hatékony elrendezése, valamint a ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) bevonat alkalmazása – mely kiváló képalkotó teljesítményt garantál – látványosan küszöböli ki a torzítás, a szellemkép és a becsillanás hatásait, így éles, kiváló rajzolatú és nagy felbontású felvételek készítését teszi lehetővé. A képszélek fényveszteségének csökkentésével a kép sarkaiban is tiszta részleteket kapunk. Mivel a legnagyobb rekeszérték a teljes gyújtótávolság-tartományban azonos, így az expozíció vezérlése jóval egyszerűbb zoom használata és videofelvételek készítése közben is.

 

Nagyszerű makrók 0,25x legnagyobb nagyítás mellett (35mm ekvivalens érték: 0,5x)

Az objektívet használó fotós intenzív makró-élményt élhet át 0,25x legnagyobb nagyítás mellett (35mm ekvivalens érték: 0,5x) a teljes zoomtartományban! A legkisebb fókusztávolság 12 cm nagylátószög mellett és 23 cm a tartomány tele-végénél, így a makró felvételi lehetőségek széles skáláját biztosítja – például a nagylátószögű makrófelvétel lehetőségét, mely széles háttérrel hangsúlyozza a különleges perspektíva hatását, vagy a telemakrót, mely jelentős háttér-életlenítéssel segít az elképzeléseink megvalósításában. A változatos makró effektek sorát gyarapítja a Focus Stacking[3] funkció, mely egyetlen képet készít – még a fényképezőgépben – a kompozíció előterétől a háttérig lenyűgöző mélységélességgel, éles részletekből. A részletek több, eltérő élességállítással rögzített felvétel kombinációjával alkotnak egy tökéletes képet.

 

Elérhetőség – árak

Az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO objektív március végétől, fekete színben, 214.990.- HUF ajánlott fogyasztói áron[4] érhető el.

Mint minden Olympus fényképezőgép és objektív, az ED 12-45mm F4.0 PRO is ingyenes hat hónapos jótállási idő-hosszabbítással kapható[5] – ehhez mindössze a MyOlympus rendszerébe kell regisztrálnunk: http://my.olympus.eu

 

 

Olympus kiegészítők kínálata (opcionálisan elérhető)

Az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO egy több mint húsz M.Zuiko objektívből álló sorozat legújabb tagja. Ezek az objektívek bármilyen Olympus OM-D és PEN fényképezőgéppel kompatibilisek, továbbá minden olyan, más gyártótól származó fényképezőgéppel is, melyek a Mikro-NégyHarmad (Micro Four Thirds) rendszer szabványainak megfelelnek. Az Olympus ezen kívül a kiegészítők igen széles és változatos skáláját kínálja, a pontosan méretre szabott tokoktól és objektívzsákoktól kezdve az elektronikus vakukon át a hangrögzítőkig, mikrofonokig és az ingyenes képszerkesztő, illetve munkafolyamat-menedzsment programokig – mint például az okostelefonokra fejlesztett OI.Share, vagy az Olympus Workspace.

[1]  2020. február 12-i adatok alapján. A világ legkompaktabb és legkönnyebb standard zoom objektívje, fix rekeszértékkel

[2]  Por-, csepp- és fagyálló OM-D váz esetén.

[3]  Támogatott fényképezőgépek: OM-D E-M1 Mark III. Firmware frissítés szükséges a következő fényképezőgép modellek esetén: OM-D E-M1X, OM-D E-M1 Mark II, OM-D E-M5 Mark III

[4]  Ajánlott fogyasztói ár

[5]  A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal