Wolf Garten a vasárnapi fűnyíró

Estimated read time 7 min read

Sziasztok!

Igen, vasárnapi fűnyírót fogunk most nektek bemutatni. És nem csak ez az egy érdekessége van a Wolf Garten fűnyírónak, hanem az is, hogy akkumlátorral működik!

Wolf Garten akkumlátoros vágó, gyűjtő, mulcsozó fűnyíró, 135.900Ft-ért!

Igen, midhárom témára bevethető, így joggal mondhatjuk, hogy 3:1-ben fűnyíró a

72V LI-ION POWER 37

 

 

 

Nem is kell nagyon körülírni a gépet, mert mindenkit csak egy dolog érdekel, mégpedig az akkumlátoros hajtás. Nem tagadom engem is ez érdekel leginkább. Szinte azt mondom, hogy a vágás magasság állíthatósági fogozatok, vagy a vágás szélesség és a pange anyaga nem is érdekel. Na jó érdekel az is, de kezdjük a töltésnél.

 

Nem egy könnyű akksi van a fűnyíróhoz, ami egy univerzális akksi, mert több Wolf Garten géppel kompatibilis.

Feszültsége: 72 V
Kapacitása: 2.5 Ah / 180 Wh

Töltési idő 6 óra

 

Az alábbi termékekkel kompatibilis az akkumlátor

WOLF-Garten 72 V LI-ION POWER 55 H Szett

Wolf Garten 72V Li-On power 30T SET – Fűkasza

WOLF-Garten LI-ION POWER 40 akkus fűnyíró 

WOLF-Garten 72V LI-ION POWER 34 Akkumulátoros fűnyíró

WOLF-Garten 72V LI-ION POWER 37 Akkumulátoros fűnyíró

Wolf Garten akkumulátoros lomb fúvó – Power 24B SET

 

 

A fűnyíró háza műanyag. Személyszerint nekem a fémházas fűnyírók jobban bejönnek, de már egyre kevesebb ilyennel találkozhatunk az üzletekben. Minden lehetséges helyet átvesz a műanyag. Persze van ahol ez jó és praktikus, de tudjuk, hogy ezek nem lebomló anyagok. Szóval a ház műanyag. Ettől függetlenül nem lehet érezni a fűnyíró tolásakor, vagy a fordításkor, amikor leginkább a hátsó kerekeken van a súly, hogy csavarodna vagy labilissá válna a kaszni. A tisztítása is könnyebb szerintem. Dehát ki szokott fűnyírót tisztítani? Ugye kevesen vagyunk így ezzel és én sem tartozom ebbe a szűk halmazba. A gépnek, mint a többi fűnyírónak, ennek is biztonsági az indítása, vagyis csak akkor indul, ha karon lévő kis gombot benyomjuk és közben behúzzuk az indító kart, ami ugyanolyan, mint a benzines fűnyíróknál, vagyis a hagyományos régi pöfögőseknél.

 

Van még az akkumlátornál is egy sárga kis „kulcs” amivel nem csak áram alá tudjuk tenni a gépet, hanem a kulcs kihúzásával a gyerekek még véletlenül sem tudják beindítani a fűnyírót. Ez nagyon jó dolog!

 

Nem kell berántani, rángatni, hogy beinduljon! Ez az igazi haszna és az, hogy akár vasárnap is nyírhatjuk a füvet, mert nem lesz se benzin szag, se hangzavar a környéken. Nem mondom azt, hogy az akksis Wolf Garten fűnyíró hangtalan, mert nem az, hiszen itt is van hangja a késeknek és a motornak, de elenyésző a robbanómotoros társakhoz képest.

Szerintem ez a hang elviselhetően halk és nem zavarja a szomszédot. Tehát lehet akár vasárnapi fűnyíró is, ha éppen úgy hozza a kedvünk, de inkább pihenjük én azt mondom!

37 cm vágószélesség, erre utal a WOLF-Garten 72V LI-ION POWER 37 név is.

Teljesítménye 550Watt.

 

A fűnyírás közben jön rá az ember az apróságokra. Pl olyan jó lenne, ha önjárós lenne, mert akkor könnyebben menne a munka, bár tudom, hogy mindez a fűnyíró akkumlátor kapacitására és a gép súlyára lenne leginkább hatással. Teljesen könnyen lehet szállítani a villanymotor súlya ellenére is, mert van egy jó kis hordozó fül a fűyíró felső részén az akkumlátor nyílás mögött. Most van aki megkérdezné, hogy „minek cipelni, amikor kereke van?” Teljesen igaza van, de amikor a pincéből fel kell vinni, vagy a kocsiba betenni, amikor visszük ki a telekre, akkor bizony jobb így megfogni, mert be kell tartani a mondást, hogy házas asszony és fűnyíró szoknyája alá nem nyúlunk! Kényelmesen be lehetett állítani a kar dőlésszögét, így több pozíciót lehet beállítani kedvünk szerint. Mindegy, hogy csak 150, vagy akár 2 méter magas vagy.

 

 

Óvatosan az autós szállításnál!

És ez igaz még akkor is, amikor ki van kapcsolva a gép, mert az ördög nem alszik. Itt ugye ha benne van az akksi, akkor fő a biztonság. Ezért a legjobb ha külön van az akksi a géptől és a használat előtt tesszük csak be. Ez teljesen egyszerűen egy kattintással sikerül is és az akkumlátor védő fedél lecsukása után már el is szeparáltuk a portól és a fűszálaktól, habár ennek nagy jelentősége szerintem nincs. Az akkumlátor a használat alatt nem forrósodott fel, vagyis mondhatnánk azt is, hogy bírja a strapát. Kb. mi egy jó fél órát használtuk és nem merült le ennyi idő alatt. Nem akartam üresjáratban pörgetni addig, amíg le nem merül, mert teljesen más érték jött volna ki úgy, mint terhelés alatt, amikor vágja a füvet. De változhat a teljesítmény attól is, hogy mennyire nagy és dús füvet akarunk vágni. Minden az akkumlátor kapacitására van hatással. A gyártó szerint akár 250 nm területet is le tudunk nyírni egy töltéssel, ami azért nem kevés.

Nem kell megíjedni, mert viszi a füvet, mintha az élete múlna rajta!

Igazi öröm vele dolgozni és amikor hátranéztem egy egységes és szép eredményt láttam. Mi a fűnyíróhoz nem kaptunk fűgyűjtőt, ami a képeken is látszik, de mindenki megnyugtatására természetesen tartozék. Már be voltatok parázva, hogy gereblyézni kell a levágott füvet. A fűgyűjtő egyébként 35 liter űrtartalmű.

 

 

A vágás magasságot hat fokozatban tudjuk állítani a bal oldali karral, hogy akár a kopaszfej mérettől az 10-12 cm magasságú vágásig is szabályozni tudjuk a fűnyírást.

A fűnyírás öröm volt!

Összességében egy nagyon praktikus fűnyíró és az sem elhanyagolható, hogy vasárnap se zavarunk vele senkit a telken. Elkerüljük a végzetes kábelvágást és az ebből származó baleseteket, kellemetlenségeket! A váz tartós műanyag és akár esőben is nyrhatunk, mert az akkumlátor zárt térben van, szóval letelt a kábeles és a pöfögő fűnyírók ideje!

 

Az tetszte kapott elektromos fűnyíróról IDE kattintva olvashattok!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek