„Wolf Garten sok az egyben”- kerti szerszámokat teszteltünk

Estimated read time 4 min read

 

Végre a felhők elbújtak és ki lehet menni a kertbe kicsit tevékenykedni, de előtte le kell porolni a régi kerti szerszámainkat. Mi most nem ezt tettük, hanem kipróbáltuk a Wolf Garten hosszú garancia idős fanyeleit és a hozzá vásárolható fejeket, a kapától a hólapátig!

Na jó nem a hólapát kimaradt, mert nem nagyon van mit tologatni, de a többiről majd szó esik.

Ami legjobban megfogott és a figyelmemet felkeltette az a 6.000 Ft-os szerszámnyélért a

35 év garancia!

 

 

 

Talán akkor most meg is kockáztatom, hogy egy emberöltő alatt maximum kétszer kell ilyet venni, mert ha pl. „csak” 28 évet bír, a forgalmazó szó nélkül cseréli.

Nem az egész kerti arzenálra értendő a 35 év gari, hanem a legtöbbet nyüstölt részre a fanyélre. Ez a nyél egy ránézésre nem különleges nyél, talán annyi, hogy lakkozott és a végén egy gyorscsatlakozó van, amibe az összes Wolf Garten kerti fej belepasszol.

 

 

Van seprű, de még lombvágó is, sőt lapát a takarításhoz. Nagyon ötletes. Na most be kell vallanom, hogy nem álltam neki lapátolni, se faágat fűrészelni, de viszont pár kiegészítőt lefényképeztem nektek. A fanyél végén a gyorscsatlakozó masszívan fogja a beletolt kiegészítőt. Legyen az a lapát, vagy a lombfűrész.

Nem mindegy szerintem, hogy lötyög, vagy sem a lombfűrész, mert ha igen, akkor nagy valószínűséggel az ide- oda lötyögéstől hamar megadná magát valami.

 

Nem lötyögős a kapcsolat a fej és a nyél között!

Leginkább nekem a feltűnő színei jönnek be, mert ezeket a piros termékeket nem nehéz megtalálni a ledobott fűben sem. A választható és külön vásárolható fejekből meg csak annyit vesz meg az ember, amire szüksége van. Használat után meg levéve kis helyen elfér. Én a kiegészítőket lazán beledobáltam egy nagyobb táskába „oszt gól”!

 

 

 

Azt azért meg kell említeni, hogy rozsdamentes anyagokról és erős műanyagokról beszélünk, ami nem csak a konyhakerti amatőr kertészetre alkalmas, hanem akár az egész napos használatra is. Na most eszembe jutott a Wolf Garten metszőollója, amitől félóra után nem áll be az ember tenyere. Nagyon nem mindegy pl. a szüretelésnél ha több ezerszer kell vágni a szőlőfürtöket.

 

Na de ne rohanjak ennyire előre, mert még a tavaszi munkálatok sincsenek teljességében elvégezve. Mondjuk tőlem nem is lesz, de az más téma.

Jó jó ez a szett, ami számtalan kiegészítővel vásárolható, de nekem leginkább a fenti képen látható „gokart” tetszik a legjobban. Szívesen beneveznék vele egy fűnyíró versenybe, de ilyen szerencsém tuti nem lesz, szóval kiszállok a képzeletbeli gokartomból és mondom tovább a tapasztalatokat.

A külön vásárolható fejek nem az olcsó kategóriát célozzák meg, hanem inkább a tartósságot tartják szem előtt. Így akár 3 000 Ft-tól felfelé is lehet egy fej, de 5-6 ezer is. Függ attól, hogy most egy műanyag lapátfejről, vagy egy edzett acél lombfűrészről. Na akarjátok, hogy mindennek leírjam az árát, pedig mindig megteszem a teszteknél. Menjetek fel a forgalamzó weboldalára és ott mindent meg lehet találni a kapától a fűmagig! Csak éppen egy hideg sört nem, ami a kerti munka után jól esne.

 

 

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek