Cukiságfaktor a köbön-Pets2 lámpák a VARTA kínálatából

Estimated read time 5 min read

Ki ne szeretne gyerek lenni manapság? Ugye mindenki, de nem csak azért, hogy fiatalodjunk, hanem azért is, mert ezernyi jóval vannak elhalmozva a mai kor „rosszcsontjai”. Ilyen kis kényeztetés a VARTA lámpacsaládja a Pets2, ami a Kiskedvencek titkos élete 2. című film ihlete alapján található meg az üzletek polcain.

 

 

 

Na de kukkantsunk bele az előzetesbe mi nagybetűs felnőttek, hogy képbe legyünk mi is ez a film. A gyerekeink tőlünk úgyis sokkal jobban tudják, de ha meglepetésként szeretnénk megvenni, akkor ne legyünk tudatlanok.

 

 

Kezdjük is az első kutyánál, ami tényleg kutya. Ha esetleg nem értenétek az előző mondatot, akkor még nem néztétek meg az animációs filmet, szóval rajta!

A lámpa csomagolása vákumcsomagolt és benne megtalálható 3 db AAA-s elem is. Ezek nem tölthető akksik, erre figyeljünk nagyon!

 

 

Az alsó talpban van az elem tároló, amit csak csillagcsavarhúzóval lehet kinyitni, így nem kell félni attól, hogy a gyerekünk nekiáll „szerelni”.

A talp alsó részén van a be-kikapcsoló, valamint a magas fényerő és az energiatakarékos üzemmód  kapcsoló. Ez egy egyszerű csúszó kapcsoló, aminek több állása van.

Amikor a talprész kapcsolóval bekapcsoljuk a lámpát, akkor az alacsony, vagyis energiatakarékos üzemmódban 60 perc után automatikusan kikapcsol. Ez a időzítő a magas fényerőnél 30 perc. Ez azért jó, mert nem fog egész éjjel feleslegesen világítani és nem kell naponta elemeket venni.

Nem csak az alsó kapcsolóval lehet a lámpát aktiválni!

A kutya előtti kis tálkába ha belenyúlunk, akkor életre kel és világítani kezd, de ugyanígy ki is tudjuk kapcsolni. Ez nagyon élvezetes, hiszen az igazi kutyák táljába senki nem mer belenyúlni bűntetlenül.

 

 

 2019-ben bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelyet Chris Renaud rendezett. A kis kedvencek titkos élete című film folytatása. A forgatókönyvet Brian Lynch írta. A animációs játékfilm producerei Christopher Meledandri és Janet Healy. (Wikipédia)

 

Gigi, aki macska, akarom mondani kutya…

 

 

Gigi már nem úgy világít, mint az előző lámpa, vagyis nem teljes valójában, hanem a mellkasán lévő pink szív kezd világítani. Nem mondhatnám lámpának, mert csak annyira világít, hogy a cukiságfaktor meglegyen. Ugyanúgy működik, mint az előző, vagyis időkorlátos, viszont itt a Gigi jobb lábába épített microkapcsolóval tudjuk be, illetve ki kapcsolni. Ez a cicakutya is 3 db AAA-s elemmel működik. Ami jó benne, hogy ezzel akár aludhat is a gyerkőc, mert teljes értékű plüss firgura. Nincs talpa, hanem maga az állatka teste tartalmazza az elemeket. Mintha nem is lenne benne semmi. Szóval nagyon jó. Nekem ez a karakter tetszik a legjobban az esetlenségével a viccességével és még a szinkronhangja is szórakoztató.

 

 

Na és az a lámpa, ami olyan, mint egy kis TV. Ezt a lámpát lehet egyszerűen az éjjeliszekrényen tartani, de akár a falra is föl lehet akasztani, hiszen van a lámpa hátulján egy akasztó fül. Ami érdekessége a lámpának, hogy a be és kikapcsolás mellett van egy „Auto” mód, ami aktiválja a lámpa alkonyatkapcsolóját és a lámpa felkapcsolódik. Az érzékelő a lámpa elején látszik az a kis fehér kerek valami.

Eddig amit megnéztünk lámpákat, mindegyiknak van valami eltérő különlegessége, ami miatt könnyebb a választás, persze más az ha vakon rajong a gyerekünk valamelyik figuráért.

 

 

A legegyszerűbb zseblámpa a végére maradt. Ez nem azt jelenti, hogy ez a legrosszabb a sorban, mert éppen ellenkezőleg! Leginkább ez való világításra, az esti játékokhoz, felfedezéshez, vagy éppen a szülinapi zsúr alatt elkészített titkos sátorba. Itt semmi extra nincs, csak azt tudja a lámpa, amit kell. Kettő darab AAA-s elemmel működik, ami a csomagolásban benne is van, szóval külön nem kell venni. A lámpa markolaton a két mesehős látható, akik vidámmá tehetik a gyerekek játékát. Attól függetlenül jól világít, hogy játéklámpa!  Inkább azt mondanám, hogy teljes értékű, hiszen elég jó fénye van és az izzó sem a régi vacak, hanem LED. Tehát ha már a gyereknek zseblámpa kell a felfedezéshez, akkor jobb ez, mint egy méregdrága fémházas darab, ami tuti a másik gyerek fején koppan egy nézeteltérés során.

 

Tehát ha be akarjuk költöztetni a gyerekszobába a Kiskedvencek titkos életét, akkor a megoldás a VARTA!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek