Concept VP-1000 Cosmic porszívó

Estimated read time 5 min read

Concept VP-1000 Cosmic porszívó teszt

 

 

Kicsi a bors, de erős, így szól a mondás, ami nagy igazság ennél a porszívónál is.  Akkora mint egy morzsaporszívó, kívülről nagyon tetszetős kivitelű, formatervezett a műanyag háza nem robosztus de az ereje hihetetlen. Kis méretéből adódóan bárhova vihetjük magunkkal. Számtalan kiegészítő tartozékokkal szállítják és szinte minden helyzetben és körülmények között profi módon funkcionál. Igaz 220 voltos hálózat kell hozzá, mert a 850 Wattos motorját ez hajtja meg.

Concept VP-1000 levegőszűrő

 

Porzsákja nincs, így erre nem kell költeni és mentesülünk is annak időt rabló beszerzésétől.  Ha megtelt egyszerűen csak kiborítjuk a szemetesbe, kiöblíthetjük a tartályt egy kis vízzel és már mehet is a porszívózás tovább. Nagyon alaposan lehet vele takarítani, mert kis helyekre is be tudunk férkőzni a szívócsővel, ágy alá, szekrény mögé, csillárra, képkeretek mögé és még sorolhatnám.

 

 

Amikor megkaptam először az autóm takarításába kezdtem. Öröm volt nézni a megszépülést. A könnyű és kicsi porszívóval az utastér legeldugottabb részeihez is hozzáfértem különösebb erőlködés nélkül. Különösen az a kiegészítő tartozék tetszett, ami nem más mint egy szűkítő kis csövecske a végén egy körkőrös ecsettel. Ezzel a légbefúvó zsalukat is pillanatok alatt megtisztítottam a lerakódott pórtól. Az ülések kárpitjait és a két ülés közötti részek kimaradt tisztítása is most megoldódott. Természetesen ehhez egy nagyobb kefés tartozékot, illetve egy lapolt szűkítőt használtam.

 

Info a Concept márkáról:  Ez a cseh márka a modern háztartási készülékekben teljesedik ki 1991 óta, amikor Mr. Henry Valenta megalapította a céget. Megalakulásakor elektromos háztartási készülékekre szakosodott kiskereskedelmi mennyiségben. A CONCEPT az egyik fő beszállítója a Cseh Köztársaságnak, Szlovákiának, 2004 óta pedig Lengyelországnak is. A portfólió tartalmaz mosogatógépeket, elektromos sütőket, mikrohullámú sütőket, főzőlapokat és elszívó ventilátorokat, vasalókatporszívókat, stb. Jelenleg új piaci szegmensek felé is nyit, mint például a beépített konyhai berendezések. A CONCEPT beépített készülékei széles skálájával szeretné a vásárlók igényeit szolgálni!

A tartozékok számtalan száma és variálhatosága hihetetlen megoldásokra is képessé teszi a porszívót. A feleségem szólt, hogy a kamrában a felső polcokat is le kellene már takarítani. Ezt mindig elengedtem a fülem mellett, mert a nagy otthoni porszívó csöve nem ér oda fel, ha létrára állok, akkor egyik kezemmel a porszívóba kapaszkodom a másikkal a gégecsöves szívófejet kezelem és ott egyensúlyozok mint egy artista.

 

Ezzel a Cosmic porszívóval ez is gyerekjáték, mert a kiegészítő széles pánttal felveszem az vállamra, egyik kezemmel fogom a szívócsövet a másikkal kapaszkodom, illetve odébb pakolom a felső polcokon a holmit. Nagyon gyors és hatékony megoldás.

Vitathatatlan tény, hogy egy családi ház tavaszi nagytakarítására nem vállalkoznék vele, de másod porszívónak szinte pótolhatatlan. Egy képet kellett feltennem a nappaliban, ehhez egy tiplit kellett fúrnom a falba. Itt is jól muzsikál a kedvencem. Pillanatok alatt eltakarította a lehullott falmaradványt.

 

Gondoltam szétszedem a számítógép házat és azt is portalanítom. Zseniálisan sikerül, még a klaviatúrát is megtisztítottam. Mire kész lettem éppen jött a fiam, mutattam neki milyen szuper jó a Copncept VP-1000 Cosmic és már kölcsön is kérte, ha mennek campingezni, ideális a sátortakarításhoz és még a gumicsónakot is fel lehet vele fújni. No ezt még én sem vettem észre, de így igaz ehhez is van sok apró tartozék, hogy passzoljon a csatlakozás.

Ha megtelt a tartálya egy gombnyomás kipattan az alja és a felszívott szemetet könnyedén a szemetesbe önthetjük. Itt találjuk a kivehető szűrőt is, amit akár ki is moshatunk, csak visszatétel előtt gondosan szárítsuk meg.

Nagyon sok tartozék között találtam egy kis zsákot is amibe minden elfér és így vihetjük magunkkal az autóban, ez is nagyon kulturált.

 

Összegezve, nekem nagyon tetszett, mert számtalan helyen használható, ott ahol a nagy pórszívó már szóba sem jöhet, erős motor, jó szívó hatás, a hangja olyan mint a nagy porszívóké, nem összetéveszthető a morzsaporszívókkal, sok kiegészítő. Másodporszívónak nélkülözhetetlen.

 

Az ára sem valami egetverő, vagyis csak veszek egyet.

 

 

A terméket az eMaki webáruház biztosította!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek