Panasonic MX-ZX1800 túrmixgép teszt

Estimated read time 5 min read

Volt szerencsénk kipróbálni a Panasonic MX-ZX1800 típusú turmixgépet és jött hideg, meleg vélemény a használat alatt.

Elsőnek is úgy kezdjük, hogy meglepődtem milyen nagy dobozben van. Minek ekkora doboz egy túrmixgépnek? Kibontás után pár apróság volt legfelül és alatta pedig a túrmix gépháza és mellette maga a a túrmix kancsó, vagyis, amibe tesszük a „zúzásra” ítélt alapanyagokat.

 

Maga a túrmix alja iszonyat nehéz. Több, mint 6 kg.  Nem tudom mi van benne, már már azt is mondhatnánk, hogy benne van az anyag. Ha egy régi orosz gépről lenne szó, akkor nem csodálkoznék, de ez mégis csak egy modern gép és egy ismert nagy márka terméke. Azt gondolnánk, sőt eszünkbe se jutna, hogy nehéz.

A gép kinézetre tetszetős és belepasszol a legmodernebb konyhába is. Nagyon tetszik a fényesfekete frontrész és az az egy gomb középen az ezüst peremmel. A választható lehetőségeket kis fehér ikonokkal jelezték, amik egyben érintő gombok is. Amikor valamit kiválasztunk, akkor kék fénnyel világít. És a túrmix idő beállító gomb kontroll fénye is kék. Nagyon szép a fekete és ez a kék fény párosítása.

A túrmix 6 előre programozott automatikus menüvel rendelkezik, mely 10 sebességi fokozattal használható.

 

Mi elsőnek a fagyi készítést próbáltuk. Mi mást? :)))

Beletettük a fagyasztott és kimagozott mirelit meggyet egy kis fagyasztott tejet, némi cukrot és hajrá! Ki választottam a hópihe ikont és a kezelőgombbal beállítottam a túrmix idejét. Ebben az esetben a legmagasabb időre. Nem másodpercet tudunk itt állítani, hanem felvillanó kék ikonok jelzik az egyre több ideig tartó túrmixolást.

Ezután a gomb közepét kell megnyomni és azonnal indul a gép pár pulzáló, szakaszos üzemmel. Ezután beindul és a beállított idő elteltéig teljes erőbedobással működik.

Persze van pause, ha meg szeretnénk állítani valamiért, vagy csak addig amíg a készletben lévő keverővel megpiszkáljuk a gyümölcsöket, amik nem akarnak valamiért a kések közelébe kerülni. Ehhez nem kell még a túrmix tetejét sem levenni, mert a tető közepén van egy olynan nyílás, amibe pont befér a keverő és mindenféle koszolás nélkül meg tudjuk keverni a benne lévő dolgokat. A tető maximálisan jól zár a tetőn lévő kis gumi lamalláknak köszönhetően. Ami a legelső negatív dolog az a gép hangja. Olyan hangja van, mint egy szocreálos balatoni szálloda kávédarálójának. Nagyon fémes és nagyon hangos. Nem egy lakótelep, vagy egy társasházbarát készülék. Meg merem kockáztatni, hogy vetekszik a hangerő egy halkabb porszívó hangerejével. Na de ez van!

Maga a gép persze tökéletesen dolgozik és a keresztirányű rozsdamentes acél kések brutális munkát végeznek. Az egyik penge egyenes, míg a másik, ami erre merőleges, az pedig recés. A jégkockából pillanatok alatt jégkása készül, de ugyanígy elgboldogul a száraz magokkal, dióval sőt a mákkal is.

Ami a legnagyobb pozitívuma a gépnek az a könnyű tisztíthatóság. Könnyen el lehet öblíteni és nem marad semmi kosz, mivel nincsenek apró akadók, barázdák, amik a turmix belső falán összegyűjtenék a túrmixolt ételt.

A fagyihoz van egy jégakku is amit tépőzárral kell a túrmix oldalára tenni és így miközben készül a fagyink, közben hűti is. Hát ilyet még nem láttam egy túrmixgépen sem. Nekünk a megyfagyink nagyon jó lett! Nem kell így enni a sok szinezéket,ízfokozót és ki tudja miket még. Egyszerűen a fagyasztott gyümölcs és a jégkocka kombója, vagy a tej és gyümölcs keveréke olyan egészséges nyalogatni valót eredményez, hogy átértékeljük az eddigi gondolatainkat a fagyiról és még a nyaraláshoz is magunkkal visszük a gépet az autóban. Persze nem csak erre jó a gép, mert akár főzeléket és bébi ételt is pillanatok alatt elkészíthetünk.

 

Összességében a Panasonic MX-ZX1800-as konyhai túrmixgép jó és rossz tulajdonságát is összevetve úgy gondolom, ha nem számít, hogy hangos a brutálerős motor és közben minőségi anyagokból készült tetszetős gépet szeretnénk, akkor ez a túrmix nem lehet rossz választás. Szinte mindenre képes, amit darálni, túrmixolni, vagy éppen pépesíteni kell. Tehát mi azt mondjuk, hogy  told a konyhába maximumra a rádiót és szóljon a rock and roll!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek