Kis vörös vegán eddmost.hu kalandjai 4

Estimated read time 4 min read

eddmost.hu tofu1Az eddmost.hu termékei vegánok, vagyis sem állatot, sem állati összetevőt nem tartalmaznak. Én 12 éve vagyok vegetáriánus, nem eszek halat, sem tojást, de tejterméket igen. Na de most vegánságra fel.

A vegánok a szejtán mellett, a húst szójával ill tofuval pótolják. Először is fontos, hogy a legtöbb vegán nem azért nem eszik húst, mert azt nem szerette, hanem mert nem akar állatot ölni, kizsákmányolni. Szóval ne érje szó a ház elejét, hogy húspótló készítményeket is fogyasztanak, mert miért ne tennék. És azzal se bántsuk már őket (és engem), hogy a vega virsli az nem virsli, mert nincs benne hús. Nézz meg egy virslit, hogy mi minden van benne. Tény, hogy sokak divatból nem esznek ezt meg azt, meg amazt. Viszont van, aki tudatosan nem eszik ezt, azt meg amazt, és még tudatosabban eszik ezt, azt meg amazt. Eddig nem foglalkoztam a tofuval, mert én a húst saját készítésű sajttal helyettesítettem: mit nekem tofu?! Na de most aztán hajrá! Így a negyedik héten már nem tartózkodtam ettől sem.

Elsőként a Paneer (tofu) Makhani-t teszteltem.
eddmost.hu tofu 2
A paneer alapból sajtot jelent, így a tofu-t célszerű feltüntetni, hogy ne csak a vegetáriánusok, hanem a vegánok is tudják: szabad a pálya. Felbontás után bele a wok-ba és már kevertem, kavartam, szaglásztam, mert hát a curry az curry és ezt már a szomszédjaim is tudják. A körettel bajban voltam, mert nem tudtam választani: lime-os korianderes rizs, vagy szárított paradicsomos rizs. Így aztán ebből is egy kicsit meg abból is egy kicsit. Bevallom, pici vizet tettem az edénybe, mert ha nem figyelek oda, akkor le is éghetne. És tudjuk, hogy a nők multitaskingok alapból, de el tudunk merülni ebben és főleg abban is. Az első falat után tudtam, hogy nem lesz baj a tofuval. Igen tudom, hogy szója és nem egészséges, de nem kiló számra eszem. Az íze alapból semleges, az állaga pedig puhább a házisajtnál. A szósz ismét azt adta, amit elvártam.

Na de a rizs?! Hát az mennyei. Emlékszem anyum tett kurkumát a rizsbe, hogy legyen színe. Aztán néha kukoricát, vagy zöldborsót. Bár lehet ez már a rizi-bizi. Később már ettem mogyorós rizst, mákos rizst. De ez a lime-koriander, illetve szárított paradicsom eddig, hogy nem jutott eszembe? Nem is értem. Komolyan felháborodtam saját magamon!!

Második tesztalanyom a Shaho navratan korma.
eddmost.hu tofu 3
A cégnél, ahol dolgozom mindenki ezt várta. Magyar neve: ananász zöldséggel diósmártásban. Persze a többiek várhatják, mert ismét hétvégén ettem ezen ételeket. A köret itt is vegyesen: lime-koriander; szárított paradicsomos rizs. Az ananászt állagra felismertem, az íze viszont nem jött át. A szószban, ami ugye diós volt, mégis érződött az édessége. Teli találat ez az étel is. Azt hiszem, akik nyitottak a másra, nekik ez igazán jó választás. Persze ezt is wokban melegítettem, mert olyan jól néz ki benne. És hogy a lakásom ismét egy keleti fűszerboltra hasonlít?! Kit érdekel? A lényeg, hogy gyorsan ettem finomat!

Teddmost, Eddmost! akció keretében 20%-os kedvezményt kapsz, ha vegán étel rendelésedet az eddmost.hu oldalán leadod és beírod a varázsszót: TESZTVILAG.
Az akció 2017 január 23-tól öt héten át tart, élj a lehetőséggel!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek