KIS VÖRÖS VEGÁN EDDMOST.HU KALANDJAI 3

Estimated read time 4 min read

Új hét új eddmost.hu teszt.

Emlékszem gyerekkoromban szerettem a bableves, a lencsefőzelék és a sárgaborsó főzelék ízét. Tetszett a füstölt íz. Anyum mindig főzött bele valami füstölt húst, de azt nem ettem meg. Vegaként pedig felfedeztem a füst sót. Éljen az emberi elme! Az eddmost.hu oldaláról kétféle babot kértem.

 

shahi eddmost.hu

 

Elsőként a Shahi rajma-t (vörös babgulyás) készítettem el munkahelyi (mikro) körülmények között. Mellé pedig Plain urid papad (ropogós lencselepény) volt a „köret”. A babgulyás jól ismerem a Govindából, na meg Indiából. Ami egyből feltűnik elkészítés után, hogy sűrűbb, mint a hazai. Na meg persze a fűszerezése. Pl a köményt már egyből belefőzik a puffadások megelőzésére. Ahogy a többiek beléptek az étkezőbe, egyből megjegyezték, hogy ismét indiai illatot éreznek. Közben pedig a papad-ot készítettem el. 45 másodpercre kell betenni a mikroba. A leírás szerint meg kell várni, amíg felfújódik. Ezt nem tudtam elképzelni, vagyis volt egy emlékképem, de abban ugyan nem fújódott fel semmi sem. És igazam lett: ez biza nem fújódik, csak hólyagosodik. Kipróbáltam, ha kettőt tettem sikerül-e. És igen: sikerült és időt és energiát is spóroltam. Természetesen többet készítettem, mert volt egy érzésem, hogy ezt a többiek is megkóstolják. Ismét nem tévedtem.

A babgulyás ízre visszaadta mindazt vártam: igazán kellemesen, elviselhetően, szerethetően csípősséget. A lepény pedig ropogott, ahogy illet.

 

eddmosthu bab

 

Másnap pedig a Delhi dal makhani (feketelencse gulyás vörösbabbal) következett. A netes leírásból láttam, hogy ez azért fűszeresebb, mint az előző, bár enyhe csípősséget jeleznek. És ez a gulyás már tartalmaz kókusztejet és kesudiót is. A fűszereket pedig egész nap sorolhatnám, de nem teszem. Elég azt tudni, hogy ha fűszereket te őrölöd le frissen, és megpirítod egy kis olajon, egyből Indiában érzed magad. Már nagyon rutinos vagyok ebben a melegítsünk és hólyagosítsunk mikroban projectben. Ma hármat készítettem el egyszerre, és így sem kellett csalódnom. A többség a köménymag nélküli papad-ra szavazott, engem nem zavart az íze, már megszoktam. Sőt ha étkezés után édesköményt rágsz el, akkor frissíti a leheleted. Elképzelhető, hogy a ph értékedet nem állítja vissza, de tény, hogy egészségesebb, mint az 1 kalóriás cukor nélküli cukor, vagy a rágnivaló társa, aki sír a reptéren mert nem utazhat Milánóba.

Miközben falatozgattam kaptam a hírt: két ismerősöm is like-olta az eddmost.hu oldalát és már meg is köszönték nekik, sőt egy kóstoló ételt is felkínáltak, cserébe egy képet és őszinte véleményt kértek. Na le a kalappal a marketing előtt, tetszik ez nekem, és másoknak is. Szóval kóstolásra fel!

Teddmost, Eddmost! akció keretében 20%-os kedvezményt kapsz, ha vegán étel rendelésedet az eddmost.hu oldalán leadod és beírod a varázsszót: TESZTVILAG.
Az akció 2017 január 23-tól öt héten át tart, élj a lehetőséggel!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek