Teszt – Soft&Gentle, avagy a hatékony alumínium-mentes izzadásgátlás története

Estimated read time 5 min read

Visszatérő olvasóink már tudhatják, hogy próbálok olyan kozmetikumokat használni, amelyek természetesek, deókból pedig már több éve csakis alumínium-mentes változatok jöhetnek szóba. Sokfélét kipróbáltam már, és igazán hatékonyat eddig sajnos nem találtam. Vajon a Soft&Gentle termékek hogyan teljesítettek? A cikkből kiderül.

 

Deó vagy izzadásgátló?

A hétköznapi szóhasználatban sokszor használjuk általánosabban a „dezodor” vagy „deó” kifejezést, de szerintem fontos tudni a lényegi különbséget a kettő között.

De pontosan melyik jelentés mit is takar? A dezodorok vagy deók elsősorban a kellemetlen szagok kialakulását akadályozzák meg, magára az izzadásra nincsenek hatással. Nem tartalmaznak alumíniumot, ezáltal nagyon közkedvelt termékek, főleg a tudatosabb vásárlók körében. Hátrányuk, hogy melegben, stresszhelyzetben, vagy izzadósabb egyéneknél hatástalanok, mert magát a verejtékezést nem csökkentik. Számtalan terméket próbáltam ebben a kategóriában, voltak jobbak (pl. Dr. Organic roll-on teszt ITT olvasható) illetve kevésbé jól sikerült példányok (Coconutoil Cosmetics levendulás deója teszt ITT olvasható). Sajnos olyat, amely az imént felsorolt „izzadósabb” szituációkban is jól teljesít még nem nem találtam.

Az izzadásgátlók a dezodorokkal ellentétben felveszik a harcot a verejtékezéssel és a testszagokkal is. Viszont ezt a kiváló hatást a közutálatnak örvendő alumíniumsó és alkohol hozzáadásával érik el a gyártók. Érzékeny bőrűeknél könnyen irritációt is okozhatnak. A hatásmechanizmusok tulajdonképpen annyi, hogy alumíniumsó molekulák megakadályozzák az izzadság bőrfelszínre való jutását, így az visszafolyik a verejtékcsatornába. Ezekből a termékekből is vannak hatékonyak és kevésbé hatékonyak, sőt még olyan termékről is van tudomásom, amely az izzadásgátló hatását nem a bőrfelszínen, hanem a verejtékcsatornában fejti ki, így garantálva a 100%-os védettséget a kellemetlen izzadságfoltok kialakulása ellen.

Soft_Gentle_Tesztvilág

Soft&Gentle izzadásgátlók

Ezek alapján felmerül a kérdés, lehetséges, hogy a Soft&Gentle nem tartalmaz alumíniumszármazékokat, mégis izzadásgátlónak hívják?

A Soft & Gentle Nagy-Britanniában már évtizedek óta az angol piac egyik legmeghatározóbb szereplője az izzadásgátlók területén, és most egy forradalmi újítással frissítette termékportfólióját. Alumínium származékok nélkül, a mezei zsurló és zsálya erejét felhasználva természetes módon, káros anyagok nélkül akadályozza meg az izzadást és a kellemetlen testszagot. Az új Soft & Gentle izzadásgátlók ezen kívül nem tartalmaznak allergizáló anyagokat, parabént, alkoholt és kíméletesek még a legérzékenyebb bőrhöz is.  A zsálya kivonat puhítja a hónalj érzékeny bőrét, megakadályozza a testszag kialakulását, míg a mezei zsurló hatékonyan csökkenti a verejtékmirigyek méretét.

Aktuális_kedvencek_Soft_Gentle_Tesztvilág

Vélemény

A csomagolás mellett nem mehetek el szó nélkül, ugyanis nagyon fiatalos, modern, nem a megszokott hétköznapi. Kimondottan jól mutat a fürdőszoba polcán 🙂 Három különböző illatban kapható. Az Active egy dinamikusabb, azt mondanám citrusos, frissessége és uniszex illata miatt férfiaknak is szuper választás lehet. A Care már egy sokkal nőiesebb, lágyabb, púderesebb illat, míg a Floral a virágos jegyek kedvelőinek lehet a kedvence.

Soft&Gentle__mindhárom_Tesztvilág

Bár a három termék összetételében nem különbözik, valahogy mégis mindegyik máshogyan viselkedett rajtam. A Floral illata bírja a legtovább, reggeli fújás után még délután is bőven éreztem a virágillatot és a hatása is remek! Tényleg minimalizálta az izzadást, amire nálam eddig egy alu-mentes dezodor sem volt képes! A Care valamiért nem vált be sajnos, pedig az illata nagyon tetszik, sajnos hamar elillan és a hatása sem olyan tartós. Nekem az abszolút kedvencem az Active lett! Kellemesen üdítő, citromos illata nagyon kellemes, frissítő és a hatása ugyanolyan jó, mint a Floralé.

Soft&Gentle_Care_Tesztvilág

Mind a három terméket májusban kezdtem el használni, amikor még nem volt olyan meleg az idő. Pár hete, hogy beköszöntött az igazi nyár, és ekkor voltam igazán kíváncsi a hatásukra, amivel továbbra is nagyon elégedett vagyok. Nem azt mondom, hogy abszolút nem izzadok, de ezt nem is várom el. De nem lesz foltos a ruhám, nem folyik patakokban az izzadság a hónaljamból, ami ebben a forróságban lenni szokott más deók használata mellett. Valóban jelentősen csökkentette nálam az izzadást, így én nagyon elégedett vagyok a Floral és Active variánsokkal, csak ajánlani tudom őket!

Kaphatóak a dm és Rossmann drogériákban 1099 Ft-ért, illetve a TakemeShop webshopjában 999 Ft-ért. A dm-ben ráadásul 50%-os kuponnal egészen szeptemberig csupán 550 Ft-ba kerülnek, így tényleg megéri beszerezni őket!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek