Ehető minőségű kozmetikumokat teszteltünk

Estimated read time 7 min read

Bár a cím kicsit furcsának vagy bizarrnak tűnhet elsőre, de így igaz. A Coconutoil Cosmetics megalkotta a világ első számú ehető minősítésű kozmetikumait, három féle dezodor és ajakbalzsam formájában. Hihetetlenül hangzik? Pedig nem az…

„Csak azt kend a bőrödre, amit meg is ennél”

Coconutoil CosmeticsÍgy hangzik a cég szlogenje, mivel szerintük egy termék csak akkor képvisel kiemelkedő minőséget, ha használata egyáltalán nem jelent egészségügyi kockázatot. Ezért termékeikben kizárólag olyan alapanyagokat használnak fel, melyek 100% GMO mentesek, bio, természetes és ehető minőségűek. A termékeik nincsenek káros hatással a szervezetre, sőt a kókuszolaj, mint alapanyag számos jótékony hatással rendelkezik.

„Ázsiai utazásaink során ismerkedtünk meg a kókuszolajjal, és a benne található sok jót minél több emberhez szeretnénk eljuttatni. Ezért is fejlesztettük olyan kozmetikai termékeket, melyek alapja az „élet fájának” gyümölcse, a kókuszolaj, és ezt mi közvetlenül a Fülöp szigeteki organikus ültetvényről szerzünk be. Hiszünk a változásban, hiszünk a természetességben, hiszünk abban, hogy az egészség megőrzése mindennél fontosabb…” – meséli Ilko Péter és Balázs György, a Coconutoil Cosmetics megálmodói és alapítói.

„A mindennapi rutinunk során rengeteg vegyipari szemetet viszünk be a szervezetünkbe, és kevesen tudják, hogy amit a bőrünkre kenünk annak több, mint 60%-a közvetlenül felszívódik a véráramba. Míg, hogyha valamit lenyelünk, akkor ott van az emésztőrendszer, mint szűrési mechanizmus, és ha valami rosszat ettünk, akkor az rögtön ki is tud jönni.” -veszi át a szót Ilko Péter.

Miért épp kókuszolaj?

Coconutoil CosmeticsA kókuszolaj természetes, egyszerű, tiszta. A dezodorban és az ajakbalzsamban kiemelkedő szerepet kap ez az alapanyag, hiszen ázsiai és a csendes-óceáni népek több gyógyító tulajdonságot tulajdonítanak neki, mint bármely más ehető növényi olajnak, és a hagyományos gyógyászatukban régóta fontos szerepet kap. A kókuszolajat a kókuszdióból állítják elő, érett állapotában 1-2 kg tömegű, 25-30 cm nagyságú, rostos durva szálakkal borított kemény héjú gyümölcs, melynek minden része hasznosítható, ipari, táplálkozási vagy kozmetikai célra.

Eredete nem ismert, de Indiában bizonyítottan már több, mint 3000 éve használják. A hidegen sajtolt kókuszolaj dermatológiailag jótékony hatása Délkelet-Ázsiában és a Csendes-óceán szigetvilágában évezredek óta ismert. A kókuszolaj frissen sajtolt állapotában fehér, vagy átlátszó színű. Szaga jellegzetes, kellemes. Gazdag az emberi szervezet számára szükséges, vitaminokban és ásványi anyagokban.

Valóban ehető?

Igen, mivel a termékek nem tartalmaznak génmanipulált alapanyagokat (GMO) csak organikus összetevőket, amelyek egyike sem káros az emberi szervezetre. Ennek köszönhetően elnyerték a NaTrue minősítést is, a deók és az ajakbalzsamok sem tartalmaznak állati eredetű alapanyagokat, ez jó hír a vegán életmódot folytatók számára.

A csomagolás is környezetbarát, és kizárólag újrahasznosított anyagokból készült kartont, alumíniumot és üveg tégelyeket, valamint növényi bázisú műanyagot használnak.

 

És akkor következzen a teszt….

Coconutoil Cosmetics
Levendulás deo

A golyós deóból a levenduláshoz volt szerencsém, ezen kívül még natural és argán illatban kapható. Bevallom, én nem igazán szoktam dezodort használni, mert rengeteg rosszat hallani a bennük található alumínium rákkeltő hatásáról. Szerencsére nem is vagyok az az izzadós fajta, így ez nem nagyon okozott nekem problémát. Sokak számára gondot okoz, hogy hónaljborotválás után érzékeny lesz a bőr, és a golyós vagy roll-on deók nagyon csípik a leborotvált területet. Nos, ez a deo abszolút nem okoz problémát, egyáltalán nincs bőrirritáció, még ha közvetlenül a borotválkozás után kenjük be vele a hónaljunkat. A termékhez kapott tájékoztatót elolvasva viszont megtudtam, hogy ne lepődjek meg, ha a dezodorálás ellenére izzadni fogok, ugyanis azt nem gátolja meg, csak a kellemetlen szagokat semlegesíti. Ez, ha úgy nézzük jó hír, mert az izzadás egy természetes folyamat része, így távoznak testünkből a méreganyagok, másrészről életem fontos és jelentős pillanataiban pl. az esküvőmön biztosan nem ezt a dezodort fogom használni. Bár az ígéret szerint a kókuszolaj hatására az izzadság mennyisége alapból csökkenni fog valamelyest, viszont én ezt biztosan nem fogom megvárni…Nemhogy jobban izzadtam a terméktől, de még a beígért szagsemlegesítő hatás sem jelentkezett nálam, pedig még csak nem is reggeltől estig lenne rá szükségem. Utána olvasva megtudtam, hogy a termék először bővebb izzadást okoz, mert a nyirokcsatornáknak ki kell tisztulniuk előtte, mert ezt akadályozták eddig az izzadásgátlók. Amit én nem használtam…Kár érte, mert nagyon jó termékről van szó, ehető, 100%-ban természetes, csak nekem nem vált be.

 

Coconutoil Cosmetics
Ajakbalzsam idézettel

Az ajakápolóból az argános variánst próbáltam ki, kicsi színes tégelyben árulják, nagyon trendi, nagyon csajos. Külön jó ötletnek tartom a kupak belsejében található motivációs mondatot, kíváncsi lennék, vajon mindegyik termékben ugyanez szerepel-e „Don’t wait for the perfect moment. Take the moment and make it perfect.” Mindenesetre nagyon találó ötlet volt a Coconutoil Cosmetics részéről. Az állaga elsőre kissé szilárdnak, keménynek tűnhet, de kézmeleg hatására gyorsan kenhetővé válik. Furcsa, olajos hatást kelt az ajkakon, csöppet sem a megszokott krémes állaggal van dolgunk, mint például a tégelyes Labellók esetében. Kozmetikusok nemcsak az ajkak hidratálására ajánlják, de herpeszre és ekcémára is kiváló gyógyír. Fertőtlenítő hatásának köszönhetően hegek, hámsérülések esetén elősegíti a gyógyulást. Ezt a saját bőrömön is megtapasztaltam, a szám sarkában hetek óta volt egy csúnya repedés, azt 3-4 nap alatt teljesen meggyógyította, és mindössze csak napi kétszer használtam. Ha ez nem lenne elég, sminktetoválás után is kiváló ápolást nyújt: ápolja, hidratálja az érzékeny felületet, és megakadályozza a tetoválás utáni gyakori herpeszfertőzést. Nagyon jó kis ajakbalzsamról beszélünk, egyetlen hátrányáról tudok csak szót ejteni, sajnos nem táskabarát, mert nagyon könnyen leesik a tégely teteje. De ez nem akkora nagy probléma, az éjjeliszekrényemen is tökéletes helyen van.

 

A Coconutoil Cosmetics a jövőben tervezi szélesíteni a termékpalettáját arckrémekkel és samponokkal is, mi izgatottan várjuk, mi minden jót lehet még kihozni a kókuszolajból.

 

Horvát lagúna reklám (2)

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek