Itt a nyár, ilyenkor előszeretettel készítek kalóriaszegény, ugyanakkor mégis finom ételeket. Az alábbi receptet feldobtam egy kis laktózmentes mozzarellával, amit akár rá is lehet olvasztani az ételre sütés közben, de akár „nyersen” is hozzá lehet adni, mert úgyis nagyon finom. diétás
Hozzávalók 4 adagra:
30-40 dkg csirkemell
1 csokor brokkoli
1 kisebb cukkini
2 fej lilahagyma
bazsalikom
oregánó
majoranna
só
bors
2-3 dl víz
1 csomag Szarvasi laktózmentes mozzarella
diétás
Elkészítés:
A csirkemellet megmosom, apró kockákra vágom, sózom, borsozom, majd egy kevés olajon fehéredésig pirítom. A zöldségeket szintén megmosom, a brokkolit szétszedem, cukkinit és a vöröshagymát felvágom kis darabokra. Egy tepsit kibélelek a zöldségekkel, majd rákanalazom a husit, utána megszóróm bazsalikommal, oregánóval és majorannával. Félig felöntöm vízzel a tepsit, de úgy, hogy a zöldségeket ne lepje be teljesen. Alufóliát teszek rá, majd kb. 200 C°-on 40 percig párolom, ekkor kiveszem a sütőből ráhalmozom a felszeletelt mozzarellát, majd még 10-15 percre visszateszem a sütőbe alulfólia nélkül.
Egy adag kb. 350 kalóriát tartalmaz.