Hozzávalók 16 db golyóhoz
A golyókhoz
2 bögre fehér, főtt rizs
2 csomag Szarvasi mozzarella
1 db tojás
150 g reszelt trappista sajt
őrölt fekete bors
A panírhoz
2 db tojás
50 g zsemlemorzsa
Elkészítés
A rizshez adom a reszelt sajtot, tojást, borsozom majd összedolgozom. Kis golyókat formálok, majd a közepébe csinálok lyukat, és egy adagnyi mozzarellát teszek bele. Ezután alaposan összenyomkodva gömböt formázok belőle. Fontos, hogy a mozzarellát mindenhol fedje a rizs, mert különben sütéskor elkezd kifolyni. A kész golyókat bepanírozom, vagyis a tojásokat felverem egy tálban, a másikba teszem a zsemlemorzsát, és először a tojásba majd a morzsába hempergetem a golyókat. Bő forró olajban egyenletesen aranybarnára sütöm. Forrón fogyasszuk! 🙂
Mi most leves előtt előételnek fogyasztottuk, de akár főételnek sok finom salátával is nagyon finom olasz étel.