Lamax Beat Sentinel SE-1

Estimated read time 7 min read

A Lamax cég eddig zseniális sportkameráival halmozott el minket, de mostanában egyre több kütyüt dob piacra és  építi ezt a jó kis brand-et.

Lamax Beat Sentinel SE-1

Az 1-es Sentinel, az Őrszem. 

Lamax Se-1 tesztvilag

A legjobb dolog akkor történik az emberrel, amikor megvásárolja első akkumlátoros bluetooth hangszóróját. Nagy boldogan viszi haza az üzletből, vagy a Kínai piacról és alig várja, hogy bekapcsolja otthon és élvezze a zenét. Ha üzletben vette az illető, akkor nagy baj nincs, hiszen vissza lehet vinni 3 napon belül és még csak meg sem kell magyarázni miért adjuk vissza. A webáruházaknál pedig van 15 napunk minderre. Itt azért minket terhel a visszaküldés költsége, de ha egy nagy nulla a technika, akkor inkább éljünk ezzel, mert rengeteg a gagyi bluetooth hangfal.

A nagy nevű márkákkal semmi gond nem lehet, de ott az ár sem a gagyi szint. Akár 200.000 Ft is lehet egy komolyabb hangfal. Mi már nem az első ilyen hangfal teszten vagyunk túl és be kell vallani, hogy szeretjük ezeket az apróságokat.

Miért jók általánosságban ezek a hangfalak?

  • Hordozhatóak
  • kis helyet igényelnek
  • hosszú akkumlátor kapacitás
  • szép design
  • Micro sd, bluetooth foglalat
  • 3,5 mm jack fejhallgató aljzat

Hátrányok

  • Ezekre még nem jöttünk rá

 

Lamax SE-1 Tesztvilag (2)

Lamax Beat Sentinel SE-1

 

A Lamax Sentinel SE-1 első látásra. Na mi van a dobozban?

Lamax

Lamax Sentinel se-1 tesztvilag (2)

Lamax Beat Sentinel SE-1

Lamax Sentinel se-1 tesztvilag (6)A doboz nagyon jó minőségű és masszív. Nem kinyitjuk, hanem fölfelé húzzuk szét a dobozt. Ezután már látjuk is a hangfalat, ami egy fóliában van. Ennek a fóliának azért adunk egy pár karaktert, hiszen olyan jó fogású, mintha bársonyos lenne. Ez azonnal  feltűnt. Nem az a csörgős filléres zacskó, hanem CPE (klórozott polietilén) újrahasznosított műanyagból készült víztiszta csomagolóanyag. Ez sokkal erősebb és nyúlósabb, mint a hagyományos PE (polietilén). Ez nekem személyesen nagyon tetszik, hiszen Re-cuccról van szó.

A hangfalat kiszedve a doboz alján találtam meg szinte észrevehetetlenül egy „titkos” dupla rekeszt és alatt egy 3,5 mm-es csatlakozót, mellette az USB töltőkábelt és egy kis karabinert.

Persze van használati utasítás is a dobozban, amiből kiderült, hogy itt is visszaköszön a környezetvédelem, hiszen csak az angol nyelv van kinyomtatva a kis füzet. Ezért nem kell egy nagy adag papírt elhasználni. Aki nem tud angolul, annak pedig fel van ajánlva egy link, ahol még további  7 nyelven olvashatjuk az infókat, természetesen magyar nyelven is. Erre nem akarok kitérni, mert senkit nem érdekel szerintem.

Lamax Sentinel se-1 tesztvilag (1)

Lamax Beat Sentinel SE-1

Lamax Sentinel se-1 tesztvilag (5)A Lamax Sentinel SE-1 szépen lekerekített műanyag háza tetszetős a kis csúszásgátló bordákkal, amiknek köszönhetően nagyon jó a fogása. A felső részen vannak a kezelő érintőgombok, míg a hátsó részen a Be-ki kapcsoló csúszka és az USB és a 3,5 mm-es fejhallgató bemenet. Bekapcsoláskor kellemes női hang tudatja velünk, hogy jelenleg buetooth, vagy rádió módban vagyunk. Igen , mert rádió is van a készülékben szerencsére. Az összepárosítás pofonegyszerű és azonnal elsőre sikerül is. A zenelejátszást balról a második gombbal tudjuk némítani, vagy újraindítani így nem kell a hangerővel babrálni mindig. Ez egy hasznos gomb, ami szerintem +1 jó pont lesz az értékelésünknél. A pillanat állj gomb mellett van a hangerő és egyben a rádió sávkereső. Lamax Sentinel se-1 tesztvilag (7)Folyamatos nyomva tartásnál a hangerő, míg egy sima határozott megnyomásnál a hangsávok között kereshetjük a legjobban fogható rádió adókat. Az utolsó gomb pedig egy zseblámpa ikon, amin bevallom nevettem egyet, hogy mi a francnak egy világító LED egy bluetooth hangszóróra. Egy LED árván a hangszóró oldalán? Talán ilyeneket a Kínai cuccokon látunk, hogy mindenen van lassan egy LED, mert ami világít is pluszban az csak jó lehet, legyen az kulcstartó, vagy egy csipesz. Ezután ezt a kis LED lámpát segítségül kérve reggel 7-kor bekapcsoltam a hangfalat és beállítottam egy rádió adást, mert gondoltam gyorsan lemerítem az SE-1-et. Így akartam lemerülten megnézni a teljes töltési időt és a használati időtartamot.

 

Lamax Sentinel se-1 tesztvilag (4)

 

Szólt is szépen a „gyári árammal” kisebb megszakításokkal. Amikor csörgött a telefonom., akkor gyorsan megnyomtam a pause gombot, de utána azonnal visszakapcsoltam. Tehát így mentek az órák (jelzem most is, amikor ezt írom, mellettem szól a kis Sentinel ) és lassan már untam a dolgot és hangszóróval lefelé fordítottam. Egész nap ment a disco, de este 11-kor már nagyon nem volt őszinte a rádió hangja, mert energia szegény lett a szerkezet. Recsegős volt nagyon a vétel, mint amikor nincs a telefonunkon térerő és szaggat.

Lamax Sentinel se-1 tesztvilag (3)Nem vagyok én egy középkori kínzókamra félelmetes góliátja, ezért megkönyörültem a hangfalon és magamon. Kikapcsoltam, majd a töltőre tettem. Szóval a Lamax Beat Sentinel SE-1 bluetooth hangfallal mindent lehet csinálni, csak gyorsan lemeríteni nem. Simán reggeltől estig tolja a zenét és a minőségre sem lehet panaszom, mivel tök szépen és torzítás mentesen szól. A legjobb egy ilyen a sátorozásunk alkalmával, vagy ha kirándulunk egy nagyot. És lőn világosság sötét fejem legbelső részébe, hogy ezért kell a LED a hangfal oldalába. Nem kell venni a régi elemlámpánkba méregdrága elemeket, hiszen ha nem akarunk barlangtúrát csinálni, akkor ennek a fényénél már elboldogulunk. A másik oldalon egy kis fül van, amibe a karabinert tudjuk befűzni. Persze itt felmerült bennem, hogy hogy nézne ki a farmerem derekára csatolva. Persze a hátizsákon lógva már más a helyzet. Meg is rángattam azt a kis fület, ami nyúlik, mert valami gumis anyagból van. Nagyon erősnek bizonyult, tehát nem hagyjuk el.

A Lamax újdonsága 15 990 Ft, ami szerintem több, mint jó. Ha nem hiszed nézz be egy plázába és döbbenj le mennyibe kerülnek a hasonló hangszórók.

A terméket a LAMAX biztosította!

Összegzés:

A Lamax Beat Sentinel SE-1 egy igazán szép design-nal megáldott bluetooth hangszóró, ami szinte lemeríthetetlen. A hangzására panasz nem lehet, tehát zenéljünk és zenéljünk!

 

 

 

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek