Lamax Beat Sphere SP-1 teszt

Estimated read time 5 min read

Nem ez az első Lamax bluetooth hangszóró tesztünk, de ez a hasznos útitárs már egy komplex megoldást kínáló apróság.

Lamax Sphere_tesztvilag (1)

A Sphere SP-1 dobozában semmi extrát nem találtunk a hangszórón, töltőkábelen és a kis karabineren kívül. A használati utasítást az interneten a Lamax oldalán lehet elérni, aminek a címét szintén a doboz alján találtuk.

Lamax Sphere sp1_tesztvilag

 

Lamax Beat Sphere SP-1

Ez a kis kerek bluetooth hangszóró szerintünk nem a nappaliban érzi jól magát, hanem a túra hátizsákunkon felakasztva, vagy a piknik kosárban, amikor egy kicsit megállunk egy tisztáson, és leülünk egy ebédre. Az ebéd után pedig laza kényelembe helyezkedve háton fekve egy hosszú fűszálat rágcsálva hallgatjuk Bob Marley-t. Ilyenkor megáll az idő, és minden percet határtalan boldogságban élünk meg. Szerintünk ebben a boldogságban a legjobb társ a Lamax Beat Sphere SP-1 hangszóró.

Használhatjuk saját Micro Sd kártyánkkal és hallgathatjuk a középfokú szóbelire készülve a tananyagot a madárcsicsergés közben, de persze a zenéket is. A Sphere képes a rádió adások vételére is, ami nagyon függ a jó vételtől, mert ebben a kis házban nem fér el nagy belső antenna. A külső kihúzható antenna meg csak a múlt századi régi rádiók sajátossága volt.

Lamax Sphere_tesztvilag (2)A hangszóró méreteihez képest elfogathatóan szól. Már majdnem azt mondhatom, hogy simán bezeng egy 5×5-ös nagy szobát. De ennek a kis hangszórónak nem ez a lényege. Pontosan elég a hangerő ahhoz, hogy magunkkal vigyük a horgászatra, sátorozásra, vagy odaadjuk a gyerekünknek az iskolai kirándulásra.

Már az előző Lamax Sentinel tesztünknél írtunk arról, hogy karabiner is van a dobozban és így teljes biztonságban rögzíthetjük. A hangfal órákon keresztül szól, ami függ a felhasználástól: a hangerőtől is, vagy hogy bluetooth-on, esetleg micro sd kártyán keresztül használjuk. Szóval ez egy nehezen behatárolható használati idővallum.

 

A Sphere SP-1 oldalán van a töltőnyílás, ahol a hangszórót „tankolhatjuk” és a fejhallgató kimenet.

 

Az egész üzemet öt gomb segítségével tudjuk kezelni. Balról jobbra az első az M gomb, a mód választó, ami a bluetooth, vagy a rádió előválasztó gomb. Lamax Sphere_tesztvilag (1)Ezt a választás egy női hang jelzi és mondja el nekünk az éppen aktuális kiválasztást, vagy a bluetooth kapcsolatunkat. A második gomb a hangerő csökkentés és a rádió sávkeresés az alacsonyabb hullámsáv felé. A harmadik nyomógomb a pillanat állj és ezzel vesszük fel, vagy le a telefonunkat bejövő hívásoknál. Az utolsó gomb pedig a hangerő növelés és a rádió hangsáv + irányba keresése. A kezelő gombok után a be-és kikapcsoló gomb van, ami nem nyomógomb, hanem csúszó gomb. Ezek a gombok és az egész hangszóró enyhén vízálló, tehát a rácsapódó víz, vagy a túrázás alatt hirtelen jött zivatar sem tesz benne kárt. Persze azért ajánlatos ilyen esetben eltenni, védeni.

 

Tesztvilag.hu IMG_20160414_155811 Lamax

 

A hangszórót egy perforált fém rács védi, ami azt sugallja, hogy egy masszív, strapabíró cuccal van dolgunk.

A kis készülék alján négy csúszásgátló talp van, ami tök jó, de szerintem ez a hangszóró meglenne nélküle is, hiszen ezt ütjük-vágjuk és nem lesz nyugton sosem egy vízszintes felületen.

Lamax Sphere_tesztvilag (3)

A hangfal kis aranyos és könnyen kezelhető. Erről a típusról is elmondható, hogy könnyen párosítható a telefonunkkal és a méreteihez képest szépen szól. Az ára pedig 6990 Ft, ami azonos a hasonló méretű bluetooth hangszórók áraival. Talán annyi az eltérés, hogy itt pluszban kapunk egy telefon kihangosítót is.

Összességében ha nem egy csúcsminőségű rádiót vár az ember, de használni szeretné az SP-1 et bluetooth zenehallgatásra, vagy kihangosítóként, akkor szerintünk nem fog csalódni.

 

Továbbb a Lamax oldalára…

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek