Szifonfej teszt

Estimated read time 3 min read

Tesztvilág szóda (1)Teljesen véletlenül lettem figyelmes az Utazás Kiállításon egy árusra. Hasonló termékei voltak, mint a TV shop adásaiba. Tudjuk azok a termékek, amik magas áron forgalmazzák a „csoda termékeket”. Eddig nagyon sok alakalommal próbáltunk beszerezni ilyen csoda masszírozókat, vagy hiper-szuper konyhai termékeket. Mindig ugyan az volt a válasz, tehát nem. Úgy gondolják, ha kiderül egy teszt oldalon, hogy az általuk agyondicsért termék még sem olyan eget verően jó és mégsem éri meg az árát, akkor mi lesz.

Nagyon csodálkoztam ezért, amikor nagyon készségesek voltak velünk és kaptunk termékeket. Pontosabban kettőt. Egy szifonfejet, amit a szódásüvegeken láttunk anno. Ma már ezeket szunnyadó álmukból nehéz lenne feléleszteni. Talán egy -két háztartásban még akad múltidéző alumínium testtel, vagy üveggel.

Amire figyelmes lett a Tesztvilág az csak a szifon fej és a hozzá tartozó műanyag cső, amin keresztül jön ki a palack tartalma. Igen tudatosan nem szódát írtam, mert ennek a lényege, hogy bármilyen szénsavas 2 literes üdítőre tekerve ihatunk is. Nem kell külön szénsav patron, vagy a régi szódás üveg. Bevallom kételkedtem, de nagyon, hogy kijön-e az üvegből az üdítő, vagy az ásványvíz.

Első alkalommal egy 2 literes ásványvíz palackot vertem csapra. Azonnal nem jött a víz, de kicsit megráztam az üveget és attól kezdve nem volt probléma. Hozzá kell azért tennem, hogy egyszerre kb 2-3 dl-nél többet nem lehet engedni, mert akkor elfogy a nyomás a palackból. Ezután ha várunk egy kicsit, akkor ismét „harcra kész” a házi szódagyárunk.

Üdítőitalnál is ugyanez a helyzet, vagyis sosem lesz olyan üdítőnk, amiben nincs szénsav. Ez a lényege ennek a szifon fejnek.

Minden alkalommal megkapjuk a legelső pohár élményét és ez a lényeg.

Az ára tényleg olcsó volt, hiszen ha jól emlékszem 600 Ft volt egy darab.

Ezek szerint csak van olyan termék, ami megéri az árát. Ez nekünk nagyon tetszik!

A terméket forgalmazója a www.exposhop.hu

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek