UV filcet még! Még! Még!

Estimated read time 4 min read

 

 

lathatatlan-uv-toll-560Az ember fia- lánya gyakran elmélázik azon, hogy milyen szuper dolgokat is lehetne művelni bizonyos tárgyakkal, ha megkapná. Emlékszem a gímiben az egyik osztálytársam egy reggel villogni kezdett, hogy neki milyen szuper kis írószere van. Egy toll szerűséget tartott a kezében, de hiába írt, nem látszott semmi. Aztán jött a csel: a toll fedelében egy pici kis UV led volt, amikor megvilágította az üresnek hitt papírt, máris olvasható volt, amit előzőleg ráírt. A sárga irigység minden árnyalata elöntött, hogy bárcsak nekem is lehetne ilyen frankó cuccom. Mondjuk nem igazán lett volna semmi hasznos dolog, amit művelhettem volna egy UV filccel, de legalább lett volna nekem is.

Ahogy a régi nagyok mondani szokták: „a kerék fordult” és lehetőséget kaptam arra, hogy kipróbáljak, teszteljek egy UV filcet. Hirtelen úgy meglepődtem, hogy azt sem tudtam mit kezdjek a cuccal. Pedig előtte számtalanszor sóhajtottam fel, hogy bárcsak volna egy UV filcem, mert akkor…

Haza érkeztem, és az UV filccel a kezemben azon bosszankodtam, hogy már megint összecseréltük a férjemmel a telefon tokokat. Mérgemben hozzá fogtam az írószer tanulmányozásához. A kezemben tartott kis gyönyörűség egy nem alkoholos darab, ami azt jelenti, hogy csak nedvszívó felületen ajánlott használni. Első felindulásomban össze is írtam az otthon maradt műbőr telefon tokot. legnagyobb csodálkozásomra nem azonnal, de beitta a festékanyagot a műbőr, hiába forgattam, kerestem nem maradt látható nyoma az írásomnak. De amikor UV fénnyel rávilágítottam, minden szépen látható volt rajta. Legalább másfél hétig még rajta is maradt.

tesztvilag UV filc (2)Valentin nap előtt, ismét nagy dillemában voltam, hogyan is lepjen meg a hőn szeretett férfiembert. Csak úgy mégsem adhatom oda a mozi jegyet, hogy tessék kérem elfáradni ide meg oda… Előkaptam egy kis papírlapot és már gépeltem is a mondandómat. Természetesen a meglepetés nagyobb volt, és érdekesebb az egész.

És újabb felhasználási területet találtam: az utánpótlás kis tűzoltók, mindig összekeverik, hogy melyik verseny ruha kihez tartozik. Haza nem vihetik, mert sosem lehet tudni, hogy kinek kell épp. Bele sem írhatunk láthatóan semmit, hisz az már úgy nem túl szép. Én beleírtam mindenki nevének kezdőbetűit, hadd lássuk csak mi lesz. Normál fénynél nem látszik semmi, UV fénnyel megvilágítva pedig mindenki tudja, hogy melyik ruha az övé.

tesztvilag UV filc (5)A munkahelyemen, sajnálatos módon néha eltűnnek dolgok, pénztárcák, pénz… Mielőtt még bármiféle kellemetlenség érne, a megelőzésre tettem lépéseket. Ráírtam a monogramom a bőr pénztárcára. Egy pici ponttal megjelöltem a nálam lévő bankjegyeket is, nem feltűnően, csak úgy biztonságosan, hogyha egy fillér is eltűnik, na akkor majd előkapom a kis UV lámpámat, és Miss Marplet megszégyenítve én felgöngyölítem az ügyet. Ez még várat magára, de én nyakig felfegyverkezve várom a bevetést.

Iratokra is szoktam néha használni, hogyha fenn áll a gyanúja, hogy valaki belepiszkál az én dolgomba.

A kezdeti ötlettelenséget, most felváltotta az ötletek áradata, amiket alkalom adtán biztosan kipróbálok. Ilyen például a leánybúcsús pólóra való írás, amit csakis UV filccel szabad megtenni, hogy majd csak a szórakozó helyen legyen látható. Esetleg egy „kedves” üzenet olyannak a hátán, aki megérdemli, és nem ám gonoszságból, csakis jó pofiból.

Az általam kipróbált vizes alapú UV filc tapasztalatai alapján szívesen kipróbálnám az alkoholosat, mivel a munkám során igen sok pozitív hatása lenne, úgy az én számomra, mint a cég számára.

Gergely D Berni

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek