Ki ne imádna egy finom, krémes csokoládés muffint egy borongós koratavaszi délutánon ?
Nos hát igen, NINCS ilyen ! Ha kíváncsiak vagytok kövessétek figyelemmel a receptem.
Hozzávalók:
150g vaj
150g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2db tojás (M méret)
150g búzaliszt
7g sütőpor
50ml tej
ízlés szerinti cukrozatlan kakaópor (a szín kedvéért)
körülbelül egy tábla felkockázott étcsokoládé
Elkészítése:
- Melegítsük elő a sütőt körülbelül 200 C-ra,és készítsük elő a szilikon formánkat vagy a muffin papírjainkat.
- Mérjük ki a keverőgépünk táljába, vagy bármilyen tálkába a vajat, vaníliát, és a porcukrot! Jól habosítsuk fel!
- Folyamatos habosítás közben adjuk hozzá a tojásokat egyenként
- Ha teljesen összemixeltük a vaníliás, vajas, cukros egyveleget a tojással, mehet bele a sütőporos liszt!
- Folyamatos kevergetés mellett csurgassuk hozzá a tejet is.
- A kész alap tésztához adhattok csokit, gyümölcsöket, igazából bármit! Én kakaóport és csokit választottam.
- Körülbelül 10-12 perc alatt süssük készre mini muffinjainkat, 200C-on !
Ez a recept körülbelül 24 db mini muffin /vagy 12 darab normál méretű muffin elkészítésére elegendő !
ÉLVEZZÉTEK