Bioeel fenyőrügy szirup

Estimated read time 5 min read
Közel fél éves egyeztetés után végre kipróbáltuk a Bioeel termékeit és a következőkben ezekről fogunk pár mondatban véleményt formálni.

Hiszen tudjuk „fűben, fában orvosság!”

Bioeeel Fenyőrügy szirup

 

Bioeeel fenyőrügy szirupFenyőrügy szirup, ami nem 100% fenyőrügy kivonat, hanem 90% akácméz és 10% fenyőrügy kivonat keveréke. És kész is. Nincs semmi olyan dolog, ami zavarhat minket, pl ízesítő, szinezék, stb. stb.

Szóval a két alkotó rész is külön külön a természet zsenialitása, de a kettő együtt sokkal hatékonyabb ebben a rossz párás téli időben, hiszen tele van C vitaminnal.

Ha valakinek van kedve ilyen keveréket házilag előállítani, akkor íme a recept.

Elkészítés otthon

A legalkalmasabbak azok a rügyecskék, amelyek tiszta, a városoktól távol lévő erdőrengetegekben nőnek, hiszen nem kell számolni azzal, hogy szennyeződéseket tartalmaznak. A 3- és a 7-cm-es hosszúságú rügyek a legalkalmasabbak a gyűjtésre. Már eleve úgy szedjük le, hogy minden hajtást vizsgáljunk meg, hogy nem legyenek apró rovarok rajtuk. Otthon alaposan mossuk meg, és hagyjuk, hogy jól csöpögjenek le, majd tegyük rá egy papírtörlőre. Fontos, hogy teljesen megszáradjanak a rügyek, mert különben a szirup megerjedhet.

Bioeel fenyőrügy szirupEgy jó marék fenyőrügyet tegyünk bele egy befőttes üvegbe, majd öntsünk rá gazdagon mézet. Légmentesen zárjuk le az üveget, majd hagyjuk állni egy hónapig, hűvös, sötét helyen. Közben naponta kissé rázzuk fel.

Naponta 3–4 alkalommal, egy kanállal kell elfogyasztani az édes nektárból.(filantropikum.com)

Nekünk a Bioeel jóvoltából nem kellett az erdőbe menni fenyőrügyet gyűjteni és beszélni a méhecskékkel, hogy ugyan adjanak már egy kis mézet.

A Bioeel fenyőrügy kivonat csomagolása nagyon tetszetős és szép. A benne lévő üveg tartalma 150 gramm, ami teljesen elég egy megfázásos időszakban, vagy csak megelőzésként bármikor. A forgalmazó szerint elég naponta 2-3 alkalommal 10 ml és minden oké lesz a C vitamin háztartásunkkal. Vagyis napi 30 ml elfogyasztása után egy hét alatt el is fogy a termék. Fogyjon is, mert a mai rohanó életben kinek van ideje betegnek lenni. Senkinek ugye?

4f28ab5993a423ac53bbA legegyszerűbb ha beletesszük a teánkba és egy csapásra édesítünk és gyógyítjuk is magunkat. Mi is így tettük. A fenyőrügynek nincs olyan jellegzetes illata, vagy íze, ami átütné a méz jellegét ezért a teánkban csak a méz íz ami dominál. Persze aki nem szereti a mézet az bajban van ilyenkor. Az meg csukja be a szemét és tolja le, mert a gyógyszerek tényleg rossz ízűek és mégis megesszük. Hamar elfogyott a 150 ml de azért  a dobozt nem dobtuk, mert ha jön a meghűléses idő, akkor tudjuk mit kell venni a gyógynövényesnél, vagy a patikában.

A gyerekeknek meg nemes egyszerűséggel kenjünk egy vajas-mézes kenyeret, amit mi kaptunk anno gyerekkorunkban otthon, vagy a suliban. Nem kell a beteg gyerekünket még a gyógyszerek beszedésével is kínozni, hiszen pár nap alatt a fenyőrügy megteszi hatását. Persze most nem azt akarjuk mondani, hogy nem kell orvos, hanem amikor látjuk, hogy kezd valami történni, akkor már hívhatjuk is a fenyőerdő segítségét és a méz jótékony hatását.

A méz jótékony hatását ismerjük, de mit is tud a fenyőrügy?

A fenyőrügyben lévő anyagok kiváló nyákoldó hatásúak, így a belőle készített szirup nagyon jó szolgálatot tehet a téli megfázások idején, mint természetes köptető. Ezen felül igen magas a C-vitamin tartalma, valamint a tűlevél tartalmaz gyantát, cserzőanyagokat, ásványi anyagokat, B2-, K-vitamint, karotinoidokat, illóolajokat.

A kis mérőpohár segítségével könnyen adagolhatjuk a terméket és ha nem vagyunk betegek, akkor az ajánlott mennyiséget is csökkenthetjük. Persze csak az hozza a szervezetünket a legjobb helyzetbe, amit már megettünk/megittunk.

A termék ára pedig 1799 Ft, ami ha kicsit drágább is, mint a legolcsóbb megfázás elleni gyógyszer, de ez nem kémiai úton előállított dolog, hanem a természet kreálmánya, ami nekünk csak jó lehet.

Hamarosan írunk a többi Bioeel termékről is, tehát figyelj minket!

Kíváncsi vagy milyen termékei vannak még a Bioeel-nek? Kattints erre a linkre és azonnal ott is teremsz!

Persze azért gyere utána vissza hozzánk is olvasgatni!

 

 

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek