Kézkrémek csatája – Calena Relax vs. Ziaja olivás vs. Kneipp bársonyos bőr kézkrém

Estimated read time 5 min read

Szerencsésnek mondhatom magam, mert a klasszikus házimunkákat (mosogatás, takarítás stb.) viszonylag jól bírja a kezem, csak nagyon ritkán kell krémmel kennem. Viszont a hideg szél és a tél annál jobban megviseli, még puha és meleg kesztyűkkel sem tudom megvédeni a kezeimet a kiszáradástól. Idén úgy döntöttem már a tél beköszönte előtt elkezdtem az ápolásukat, így bemutatom azt a három kézkrémet, amit az utóbbi napokban, hetekben próbáltam ki.

Ziaja olivás kézkrém

Ziaja_kézkrém_TesztvilágIntenzíven táplálja, kisimítja és erősíti a bőrt. Erősíti a körmöket, megelőzi azok beszakadását és letörését. E-vitaminban és esszenciális telítetlen zsírsavakban gazdag. Lassan szívódik fel a bőrbe, ezáltal a hatása hosszabb ideig tart. A bőrt táplálja és megakadályozza a túlzott vízvesztést. Az epidermiszt puhává és rugalmassá varázsolja. A bőrön egy vékony filmréteget képez, mely véd a kedvezőtlen külső behatások ellen. Erősíti a bőr természetes lipid rétegét, védekező mechanizmusát. Aktív hatóanyagok: A-vitamin, E-vitamin, Provitamin B5 (D-panthenol), shea vaj

Ez a Ziaja kézkrém a legújabb szerzeményem, így csak pár nap óta tesztelem. Az állaga krémes, nem túl sűrű, nem kell belőle sok és könnyen beszívódik. Az illata eléggé olivás, kicsit tömény, számomra nem a legkellemesebb, de nem zavaró annyira, hogy ne használjam szívesen. A kezeimet puhává varázsolja, de ami fontosabb, hogy ez a kézkrém a tápláló olívának köszönhetőem a körmöknek és a sérülékeny körömágynak is nagyon jót tesz! Sajnos nekem könnyen töredeznek a körmeim, de úgy vettem észre, hogy ez a Ziaja kézkrém mintha kicsit megerősítené őket. Biztosan elhasználom az egész flakont, mert nagyon kíváncsi leszek a végeredményre.

Ár: 575 Ft/80 ml

Elérhetőség: Ziaja webshop, hipermarketek

Calena Relax kézkrém

Calena_kézkrém_TesztvilágA Calena Relax kézkrém ápolja és hidratálja a kezet, ahogy annak egy ellenőrzött natúrkozmetikum esetében lennie kell. Értékes növényi elixíreket és illlóolajokat tartalmaz. A növényi elixírek az eredeti növény minden tulajdonságát megőrzik és sejtfrissítő kúraként hatnak a bőrre. A növényi összetevőket úgy készítik elő, hogy azok megfelelő időt kapjanak a teljes és harmonikus hatás kifejtéséhez.

Még a márciusi Pixiboxban rejtőzött ez a kézkrém, aminek elsőre nagyon megörültem, mert nagyon szeretem a Calena termékeit. Nagyon cuki, csajos csomagolás és a praktikus pumpás kiszerelés ellenére nekem sajnos nagyon nem jött be ez a kézkrém. Azért írok múlt időben, mert két-három használt után azzal a lendülettel, ahogyan kivettem a Pixiboxból, tettem is vissza. Miért? Iszonyatosan tömény és erőteljes levendula illata számomra nagyon zavaró és sok. Emellett az adagolással is akadtak gondjaim, mivel az állaga túl sűrű, nagyon nehéz elkenni, szinte lehetetlen, nekem mindig kezet kellett mosnom a használata után, mert több percnyi várakozás után sem szívódott be rendesen. Kár érte, mert imádom a bio – és natúrkozmetikumokat, de ez most nagyon nem vált be nekem.

Ár: 2290 Ft/50 ml

Elérhetőség: Natúrangyal, Calena weboldal

Kneipp bársonyos bőr kézkrém

Kneipp_kézkrém_TesztvilágVédő kézkrém igénybevett és száraz bőrre. Védi a bőrt a kiszáradástól, ellenáll a külső környezeti hatásoknak és segít megelőzni a bőröregedést. Gyorsan beszívódik, nem zsíros hatású és a kéznek természetes simaságot ad. Értékes növényi olajokat, mandulaolajat, hidratáló jojobaolajat és avokádó olajat tartalmaz, amely védi a bőrt a kiszáradástól. A kamilla hatóanyaga a bisabolol, az igénybevett bőrre jótékony hatású. Az A- és E-vitaminok sejtvédő, a panthenol bőrnyugtató hatású.

A három kézkrém csatájában az abszolút győztes ez a Kneipp kézkrém. Tényleg azt nyújtja, amit ígér is: kitűnően ápolja és hidratálja a legszárazabb bőrt is, könnyű elkenni, és nagyon hamar beszívódik. A hatását egész nap érzem, mert az illata még többszöri kézmosás után is megmarad. Az illata pedig elképesztően kellemes és finom, virágos, kissé édeskés. Ráadásul nem tartalmaz mesterséges színezéket, tartósítószereket, paraffint, szilikont és ásványi olajokat. Telitalálat!

Ár: 1290 Ft/75 ml

Elérhetőség: Kneipp Magyarország webshopja, nagyobb patikák, drogériák

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek