Inecto Naturals Coconut hajápolás – Vitalizál, puhává varázsol, hidratál

Estimated read time 6 min read

A kedvenc Faith in Nature samponomat és kondicionálómat félretettem egy időre, mert egy másik termékcsalád érett meg egy kis tesztelésre. Bár az én hajam a zsíros/normál kategóriába sorolható, az Inecto kókuszos samponokat pedig elsősorban száraz/nagyon száraz hajra ajánlják, engem mégis hajtott a vágy, hogy „csakazértis” kipróbáljam. Ha kíváncsiak vagytok, mi lett a tesztelés eredménye, mindenképpen olvassátok tovább a cikket…

Inecto Naturals – a márka

20321_381626828696933_7204010807824867497_nAz Inecto egy brit szépségmárka, és termékeinkben csakis olyan összetevők szerepelnek, melyek természetesek és jótékony hatással vannak a hajra és a bőrre. A termékekben megtalálható organikus olajak fenntartható forrásból származnak, és nem tesztelik állatokon. A hajápolási termékeken kívül még tusfürdők, testápolók, bőrradírok és kézkrémek szélesítik a palettát.

Kókuszos hajápolás

A kókuszolaj felhasználásáról 4000 éves feljegyzések állnak rendelkezésre. A bőr- és hajápolás egyik legfontosabb alapanyaga a kókuszolaj, amely ápol, táplál, hidratál, és megvédi bőrünket a környezet káros hatásaitól. Éppen ezért a kozmetikai ipar előszeretettel használja termékei előállítása során.

Az Inecto Naturals kókuszos hajápolási termékcsalád öt tagból áll, én közülük négyet próbáltam ki (sampon, kondicionáló, pakolás, hajolaj).

A sampon

Száraz hajfürtjeidre megoldás az intenzíven tápláló organikus kókuszolaj!

ÍGY HASZNÁLD

Masszírozd a nedves hajadba, majd alaposan öblítsd le langyos vízzel.

Száraz és nagyon száraz hajra

Ennyi instrukció áll a flakonon, de lássuk be egy samponnál nincs is nagyon többre szükség. Ami mind a négy termékre jellemző, hogy nagyon fiatalos, trendi és igényes a csomagolásuk. Ezzel könnyedén kitűnhet a több száz termék közül a boltok polcain. A sampon csak fél literes (500 ml) kiszerelésben kapható, így elég sokáig elég egy flakon. Az illata nagyon finom, intenzíven kókuszos, és ami nagyon szuper, hogy még órákkal, sőt akár egy nappal a hajmosás után is érezhető a hajon. Maga a sampon állaga nekem kicsit furcsa volt, nagyon híg, folyós, így viszonylag elég sok kell belőle egy hajmosás során. Használata önmagában nem elég, kell utána balzsam vagy kondicionáló, mert egyébként nagyon összegubancolja a hajat. És ami nagyon érdekes, hogy nem lett zsírosabb a hajam tőle, így a javaslat ellenére nemcsak a száraz és nagyon száraz hajra használható.

Ára: 949 Ft/500 ml

Inecto06_Tesztvilág

A kondicionáló

Kényeztesd hajtincseidet ezzel az elképesztően krémes kondicionálóval. Organikus kókuszolaj tartalma gondoskodik arról, hogy a haj hidratált és erős maradjon.

ÍGY HASZNÁLD

Masszírozd be a nedves hajba 1-2 percen át. Majd öblítsd le langyos vízzel.

Mint pár sorral feljebb említettem a kondicionáló használata elengedhetetlen a sampon mellett, mert különben nagyon gubancos, nehezen kifésülhető lesz a hajunk. Én a balzsamot sohasem viszem fel a hajam teljes hosszára, csak a közepétől a végéig, mert máskülönben nagyon gyorsan bezsírosodik. Most sem tettem másképpen. A kondicionálónak is nagyon kellemes kókuszos, nem tömény, nem émelyítő illata van. Az állaga sűrű, fehér, kevés kell belőle egy alkalomra. Könnyű eloszlatni, és tényleg elég csak pár percig rajta hagyni. Könnyen kifésülhetővé és puhává varázsolja a hajat.

Ár: 949 Ft/500 ml

A hajregeneráló pakolás

Fedezd fel ezt a gazdagon hidratáló, kényeztető hajpakolást, mely igazi csodaszer száraz és igénybevett hajad részére. Az organikus kókuszolajjal dúsított intenzív hajápoló tincseidet puhává, selymessé és egészségessé tesz.

ÍGY HASZNÁLD

Töröld át hajadat törülközővel, majd bőségesen oszlasd el a hajpakolást. Hagyd hatni 3-5 percig, majd alaposan öblítsd át.

Inecto_TesztvilágNem túl gyakran szoktam pakolást használni, mert a hajam nem igényli, általában elég a sampon + kondicionáló páros. Idén nyáron azonban a rengeteg sós/klóros víz és a napfény annyira kiszárította és igénybe vette a hajamat, hogy szükségem volt valamilyen plusz ápolásra. Többek között azért is nem szoktam pakolást használni, mert a legtöbbnek 15-20 perc hatóideje van, ehhez pedig nincs elég türelmem. Éppen ezért nagyon imádtam az Inecto kókuszos pakolását, mert könnyű és gyors a használata, csupán 3-5 perc a hatóidő. Ez szerencsére a végeredményen egyáltalán nem érződik, már 2-3 használat után látványos javulást érzékeltem. A nyár viszontagságait átvészelt hajam ismét puha és csillogó lett. Biztosan beiktatom ezentúl legalább heti egyszeri használatát.

Ár: 1199 Ft/150 ml

 

A hajolaj

Használd az organikus kókuszolajat tartalmazó hajolajat, hogy hajad ragyogó, vitalizált és puha legyen!

ÍGY HASZNÁLD

Törülközővel itasd fel a nedvességet a hajadról. Végy egy borsószemnyi adagot, és simítsd el a hajadon. Majd szárítsd meg, formázd és élvezd hajad ragyogását!

Inecto02_TesztvilágA kondicionáló és pakolás után nem éreztem, hogy még egy plusz termékre szüksége lenne a hajamnak, így én ezt a terméket hajvégápolónak használtam. Pumpás adagolójából nyomtam a tenyerembe egy keveset, és azt oszlattam el a hajvégeimen, aminek így még finomabb kókusz illata lett. Hamar beszívódik, és a száraz/nagyon száraz hajvégek újra puhák lesznek. Egy hátránya van, utána nagyon alaposan kezet kell mosni, mert tényleg elég sűrű, olajos, elég nehéz lemosni.

Ár: 1499 Ft/100 ml

Az Inecto Naturals Coconut termékek megvásárolhatóak a Tesco, Auchan, dm és Rossmann üzletekben, illetve megrendelhető a Takemeshop webáruház oldalán.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek