Derma rolles arckezelést teszteltük

Estimated read time 6 min read

Tinikoromban sajnos nagyon pattanásos volt az arcom, és bármilyen terméket használtam rá nem segített. Mindenfélét olvastam, az orvos azt javasolta ne nyomkodjam ki őket, hanem használjak olyan készítményeket, ami leszárítják a csúnyaságokat. Máshol meg persze pont az ellenkezőjét hallottam. A kamaszkor elmúltával a végeredmény sajnos katasztrofális lett: tele lett az arcom, főleg az orr melletti rész nagyon csúnya hegekkel. Kipróbáltam rengeteg csodakrémet, halványítót, olyat, amit kifejezetten ilyen problémára (is) javasoltak. Olyan eredményt nem sikerült elérnem, amivel elégedett is lettem volna. Egészen addig, amíg nem hallottam a derma rolleres kezelésről…

A derma rolleres kezelés világába Géczi-Kruchió Szilvia, kozmetikus vezetett be engem. Szilvi a pesti alsó rakparton, a Fővám tértől 3 perc sétára egy provance-i hangulatú kis szalonban dolgozik.

Derma rolles arckezelés„A derma roller felületét több száz nagyon vékony tű borítja. Ezzel a speciális hengerrel végzett kezelés során úgynevezett mikro sebeket ejtünk a bőrön, mely sebek immunválaszt követelnek a bőrtől, és beindítják a szervezet öngyógyító folyamatait. Ez a folyamat a sebgyógyítási folyamat, melynek lényege, hogy a bőrben található fibroblaszt sejtcsoport elkezd kollagént termelni, hogy begyógyítsák ezeket a mikro sérüléseket.”– avat be a kezelés részleteibe Szilvi.

„A megnövekedett kollagénnek köszönhetően a ráncok kisimulnak, a tág pórusok összeszűkülnek, a hegek feltöltődnek és a striák összehúzódnak.” – folytatja.

 

Milyen problémák esetén alkalmazható a derma roller?    Derma rolles arckezelés,Derma rolles arckezelés,Derma rolles arckezelés

–          ránc kezelés

–          pingmentfoltok

–          megereszkedett, petyhüdt bőr

–          tág pórusok

–          terhességi csíkok halványítására

–          atrófiás hegek

–          bárányhimlő után visszamaradt hegek

–          száraz bőr

–          stresszes, fáradt bőr

Én az arcomon található kicsi, ámde roppant csúnya hegeket szerettem volna halványítani. Az első kezelés során Szilvi megvizsgált, és megállapította, hogy a hegeim 7-8 kezelés során nagyon szépen feltöltődnek és halványodnak majd, így el is kezdtük rögtön a kezelést.

Szilvi minden alkalom előtt alaposan letisztította a kezelendő bőrfelületet, és természetesen fertőtlenítette a kis eszközt, a rollert. Egy kezelés körülbelül 15-20 percet vett igénybe, de ez persze nagyban függ a kezelendő terület méretétől. Az eljárás fájdalommentes, ugyan nem kellemes érzés, de abszolút elviselhető. Az első alkalom előtt kicsit aggódtam, mert mégiscsak apró tűket fognak forogni az arcomon, de egyáltalán nem kell ettől tartani. Az eljárás után nagyon kipirul a kezelt területen nagyon kipirul és érzékeny lesz a bőr. Ez a pirosság másnapra nagyjából alábbhagy, és a harmadik napon elkezd a kezelt terület kiszáradni, ezután a bőr megkeményedik, majd elkezd lehámlani. Az egész folyamat körülbelül 5-6 napig tart, de a lehámlott rész alatt az új bőr elképesztően sima, puha és bársonyos lesz! A folyamat viszont lassú, én csak az 5. kezelés után kezdtem el észre venni az arcomon, hogy töltődnek fel a hegeim, viszont utána a gyógyulás elképesztően gyorsan folytatódott. Eredetileg Szilvivel 8 kezelésben állapodtunk meg, viszont én már a 7. után mondtam, hogy felesleges még egy, mert annyira tökéletes lett a végeredmény.

Derma rolles arckezelés

Heti rendszerességgel jártam szorgosan a kezelésekre, gyakoribb látogatás azért nem javallott, mert a bőrnek egy ilyen „stressz” után kell egy hét pihenő, hogy a gyógyulási folyamat véget érjen. Sebes, pattanásos vagy égett területen ugyanis nem szabad elvégezni a derma rolleres kezelést! Illetve van pár szabály, amit nagyon fontos, hogy betartsunk egy-egy alkalom után:

–          kerülni kell a napfényt, napozást, szoláriumozást legalább 24 óráig, de inkább 48 órán keresztül (ha mindenképpen napon kell tartózkodnunk, használjunk nagyon erős 30+ fényvédőfaktoros krémet!)

–          nem javasolt 24 órán belül a túlzott izzadással járó sporttevékenység

–          a kezeléstől számított 12, de inkább 24 órán belül nem szabad arcot mosni (pl. a kezelés napján este semmivel se mossunk arcot, másnap reggel vízzel azért megtisztíthatjuk a kezet területet és az arc többi részét)

Az eredmény?  Derma rolles arckezelés,Derma rolles arckezelés,Derma rolles arckezelés

Nagyon örülök, hogy végigcsináltam a kezelés sorozatot, mert olyan eredményt kaptam, amit semmilyen csodakrémmel nem tudtam elérni. Nagyon jó érzés, hogy végre úgy is ki merek menni az utcára, hogy nem kell vastag rétegben bb krémet vagy alapozót használnom. Ezelőtt ezek nélkül ki sem léptem az utcára, ma már gond nélkül elhagyom még a bb krémet is, ha úgy van hozzá kedvem. És végre nem gondolkodom azon, hogy mások is észreveszik-e a csúnya hegeket az arcomon. Mert már nincsenek ott J

Még több részletet az eljárásról a www.szepitokezeles.hu oldalon olvashattok.

A cikk elkészítéséért ezúton is szeretnék köszönetet mondani Géczi-Kruchió Szilvinek, aki nagyon kedvesen és kitartóan válaszolt minden kérdésemre és persze, mert ilyen szép arcot varázsolt nekem!

Köszönöm Szilvi!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek