Calena Jókedély fürdőtej

Estimated read time 5 min read

Ki ne szeretne egy fárasztó, agyzsibbasztó nap után egy pihentető és megnyugtató fürdőt venni? Ha a vízhez ráadásként habfürdőt, pezsgőgolyót vagy fürdőtejet öntünk, akkor garantáltan jó ideig nem jövünk ki a fürdőszobából. Így teszünk mi is hetente legalább 2 vagy 3 három alkalommal, és a Calena Jókedély fürdőtejének köszönhetően még a hangulatunk és kedvünk is jobb lett!

A Calena márka elég friss hazánkban, ugyanis tavaly óta érhetőek el nálunk 100%-ban természetes, kézzel készített, minősített natúrkozmetikumaik. A története azonban sokkal régebbre nyúlik vissza. Angelika Böhme, a márka alapítója gyermekkorában nagymamájával közösen gyűjtögette a gyógynövényeket és a virágzatokat, és a növények hagyományos feldolgozásáról szóló tudást is korán megörökölte az unoka a nagymamájától. Később egyre inkább a szenvedélyévé vált a tiszta, nagy hatékonyságú, friss alapanyagokból előállított kozmetikai termékek készítése.

A felcseperedett Angelika első üzletében friss alapanyagokból egyedi, friss természetes kozmetikumokat állított elő, és minden egyes vásárlót személyre szabott termékekkel látott el, amelyek különleges, hatékony és természetes ápolást nyújtottak és nyújtanak a mai napig. A Calena termékek elkészítése ma is egyedi és őrzi a hagyományokat.

“Kezdettől tisztában voltunk azzal, hogy a nagy konszernek natúrkozmetikai készítményeivel nem tudjuk mennyiségben és árban felvenni a versenyt és nem is akarjuk. Kis családi vállalkozásunk hatalmas marketing-gépezettel áll szemben, de termékeink különlegessége és magas minősége miatt újabb és újabb vásárlók találnak ránk, külföldről is.” – nyilatkozta Angelika.

Angelika elveit követve a Calena termékek nem nagyipari módszerekkel készülnek, hanem mindent frissen, kézzel készített adagokban állítanak elő. Ennek köszönhetően a leszedett nyersanyagok színe és illata eltérő lehet, vagyis nem lesz minden termék ugyanolyan, mivel például nem minden bio alma egyforma.

Calena Jókedély fürdőtej,Calena Jókedély fürdőtej,Calena Jókedély fürdőtej

Calena Jókedély fürdőtej

Calena Jókedély fürdőtejHa kádfürdőről volt szó, én mindig is habfürdő párti voltam. „Úgy jó, ha minél több a hab és a víz” – gondoltam évekig. Igaz, az általam használt habfürdőknek felhasználás után illata már egyáltalán nem volt, és iszonyatosan kiszárították a bőrömet, annyira hogy egy tonna testápoló elhasználása sem bizonyult sokszor elegendőnek. Éppen ezért nagyon kíváncsi voltam, amikor kézhez kaptam a Calena Jókedély fürdőtejét.

Érdekelt, hogy az igen erőteljes, ugyanakkor nagyon kellemes illata kitart-e a fürdés ideje alatt, illetve hogyan viselkedik a vízben. A használat alatt kitapasztaltam, hogy már nagyon kevés adag is elég belőle: nem csinál habot, viszont nagyon finom illata lesz a fürdővíznek, amely utána a testen is megmarad még pár órával a használat után is. A bőröm nem szárad ki, hála az azonnal visszazsírozó hatásának.

A csomagolása amellett, hogy nagyon csajos (az a rózsaszín bojt annyira tetszik nekem) újrahasznosítható is, mert masszív üvegből készült. A kupakja lepattintós, könnyen eltávolítható.

Az összetevők között szerepel napraforgóolaj, argánolaj, jojobaolaj, valamint a bio kókuszolaj is. A fürdőtej sűrű, magas zsírtartalmú tejre emlékeztet, s ezt az ápoló hatást fejti ki a Calena fürdőteje is.

A felhasználás szerint adjunk a vízhez 1-2 evőkanállal a termékből, de tapasztalataim szerint az egy evőkanálnyi adag bőven elég.

16 különböző féle Calena fürdőtej közül lehet válogatnunk, és mindegyik fő alkotóeleme a tej, az Alpokból származik. Mint utólag megtudtam, ettől lesz fürdés után is puha és bársonyos a bőröm.

Ajánlott fogyasztói ára: 3490 Ft/200 ml

Calena Jókedély fürdőtej,Calena Jókedély fürdőtej,Calena Jókedély fürdőtej

A Calena termékek megrendelhetőek a Natúrangyal webshopjából, ahol ezen a márkán kívül még több mint 2500 féle bio, -és natúrkozmetikai termék közül válogathatunk kedvünkre.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek