Manna termékeket teszteltünk

Estimated read time 6 min read

Be kell vallanom, már nagyon régóta szemeztem a Manna termékekkel, de valahogy sosem jutottam el odáig, hogy kipróbáljam őket. Egészen a múlt hétig, amikor is csomagot hozott a postás és a dobozban három Manna termék bújt el…

kamforos-arctisztito-szappan_TesztvilágA Manna története több mint 10 évre nyúlik vissza. 2004-ben  Varga-Darabos Andrea nagyobbik fia a születése után nem sokkal allergiás lett az öblítőre, ezért villámgyorsan ki kellett cserélni minden tisztálkodó-, tisztító-, valamint mosószert az otthonában. Rá kellett jönnie, hogy egyszerű vásárlóként mennyire nincs is tisztában, milyen termékeket használunk nap mint nap, és azok sok esetben az arra érzékenyek számára mennyire egészségtelenek lehetnek. Ekkor határozta el, hogy kisfia érdekében a családnak mindenképpen át kell állnia a natúr tisztálkodószerek használatára, de sajnos nem sikerült megfelelő minőségű natúr termékeket találnia. Így kezdődött el a saját szappanok készítése, amelyet 2010-re tökélyre fejlesztett és hogy más, hasonló cipőben járó embereknek és családoknak is tudjon segíteni, létrehozta a Mannaszappan családi manufaktúrát. Küldetése sikeresnek bizonyul, hiszen mára több, mint 100 ezer család váltott át a természetes összetevőkből elkészített Mannaszappanokra.

Mitől különlegesek a Manna termékek?

Az alapanyagok prémium minőséget képviselnek, és 100%-ban vegyszermentesek. A Mannák kizárólag a legtisztább minősítésű, szennyeződésmentes, hígítatlan, természetes úton kinyert összetevőkből, kézzel készülnek. A Mannatechnológia alapja a kompromisszum-mentesség: semmiféle kemikáliát, mesterséges illatanyagot és állagmegőrzőt nem használnak a termékek előállítására, és a manufaktúra nagyon büszke arra, hogy a magyarországi vállalatok közül elsőként őket minősítették erőszakmentes (állatkísérletektől mentes) vállalattá a Cruelty Free International globális szervezete.

A gyártás során a természetesen végbemenő folyamatokra hagyatkoznak, ezért egy-egy szappan száradási ideje meghaladhatja a 2 hónapot is mielőtt elnyeri végső formáját és csomagolását.

Mi történik, amikor áttérünk a Mannaszappanok használatára?

A termékek mellé egy tájékoztató füzetet is kaptam, amelyben sok okosságot megosztanak velünk a Manna termékekről. Innen tudhatjuk meg azt is, hogy amikor elhagyjuk a vegyszermentes tisztálkodószereket a tapasztalat szerint a bőr nem képes egyik napra a másikra megszokni a helyzetet, és furcsán viselkedhet: kezdetben (általában egy-két hétig) a száraz bőr akár még szárazabbá, a zsíros bőr pedig még zsírosabbá válhat. Az első napokban fokozott izzadás is felléphet, ezek a tünetek mind a szervezet méregtelenítő folyamatának a része. De a kezdeti nehézségek után sokkal szebb és ragyogóbb lesz a bőrünk, csillogóbb a hajunk.

Az én Mannáim

Ében arctisztító szappan
Ében arctisztító szappan

Én az Ében Arctisztító Szappant és a Mattító, Szépítő Pakolást próbáltam ki, mivel zsíros, problémás bőrömre ezt javasolták.

A szappan az orvosi szénpor miatt ébenfekete, ami elsőre elég furcsa volt, viszont állítólag nagyon jó hatással van a zsíros bőrre. Kicsit tartottam az első pár használattól, mert nem tudtam, hogyan fog reagálni az arcbőröm arra, hogy teljes mértékben elhagyom az addig évek óta használt lemosómat. Nos, szerencsére azok közé tartozom, akiknél ez a folyamat teljes mértékben elmaradt, és már az első naptól kezdte élvezhetem a szappan jótékony, mattító, tisztító hatását! Naponta kétszer használom, reggel és este, lefekvés előtt és egyáltalán nem olyan zsíros, fénylő a bőröm, mint azelőtt! Régen, a reggeli készülődés minden alapossága ellenére már 3-4 óra után zavaróan csillogott a bőröm, főleg a T zónában, és ez már a múlt. Egy egészséges kis fény persze lesz az arcomon napközben, de abszolút normális mértékben.

Mattító, szépítő pakolás zsíros bőrre, kék anyaggal
Mattító, szépítő pakolás zsíros bőrre, kék anyaggal

Miután a szappan ilyen csodákat művelt velem, kíváncsi voltam, mi történik majd a Szépítő pakolás kipróbálása után, amelyet a javaslat szerint hetente 2-3 alkalommal kell használni. Ahogyan a képen is látszódik ez egy por állagú kék anyag, amely nagyon kevés vízzel keverve pasztává válik, ezt kell az arcra és a nyakra felkenni. A doboz szerint 15-20 percig kell magunkon hagyni, vagy amíg nem szárad meg teljesen. Én általában 15 perc után lemosom, mert ha megszárad, utána már nagyon húzódik tőle a bőröm. Ami kicsi kényelmetlenség benne, hogy kék színének köszönhetően nagyon nehéz lemosni, általában mindig marad valahol az arcomon egy-két kék folt, amit csak törölközővel és egy kicsi dörzsöléssel tudok csak leszedni. De utána az eredmény mindenért kárpótol! Annyira puha, sima és ragyogó lesz a bőröm, mint előtte még soha semmitől! Az Ében szappannal párosítva tényleg tökéletes megoldást nyújtanak a zsíros, problémás bőrre. Nekem annyira beváltak, hogy mást nem is szeretnék arctisztításra használni csak ezt a két terméket! Köszönöm Manna, hogy megalkottátok ezeket a csodákat!

Az Ében Arctisztító Szappant ITT tudod megrendelni, a Mattító, Tápláló Pakolást Kék Anyaggal pedig ITT . Ráadásul csütörtök éjfélig ingyenes házhozszállítással kedveskednek mindenkinek! Ezt kár lenne kihagyni!

A cikknek folytatása következik, mert egy termékről még nem esett szó…

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek