Csodaszép és egyenes lett a hajam – keratinos hajkiegyenesítést teszteltem

Estimated read time 5 min read

Szerintem nincs olyan nő a földön, aki maradéktalanul elégedett lenne a hajával, a göndör egyenes frizurát szeretne és fordítva. Én is azok táborát erősítem, akinek ha módjában állna frizurát választani, biztos nem a jelenlegi mellett döntene. Hullámos hajam mindig is kezelhetetlen volt, vagy csak én nem tudtam megszelidíteni, ezt nem tudom. Mindenesetre mindig is irigyeltem a szögegyenes hajú lányokat, egészen mostanáig. A Heiszler Szalon jóvoltából tesztelhettem a keratinos hajkiegyenesítést, és az ígéretek szerint minimum 2-3 hónapra búcsút inthetek a nehezen kezelhető, hullámos „frizurámnak”.

keratinos hajkiegyenesítésA XIII. kerületi Herzen utca 4. szám alatt található Heiszler szalonba látogattam el egy hideg márciusi délelőtt folyamán. A fodrászat ugyan kicsi, ámde annál barátságosabb és három szakmája iránt maximálisan elhivatott nő dolgozik benne. Heiszler Ivett, a szalon tulajdonosa több mint 10 éve dolgozik a szakmában, napjainkban már fodrászmesterként. Saját bevallása szerint azon szerencsések közé tartozik, aki azzal foglalkozik, amit gyerekkora óta szeretett volna csinálni.

„Minden nap jókedvűen kelek fel, és elégedetten fekszem le, mert ott vagyok, ahol lennem kell, és azt csinálom, amit imádok. Szerintem a legfontosabb a szakma iránti alázat, ezt sohasem szabad elfelejteni. Számomra ez a vállalkozás nem a pénzről szól, sohasem a meggazdagodás volt a fő célom. Egy mosoly, a ragyogás a vendég szemében, miután felállt a fodrász székből számomra sokkal többet jelent! Kollégáimnak is pontosan ez a célja, ezért csakis olyan emberekkel dolgozom együtt, akik ebben maradéktalanul egyetértenek velem.” – meséli lelkesen Ivett.

 

A hangulat maximálisan tükrözi azt, amit Ivett mesélt nekem. Mind a három fodrászlány vidám, a háttérben halkan szól a rádió, amit teljesen elnyom a lányos csevegés – a vendégekkel és egymással. Érződik, hogy tényleg egy csapatot alkotnak, a vendégeket már régről ismerik, de az olyan újonnan jöttekkel (pl. velem) is ugyanolyan barátságosak.

 

keratinos hajkiegyenesítésAz én brasil cacau-s hajkiegyenesítésemet Lucsik Anikó, senior fodrász készítette el. Erről az anyagról azt tudtam meg, hogy a legújabb és legkifinomultabb formula, amely úgy varázsolja egyenessé és simává a hajat, hogy közben nem roncsolja. Az anyag fő eleme a keratin, amely hajunk 88%-át alkotja. Az eljárás során a keratin behatol a haj belsejébe, és ott helyreállítja annak szerkezetét. Miután mindezt megtudtam már nem volt más hátra, csak hogy elkezdjük a hajkiegyenesítésemet. Legelőször Anikó megmosta a hajamat brasil cacau-s samponnal, majd 5 perc hatóidő után lemosta sima vízzel. Mielőtt majdnem teljesen megszárította volna a hajamat, eltűzte a felét és elkezdte a brasil cacau-t tincsenként felvinni , ugyanúgy mintha festést végezne. Az anyagnak egyáltalán nincsen kellemetlen szaga, kicsit furcsa és szokatlan. Miután mindenhova jutott a hajamra a  brasil cacau-ből, szárítás következett. Elérkezett az eljárás egyik legfontosabb és legrizikósabb pontja: hogy a keratin beépülhessen a hajszerkezetbe hajvasalóval tincsenként végig kell menni az egész frizurán. Ha a fodrászunk nem elég rutinos vagy nem figyel oda eléggé, ez a rész csúnyán is végződhet…Meséltek a lányok pár rémtörténetet, miszerint az akciós keratios hajkiegyenesítésnek pár esetben bizony sírás lett a vége, mert a fodrászok nem megfelelő minőségű anyaggal, vagy mert szó szerint leégették a vendég haját. Szerencsére én profi kezekbe kerültem, Anikó nagyon odafigyelt arra, hogy csak tényleg annyi ideig vasalja a tincseimet, ameddig az feltétlenül szükséges. Miután ezzel is kész voltunk, kaptam még egy mosást sima vízzel és egy pakolást. Végezetül megszárította a hajamat, amelytől majd elállt a lélegzetem, ugyanis teljesen egyenes és sima lett! A tapintása is teljesen más, annyira puha lett, amilyen még sosem volt.

 

keratinos hajkiegyenesítés
A frizurám a keratinos hajkiegyenesítés előtt majd utána

Útravalónak még pár jó tanácsot kaptam, mi lesz az elkövetkezendő napokban, hetekben:

  • keratinos hajkiegyenesítés után 3-4 napig nem szabad hajat mosni, mert még tart a folyamat, és épül a keratin a hajba
  • összegumizni, felcsatolni sem ajánlatos a hajat ebben a 3-4 napban, mert annyira puha, hogy nagyon könnyen megtörik, és megmarad a nyoma (ha megtörténne, egy kis hajvasalással ez korrigálhat)
  • szárazsamponnal át lehet vészelni ezt a pár napot (én is így tettem, különben nem bírtam volna ki)
  • a keratinos hajkiegyenesítés után a frizura kb. 2 hétig jobban zsírosodik és eléggé lapulós, de ez utána megszűnik

Mindent összegezve nagyon örülök a szép, csillogó és egyenes frizurámnak, már csak arra leszek kíváncsi nagyon mennyi ideig fog tartani. Egy biztos legközelebb, ha tartós hajkiegyenesítést szeretnék, biztosan a Heiszler szalonba fogok visszatérni.

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek