Optimum látásjavító lézerközpont

Estimated read time 4 min read

Nem az űrben vagyunk, és nem egy modern lézercsatáról írunk most, hanem az Optimum Látásjavító Lézerközpontról

 

Nem hallok, nem látok. Keresek világot Oh, ha most valaki egy sugárkát adna!
Bár a látás után szívem megszakadna…  (Arany János)

 

Egyre többen keresik azokat a lehetőségeket, amik segíthetnek az éles látásban, vagy megszabadulhatunk szemüvegünktől. Útra keltem én is, hogy megnézzem mi ez az egész, amiről már annyiszor hallottunk.

Optimum látásjavító lézerközpont

Egy budai lézeres központot tűztem ki célul, és el is mentem.

Mire megtaláltam rendesen paráztam. Bejelentkeztem egy vizsgálatra, és csodálkozva néztem, hogy nem egy múltrendszerből visszamaradt kórházépület a lézerklinika, hanem egy nagyobbacska magán ház.

Beléptem, és mintha egy luxus hotelben lettem volna. Persze nem ez érdekelt, ezért a recepcióhoz léptem, és elmondtam miért jöttem. Egy kedves fiatal lány segítségemre sietett, és átkísért egy kis irodába. Ott lazán beszélgettünk az egészségi állapotomról, és általános kérdésekről. Megtudtam nagy vonalakban mi fog velem történni a vizsgálatok során. Ez a beszélgetés nagyon megnyugtató volt, amit köszönök annak a csinos lánynak. A nevét elfelejtettem, mert mindent nem tart az ember a fejében, amikor a zabszemteszt sem lenne meglepő ilyen helyzetben.

 

Optimum látásjavító lézerközpont

Ezután kaptam valami szemcseppet, ami elméletileg kitágítja a pupillát, hogy könnyebb legyen az alkalmassági vizsgálat egy esetleges lézeres szemműtéthez.

Ezt kis eltéréssel meg is ismételték. A szemcsepp tényleg kitágítja a pupillát, mert olyan lett a szemem, mint egy IFA lámpa. Világít, világít, de mégsem látunk semmit.

Egy kis idő eltelte után kezdődtek a vizsgálatok. Ezek a vizsgálatok érdekes gépekkel történtek. Volt ami olyan, hogy belenézünk, és csak nézünk a semmiben, és volt amiben egy érdekes képet láttam. Na ez titok! Nézzétek meg Ti is, és kiderül.

Körülbelül 2 órát töltöttem mindenféle vizsgálatokkal a lézerközpontban, de semmiféle kellemetlen, vagy fájdalmas dologról nem tudok beszámolni. Annál inkább a kedves lányokról, és a műtéteket végző orvosról, aki minden kérdésemre válaszolt. Nem éreztem azt, hogy azt kívánná legszívesebben, hogy mikor megy ez az ember már a fenébe, mert meg kellene innom már a kávémat.

Nagyon jó tanács, hogy ilyen vizsgálatra nem lehet egyedül menni. Kísérő nélkül ugyanis sosem fogsz hazatalálni, mert a pupillatágítás miatt nem látsz szinte semmit. Jó hasznát vesszük ilyenkor egy napszemüvegnek, mert tényleg rossz az élmény, amikor kimegyünk a szabadba. Persze másnapra már nem volt semmi gondom, és ment az élet a saját kerékvágásába. De visszatérek az orvosi rendelőhöz, ahol a doktor mindent elmondott. A kockázatokról a lehetőségekről, és minden „apróságról”.

Így már könnyebben dönt az ember, és dönthet mit szeretne.

Én is döntöttem, és a lézeres beavatkozás mellett tettem le voksom.

Folytatás a műtét napján…..

 

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek