Opel Cascada teszt

Estimated read time 3 min read

Sokan szeretik az Opelt, és le nem cserélnék semmi másra.

A rajongóknak egy kis érdekességgel kedveskedünk ezzel a kabrióval az Opel Cascadával.

 

Egy hétig birtoka vehettük az Opel Cascadát, és első látásra a rabjává váltunk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hatalmas autó hatalmas kerekekkel, és ami talán a legfontosabb, hogy egy egészen más dimenziót nyitott meg ezzel a típussal az Opel.

Lenyitott tetővel is halkan sikló autó óriás, ami  olyannyira szívünkhöz nőtt, hogy talán sokszor vissza fogunk emlékezni azokra a megtett kilométerekre, amit ennek az autónak a „nyergében” tettünk meg.

1-1624403_685427698175480_516382883_n

Az 1,6 SIDI Turbo motorral szerelt 170 lóerős hazai gyártású erőforrással, amit szentgotthárdi gyárban pakolnak össze. Szóval ezzel faltuk a kilométereket tetővel, és anélkül.

Az autó eleganciát sugároz, és magára vonja a többi közlekedő tekintetét.

Nem véletlen, mert a 19 colos könnyűfém felnik,és a gyönyörűen tervezett karosszéria elvarázsol mindenkit.

A tető lenyitása nem egészen 17-18 másodperc, ami szerintem elég gyorsnak mondható, és nem mellesleg akár menet közben is 40km/h sebességig biztonságosan meg is tehető.

A kabrió életérzést az első ülés mögé szerelhető szélterelő segítségével még jobban kiélvezhetjük, mert így a menetszél minimálisra csökken.

Fogyasztását nem igazán tudjuk pontosan behatárolni, mert más tetőhasználatnál , és kabriózás közben is. Nekünk 8-9 liter /100km az eredmény, ami nem magas, mert mégis csak egy 1,6 benzines motorról beszélünk a maga 170 pacijával.

Az autó karosszériája kicsit nehéz, a sok merevítő miatt.

Közel 1800 kg tömény élvezet!

A belső tér profi kidolgozása, és a kényelem tükröződik vissza minden elemen. Az üléseket nem csak fűthetjük, de szellőztetni is lehet.

Nem kell kicsavarodnunk a biztonsági övért, mert kezünk ügyébe kapjuk egy kis kar segítségével.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rengeteg biztonsági, és kényelmi felszereléssel ellátott autó. A  műszerfal szépen kidolgozott, és könnyen áttekinthető. Megtaláljuk a sávelhagyás figyelmeztetőt, a holttér jelzőt, és a parkolási asszisztenst is.

A beépített telefon, audio, és tempomat is a kormányról vezérelhető. A kormány nem csak kényelmes, hanem meleg is , mert beépített fűtőelem gondoskodik a fázós ujjaink kényelméről.

Az autó 4 személyes, de nem is családi autóként tervezték ezt a kabriót. Viszont hátulra sem nehéz beszállni, mert az első ülések elektromosan előre húzódnak a nagyobb beszállási hely érdekében. Nagyon szerethető csajozós autó lett az Opel Cascada.

Neked is tetszik az Opel Cascada?

Lájkold ezt a cikket, és ha szerencséd van, Te is közelebb kerülhetsz hozzá! Van kedved velünk jönni?

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek