Nem kell messzire utaznunk a gasztronómia kanyargós országútján, ha különleges dologra szeretnénk rátalálni
A Palócföldi Nagy Tüzes Vassal a nyársalás folyamatát tudjuk lerövidíteni oly módon, hogy még füstszagúak sem leszünk.
Persze, hogy kipróbáljuk!
Már évezredekkel ezelőtt is tudták őseink, hogy a legjobb étel az, amit saját magunk készítünk a szabad tűzön.
A nógrádi emberek leleményességénél fogva tudjuk mi is bemutatni e remekbe szabott, és nem az újkori „csak szép legyen a többi nem számít” filozófiára épített agyon elektronikázott csodamasinát.
Mert ennek a nagyjából másfél kiló öntvénynek kijelenthetjük lelke van. Maga Nógrád, és az ott élők szíve lelke.
Ezért is tekintünk különös figyelemmel, és tisztelettel a termékek iránt. Látni a kezek munkáinak nyomait a csiszoláson, és minden darab egy kis önmegvalósítás a sötét, néha fénykorát idéző öntödei hangulatnak.
Ezekkel a gondolatokkal csomagoltuk ki, és bár sokat gondolkodtunk miként kellene kipróbálni a zord szeles időben, mégsem éreztük, hogy teher lenne. Visszatért belénk a gyermekkor, a táborok hangulata, amikor a tábortűznél sütöttük a szalonnát, és a koromtól, és a piszoktól már csak a szemünk látszott.
Egy hatalmas ereje van ennek a palóc tüzes vasnak, az pedig az emberek összehozása.
A tüzet körbe kell ülni, és közben emlékeket feleleveníteni. Barátokkal, rokonokkal, vagy akár egy nagyon rég nem látott ismerőssel. Ti mikor ültétek legutóbb körül a tüzet?
Na ugye….
Tegyünk ellene! Első lépésként vegyünk egy ilyen palóc tüzes vasat, és hívjuk meg barátainkat.
Cikkünk hamarosan folytatódik egy videó kíséretében, és megmutatjuk mit sikerült összehozni.