Panasonic ER-GB40 haj és szakállvágó teszt

Estimated read time 6 min read

A férfiaknak azért nő a szakálluk, hogy borotválkozzanak, azaz ne kelljen reggelit készíteniük.

(Vavyan Fable)

Mostanában többször is megfordultam a Panasonic hazai képviseleténél és szerintem célzás volt, hogy tesztelésre kaptam egy szakállvágó gépet, mivel aki ismer az tudja, hogy mindig borostás az arcom. Persze az is lehet, hogy szimplán kíváncsiak mi van a szakáll mögött.

Na lássunk hozzá!

 

Panasonic ER-GB40 hajvágó és szakállvágó gép

Panasonic-ER-GB40 (2)

A kép láttán egy egyenes markolatú hajszárítóhoz hasonlító eszközt láthatunk, ami persze nem az. A mérete és a súlya sem „hajaz” erre. Ez bizony egy hajvágó gép, amivel méretre vágott borostát is készíthetünk.

Panasonic (12)

A termék akkumlátoros, de ennek ellenére valóban nagyon könnyű. Nem a nagy lapát férfikéznek, inkább az átlagos kezű férfinép kezéhez illeszkedő markolata van. Persze ezt nem fogjuk soha teli marokkal, mint a lapátnyelet, de úgy gondoltam fontos ezt is elmondani. Közben gondolkodva a sok borostás férfitársamon azon gondolkodom, hogy vajon miért egyre nagyobb divat ez? Nem szeretünk borotválkozni? Szerintem ez nem így van, mert aki a borosta mellett adta le a voksát az is borotválkozik, hiszen egy két milliméter eltéréssel látjuk mindig. Én is a „mindig borostás csapat” tagjaként örültem a teszt lehetőségnek, mivel ha beválik veszek én is egyet(ha nem kapok persze ajándékba valakitől).

 

Panasonic-ER-GB40A doboz nagyon mutatós és szerintem eladja a terméket. A kibontás már kicsit nehezebb volt, mert körbe körbe kis nyitó fülek vannak és nem is a megszokott módon nyílik a doboz. Le a kalappal, aki ezt összematekozta. Látszik a termék de úgy, hogy a doboz síkjából kikandikál, mint egy reklám display. Kibontva a dobozt a szokásos leíráson kívül találtam benne kis tisztító kefét, töltőt és a kések kenésére egy kis olajat is.

A készüléket nem azonnal a töltőre (dokkolóra) tettem kicsomagolás után, hanem rossz gyerek módjára beindítottam, hátha van benne némi energia. Szerencsémre volt és meglepetésemre nagyon halkan „zümmögött”. Itt a tavasz és beleköltözött egy méhecske 🙂

Panasonic (7)Persze nem, de tényleg nagyon halk. Ennek mi férfiak nem tulajdonítunk nagy jelentőséget, de a hölgyek már igen, amikor a kora reggeli indulás előtt nekilátunk borotválkozni és a fürdőszoba atmoszférája úgy triplázza meg a hangokat, mintha csak egy nagy teljesítményű hangfalat hallgatnánk. De az is lehet, hogy korán reggel minden zaj fáj, ha a párunk még aludni szeretne. A készülék nagyjából egy órás folyamatos üzemet tud és a döntött pengék, amik 45 fokban állnak a legideálisabbak a legjobb vágás érdekében.

A Panasonic ER-GB40 hajvágó és szakállvágó használata során nem lesz probléma, mert olyan csendes, hogy egy kis garzon lakásban sem veri fel az alvókat.

Panasonic (2)A hajvágást és a borotválás méretét egy recés forgatható szabályzó segítségével oldhatjuk meg, ami a borotva felső részén a belső oldalon van. A szabályozási tartomány 1-10 mm között lehetséges, vagyis lehet akár 1 milliméter a szakállunk és 10 a hajunk. Variáljunk.

A szakállunknál szerintem és (ez az én privát véleményem) a 3-as fokozat a legjobb. Ez még nem nagy, de nem is az az apró kis sörte. De alapjában ez arc formája és személyiség függvénye is lehet. Hiszen a borosta öltöztet.

Igen igen olyan jó, hogy valaki gondol ránk férfiakra is, mert a szépségipar 99% -a a nők körül forog és rólunk alig esik szó. Most ezzel a méretre állítható borotvával kicsit javult a tendencia és duplán, hiszen 2:1 termékről beszélhetünk.

Panasnic Er-GB40 (2)A hajvágó részét nem próbáltam ki sajnos, mert nem akartam magamban, vagyis a hajamban kárt tenni. De ha a szakállamat gond nélkül vágta, akkor gondolom a hajamat is. Ami használat közben megmaradt bennem az a készülék ereje. Ez itt nem a reklám helye, de az én drága Philips borotvám, amikor nekilát a munkának (pedig nem akksis, hanem vezetékes) akkor lehet hallani a fordulat esést és az erőlködést. Dolgozik szépen, de hallom, hogy ez megint nem az ő napja. A Panasonic ER-GB40 hajvágó és szakállvágó nem produkálta ezt a kínlódást.

Panasonic (6)A szakállvágó érdekessége, hogy simán használhatunk akár borotvahabot is, mert a vágó szerkezet és a kések is rozsdamentes acél ötvözetből készültek. Oké nem kell bedobni a mosdókagylóba vagy a fürdőkádba, de a vágófejet simán leöblíthetjük vízzel is a fej felső részén lévő nyíláson keresztül. Ezt én is megtettem, mert így egyszerűbb a tisztítás.

Az ára 15 000 Ft körül mozog boltoktól eltérően, ami nem az olcsó gagyi kategória, de aki megvesz egy ilyen gépet az tuti, hogy 6-8 évig simán használja gond nélkül.

Nekem személy szerint nagyon bejött ez a hajvágó és tényleg nyugodt szívvel ajánlom.

Értékelésem 10/9 és egy dolog miatt nem a maximális 10 pont, mert a töltési időt én nagyon soknak találom. (14-15 h)

Panasonic (3)

Oké van idő tölteni, mire megint megnő a szakáll, de azért mégis….

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek