Panasonic ES-RT33-s borotva teszt

Estimated read time 5 min read

Ez a tesztünk csak férfiaknak szól,  hiszen most egy borotváról fogunk beszámolni. Oké tudjuk, hogy hölgytársaink vehetnek nekünk ajándékba, de azért ez mégis csak mi frontunk.

Panasonic ES-RT33-s borotva teszt

9954e685-1ded-4bc3-804a-94c7f058db7c

Bevallom már az elején, hogy nem vagyok egy nagy elektromos borotva fan, de sokszor egyszerűbb ezt használni, mint a hagyományos egy, kettő, vagy akár hárompengés lehúzót.

Panasonic (11)A teszt előtt, amikor bementem egy nagy műszaki üzletbe, gondoltam megnézem mekkora a kínálat és az ár a hasonló borotváknál. Elsőre talán az árak, amik az olcsó 10.000 Ft-tól egészen a legdrágább 104 000 Ft -ig megtalálhatóak voltak. Most gyorsan akkor elmondom, hogy a márkanévhez képest a mi teszt borotvánk 16 000 Ft-os ára szinte semmi, mert az ettől olcsóbbak mind a gagyi kategóriás borotvák. Az árak ugye változnak a körítéstől is, mert van olyan doboz, amit telepakolnak mindenféle olyan kiegészítővel, ami miatt a vásárló azt hiszi a főnyereményt ütötte meg. Ezután otthon csak a borotvát fogja használni és megint gyűlt a használatlan vacak otthon.

Panasonic (4)A mi borotvánk nem tartalmazott csak egy töltőt és egy tisztító kefét.

Ez a készülék is, mint a többi, csak a pár napos borostával birkózik meg, hiszen a hosszabb szakáll már nem „bújik” be az apró rések között zakatoló vágópengék közé. Ezek a kések a gyári adatok szerint 10 000 vágást végeznek egy perc alatt, ami rengeteg. Ilyen sebességre azért szükség is van, mert nem akarunk 15-20 percet a borotválkozással eltölteni.

Panasonic (10)A borotva feje minden irányban mozog, hogy minél precízebb legyen a vágás. Na pont ezt nem érzékeltem, csak akkor ha elég erősen nyomtam ide-oda. Szerintem ez egy kicsit kemény, de az is lehet, hogy azért mert a borotva teljesen új. Ami viszont tetszik, hogy nem csak száraz, hanem nedves borotválkozáshoz is használható. Ez nagyon jó azoknak, akiknek a bőrük érzékenyebben reagálnak a borotválkozásra.

A borotva fogása kényelmes, de a hangja nekem nem tűnt valami halknak. Oké tudom, hogy az összes borotva ilyen hangosan zümmögő hangot ad. Képzeljünk el egy kombájnt, ami vágja a kiszáradt búzaszálakat. Na valahogy pont így dolgozik a Panasonic ES-RT33-s is. Először szépen bevezeti a szőrszálakat a 30° szögben álló hihetetlen éles pengék elé, amiből három is van, majd a tízezres fordulatú sebességgel úgy vágja le a szálakat, mint a betakarításnál a kombájn.

0000497_britva-panasonic-es-rt33-s

 

Panasonic (1)Ehhez tényleg nagyon jó minőségű és rozsdamentes pengékre van szükség. Közben azon gondolkodom, hogy nem mennék el a Panasonic gyárba borotva pengét csiszolni, mert olyan apró, hogy lehet meg se látnám. A penge éle 0,3 mikrométer, ami egyszerűbben leírva annyi, hogy egy milliméter 3 század része. Na ehhez kell a megfelelő technológia, mert az emberi szemnek ez már feladná a leckét.

Panasonic (5)LED jelzőfény mutatja a töltési szintet és a borotva testén még egy trimmer is kapott helyet. Ez a trimmer brutálisan jól dolgozik. Ezzel nem kell sokat babrálni, mert tényleg nagyon jó. Vagy a kialakításnak, vagy az éleknek köszönhető nem tudom, de csak dicsérni tudom.

A borotválkozás nem tart tovább pár percnél és a fej kitakarítása is könnyen ment. A végeredmény viszont majdnem tökéletes. Azért mondom, hogy majdnem, mert nem használtam tükröt és pár szőrszál kimaradt. Ennek ellenére elég jól muzsikált a borotva, aminek a legnagyobb ereje a nagyon jó ár, hiszen szerintünk az alsó árkategóriában egy felső kategóriás vágási minőséget produkál. A lényeg a végeredmény és nem a sok csicsás kiegészítő.

 

Előnyök

  • kézre esik
  • hosszú akkumulátor időtartam
  • töltöttség kontrol jelzés
  • szuper trimmer
  • száraz és nedves használat
  • nagyon jó ár-érték arány

Hátrányok

  • kicsit hangos
  • nincs rajta akasztófül a praktikus tárolás miatt

 

Összességében a pontozásom a Panasonic ES-RT33-s akkumlátoros borotváról nagyon nagy dilemma után 10/9,5, vagyis éppen csak lecsúszott a 10/10 -ről.

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek