Ki szeret a tábortűzben órákat várni, hogy elkészüljön a sült szalonna, vagy a lila hagymás zsíros kenyér?
Tudjuk nagyon sokan, de vannak akik nem, és ez az egyszerű találmány az Ő zseniális segítőeszközük.
Mint korábban már bemutattuk a Palócföldi tüzes vasat, úgy gondoljuk ezt sem hagyhatjuk szó nélkül.
Mégpedig ezt a szalonnasütőt
Az egésznek egy igen fontos lényege az, hogy a szalonnasütő öntvény részét föl kell hevíteni a tábortűzön. Hoppá! Vagyis a gáztűzhelyen.
Addig előkészítjük az alapanyagokat
Amikor már eléggé fölmelegedett az egyszerűségétől tündöklő konyhai „robotunk” beletesszük a szalonna darabokat.
Én most füstölt szalonnával próbálkoztam, hogy még jobban hasonlítson a szabadban sült társához.
A képen is látszik, hogy nem csak szalonna, hanem egy kis vörös hagyma is került próbaképpen a sütő alsó bemélyített részébe. Ekkor már nem kellett, és a gyártó tanácsát megfogadva lekapcsoltam a ” tábortüzet”.
De mégis azonnal elkezdett sülni, ezért rá is csuktam a felső zárót, ami bordázott, hogy még hatékonyabban készüljön a nem túl koleszterinmentes uzsonna.
Amikor összecsuktam azonnal sercegni kezdett, és kapkodtam is a kenyér után, mert azonnal a kis kiöntő fülön folyt is a zsír.
Juppi! Még kenyér! Még kenyér!
Csak jött a zsír, és gyűltek a kenyerek. Azért figyelni kell nagyon, mert itt minden forró, és összeégni nem akartam.
Amikor már nem folyt több zsír még préseltem kicsit a két fanyéllel végződő szorítóval, és ezután még csak engedett az akaratomnak a füstölt szalonna.
Kíváncsi voltam milyen lesz, amikor kinyitom. Nem tudtam megsült, vagy nem kb 1 perc összeszorítás alatt.
Hát kinyitottam
Amint a képen is látszik a fölső részre tapadt a sok hagyma, de az lejött anélkül, hogy odaégett volna.
Egy perc alatt sült szalonna?
Ez nagyon bejött!
Szerintem kipróbálom pácolt csirkemell filével is, mert hasonlíthat a vasalt grillhúshoz.
Jó étvágyat!