Titan Army P27GR Gaming Monitor – Termékteszt

Estimated read time 5 min read

Titan Army P27GR Gaming Monitor a Geekbuying.com-tól

A gamer monitorok világában a teljesítmény, a képminőség és a funkcionalitás elengedhetetlen szempontok. A Titan Army P27GR gamer monitor célja, hogy ezekben a kategóriákban kiváló élményt nyújtson a játékosoknak. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a monitor jellemzőit, teljesítményét és azt, hogy mennyire képes megfelelni a mai játékosok elvárásainak.

Képernyő és Képminőség

A Titan Army P27GR egy 27 hüvelykes, 2560×1440 pixel felbontású, 16:9-es képarányú Fast IPS panellel rendelkezik. A WQHD felbontás nemcsak élesebb képet biztosít, de több részletet is megjelenít, ami különösen fontos az olyan játékoknál, ahol a látótávolság és a grafikai részletek kulcsfontosságúak. Az IPS technológia garantálja a széles látószöget és a kiváló színpontosságot, ami nem csak a játékokban, hanem multimédiás tartalmak fogyasztásakor is előnyös.

A monitor 99%-os sRGB színtérlefedettséggel és HDR10 támogatással rendelkezik, ami gazdag, élénk színeket és jobb dinamikatartományt eredményez. Ez különösen hasznos azoknak, akik nemcsak játékra, hanem grafikai munkára is használják a monitort. Az Adaptive-Sync technológia csökkenti a képtörést és akadozást, biztosítva ezzel a zökkenőmentes játékélményt.

A kisebb képernyőkép egy HP munkaállomás, míg a nagyobb a Titan Amry.

 

Teljesítmény és Sebesség

A Titan Army P27GR egyik legnagyobb előnye a 180Hz-es frissítési ráta, amely lehetővé teszi a rendkívül gördülékeny és gyors mozgást a képernyőn. Ez a sebesség nagy előnyt jelent az e-sport játékosok számára, akiknek minden milliszekundum számít. A monitor 1ms GTG (Gray-to-Gray) válaszidővel is büszkélkedhet, amely minimalizálja a mozgás elmosódását, és éles, tiszta képeket biztosít még gyors jeleneteknél is.

A Dynamic OD (Overdrive) funkció tovább javítja a válaszidőt, biztosítva, hogy még a leggyorsabb mozgások is pontosan jelenjenek meg a képernyőn. A Gaming Mode funkció pedig előre beállított képprofilokat kínál különböző játéktípusokhoz, optimalizálva a beállításokat a legjobb élmény érdekében.

Kényelem és Ergonomia

A monitor alacsony kékfény-kibocsátási funkcióval rendelkezik, amely csökkenti a szem fáradását, különösen hosszú játékmenetek során. Az állítható dönthetőség és a VESA falra szerelhetőség lehetővé teszi a monitor testreszabását, hogy kényelmesen illeszkedjen bármilyen játékállomásba.

A PBP (Picture-by-Picture) és PIP (Picture-in-Picture) funkciók lehetővé teszik több eszköz egyidejű csatlakoztatását és használatát, ami különösen hasznos lehet azok számára, akik multitaskingot végeznek, vagy egyszerre több forrásból származó tartalmat akarnak megjeleníteni.

A csomag hihetetlenül könnyű. Azt hittem nincs is semmi a dobozban. Kicsomagoltam és meglepődtem azon, hogy mennyire egyszerű összerakni. Nem kell hozzá semmi szerszám, szóval ez igazán jó dolog. 

A matt felület is tetszik, hogy nincs tükröződés és a menü is olyan egyszerű, mint a gyerekjáték.

A nyelv beállítás után azonnal hadrafogható a gamer monitor. Minden szöből jól látszik, bár lehet dönteni is vertikális irányban. Játszottam vele egy jót este, amikor semmi fény nincs és valóban nem fárasztja a szemet, főleg ha a fényerő is jól be van állítva. 

 

Összegzés

A Titan Army P27GR egy jól átgondolt gamer monitor, amely a 180Hz-es frissítési rátával, a gyors válaszidővel és a magas színpontossággal kiemelkedik a versenytársak közül. A széleskörű funkciók, mint az Adaptive-Sync, HDR10, és a PBP/PIP, további értéket adnak a monitorhoz, különösen azok számára, akik többcélú eszközként kívánják használni. Ha egy olyan monitort keresel, amely megfelel a magas szintű játék- és multimédiás igényeknek, a Titan Army P27GR remek választás lehet. Az ára pedig szerintem nem igazán magas. Olyan közép árfolyam.

Mi a monitort tesztre a Geekbuying.com-tól kaptuk és ha van kedvetek egy ilyet beszerezni, akkor csak használjátok a kupon kódunkat (8RUAU2NO) és erre a szövegre kattintva el is éritek a forgalmazót, így pénzt takarítotok meg.

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek