OM SYSTEM Tough TG-7+ teszt videó

Estimated read time 12 min read

 Az OM Digital Solutions nagy örömmel mutatja be OM SYSTEM TG-7 fényképezőgépét, az OM SYSTEM Tough sorozat legfiatalabb tagját, mely 2023 szeptrmber végétől kapható. A masszív kivitel tervezésekor elsődleges szempont volt kivételes teljesítmény biztosítása a porállóság és ütésállóság mellett. A ház kialakításának köszönhetően a gép ellenáll akár 2,1 méterről történő leejtésnek, illetve akár 100 kilogrammnak megfelelő terhelésnek. A Tough TG-7 víz alatti felvételkészítésre optimalizált üzemmódjai egészítik az akár 15 méter mélységig gondtalan víz alatti használhatóságát) – ráadásul, a külön kapható PT-059 búvártok alkalmazásával akár 45 méter mélységben is készíthetünk vele felvételeket. A gép különleges fagyálló kivitelének köszönhetően használható marad akár -10°C hőmérsékletig. A Field Sensor System automatikusan gyűjti a hely- és környezeti adatokat, így kiegészítve a felvételkészítés élményét a felvételek körülményeinek megőrzésével. A TG-7 kompakt, könnyű és masszív kivitele nagyszerűen testesíti meg az OM SYSTEM termékeit jellemző tervezési koncepciót.

A Tough sorozat jellemzőin túl a TG-7 egy ragyogó, nagysebességű 4x optikai zoomot és F2.0 rekeszértéket – így kiváló zársebességet és a bemozdulás hatékony csökkentését – kínáló optikát és RAW felvételkészítést is biztosít számunkra. A Variable Macro System segítségével az objektívtől akár 1 centire lévő témát is rögzíthetjük, 7x képnagyítás mellett – így jelentősen kiterjesztve a makrófotózás lehetőségeit. A gépben találunk még Construction üzemmódot, beépített GPS-t és szenzorokat, vertikális videofelvétel-támogatást, Pro Capture üzemmódot, Interval Shooting felvételt Time Lapse filmkészítés-funkcióval, USB-C töltési lehetőséget, valamint többféle kiegészítő csatlakoztathatóságát a felhasználás lehetőségeinek bővítéséhez.

Az OM SYSTEM Tough TG-7 lehetővé teszi, hogy igazán különleges felvételeket készítsünk bármilyen környezetben, akár víz alatt, vagy fagyos, zord terepen.

Az OM SYSTEM TG-7 jellemzői és részletes technikai adatai

Vízálló 15m1 mélységig, fagyálló -10°C környezeti hőmérsékletig és rendkívüli ütésálló képességgel rendelkezik. Páratlan Tough felvételkészítés-teljesítmény – bárhol és bármikor.

Az OM SYSTEM Tough TG-7 átfogó, gondosan tervezett és precízen kivitelezett tömítésrendszerével, illetve a nyílásoknál – például az akkumulátor fedelénél – alkalmazott kettős zárrendszerrel garantálja a vízállóságot akár 15 méter vízmélységig, valamint a hatékony porállóságot2, mely megvédi a gépet a szennyeződésektől és a homokszemcséktől. A kiváló, -10°C környezeti hőmérsékletig hatékony fagyállóság, valamint az objektívet a párásodás ellen védő kétrétegű üvegezés biztosítja, hogy a fotósok magabiztosan használják szélsőséges körülmények között, például síelés közben. A Tough sorozatra jellemző ütésálló konstrukciónak köszönhetően a gép védett akár 2,1 m magasságból3 történő leejtés ellen is, valamint ellenáll 100 kgf4 terhelésnek, így tökéletes társ a hegyekben és más, extrém kihívást jelentő környezetben. A csúszásmentes markolat biztos tartást garantál nedves környezetben is. Kompakt és könnyű kivitelével, valamint szívós Tough teljesítményével gond nélkül hozza a kalandfotózás követelményeit.

Ragyogó, nagysebességű, F2.05 zoomoptika + RAW felvételkészítés a sokoldalú, kreatív használat érdekében.

Az új TG-7 4x optikai zoommal, valamint egy fényerős, nagysebességű, a nagylátószög mellett akár F2.02 rekeszértékű objektívvel büszkélkedhet. Az F2.0 fényerő lehetővé teszi nagyobb zársebesség használatát, így csökkentve a felvétel elmosódásának kockázatát – még gyorsan mozgó témák esetén is. E kivételes teljesítmény elérése érdekében fejlett optikai technológiai megoldásokat találunk, például DSA (Dual Super Aspherical) lencse alkalmazását. A kiváló felvételkészítés-képességekhez a gyors és nagyérzékenységű, hátsó megvilágítású CMOS képérzékelő is nagymértékben járul hozzá, melynek üvegén található tükröződésmentesítő (AR) bevonat segít a szellemkép és a becsillanás hatásainak csökkentésében. Emellett a cserélhető objektíves OM SYSTEM gépekben is megtalálható TruePic VIII képprocesszor biztosítja a kivételes képminőséget. A TG-7 RAW képmentést kínál, valamint a szerkesztés és képfeldolgozás lehetőségeit számítógépen az ingyenes OM Workspace szoftver által – a kreatív elképzelések határtalan megvalósíthatóságához.

Variable Macro System, mely túllép az emberi szem korlátain és az objektív elejétől akár egy centiméterre található témák megörökítését is lehetővé teszi.

A TG-7 kiváló teljesítményt kínál a makrófotózáshoz – akár 1 cm tárgytávolsággal és akár 7x képnagyítással (35mm ekvivalens érték). A Microscope Mode, Microscope Control Mode, Focus Stacking és Focus Bracketing mellett a Variable Macro System tovább bővíti a felvételkészítés lehetőségeit – ráadásul kétféle opcionális kiegészítővel ezek a határok tovább feszegethetők. Ezekkel a képességekkel a fotósok ragyogó képeket készíthetnek a legapróbb témákról, melyek egyébként az emberi szem számára alig érzékelhetők.

Microscope Mode

Ha az optikai zoomot a telefotó beállításra állítjuk, ezzel a felvételi móddal szinte egy mikroszkóp használatának élményét tapasztalhatjuk meg. A téma az optika legelejétől akár mindössze 1cm-re helyezhető, és akár 7x képnagyítást használhatunk (35mm ekvivalens érték).

Microscope Control Mode

Ezzel az üzemmóddal egyszerűen 1x, 2x, és 4x nagyítás között válthatunk, mindössze egy gombnyomással. Használatával egy mikroszkóp alkalmazását imitálhatjuk a témák megfigyelésére és megörökítésére. Az LCD monitor által akár 44,4x tárgynagyítást érhetünk el.

Focus Stacking Mode

A felvételi mód a fókuszpozíció eltolásával készít egymás után több felvételt, majd az éles képrészleteket kiválasztva és kiemelve készít egy végleges, kiterjesztett mélységélességű képet. Ez maga a tökéletes felvételi mód makrófotózáshoz, ahol egyébként csak kis területre tudunk fókuszálni. A kép készítéséhez felhasznált felvételek számát (3-10) mi adhatjuk meg, így biztosítva a kívánt végeredmény elérését.

Focus Bracketing Mode

Ez a mód automatikusan változtatja a fókuszpozíciót az akár 30 képből álló képsorozat készítése közben és 3-3 szintet kínál kiválasztásra minden egyes fókuszeltolás után a témához és a felvétel körülményeihez igazítva. Ez különösen hasznos, ha olyan, kihívást jelentő témákat szeretnénk megörökíteni, mint például a virágszirmok, vagy a rovarok szárnyai. Az ebben a módban készített képek az OM Workspace szoftver segítségével később szerkeszthetők és felhasználhatók egy kép készítéséhez úgy, mintha Focus Stacking módot használtunk volna.

Többféle víz alatti felvételkészítési mód támogatása ötféle felvételi móddal, illetve a PT-059 búvártok használatával elérhető akár 45m vízmélységgel.

A TG-7 kivételes vízállósága akár 15 méter mélységig biztosítja a gondtalan használatot, így ideális társ lehet a vízi sportokhoz, a sznorkelezéshez, vagy akár csak a vízparti szórakozáshoz. Ha a külön megvásárolható PT-059 búvártokkal használjuk, akár 45 méter mélyen is készíthetünk felvételeket. A PT-059 két külső vakuegység fogadására képes, így egy kompakt, de mégis átfogó, több részegységből álló vakurendszer használatát teszi lehetővé a lenyűgöző víz alatti világ megörökítéséhez. A különféle felhasználási lehetőségeket ötféle, optimaliizált beállításokkal rendelkező felvételi mód biztosítja: az Underwater Wide, Underwater Snapshot, Underwater Macro, Underwater Microscope és az Underwater HDR. Emellett az Underwater: Shallow, Underwater: Mid-Range és Underwater: Deep fehéregyensúly-beállítási módok segítik a tökéletes felvételkészítést – emellett manuális beállítás is lehetséges.

 

További jellemzők

  • Tartozékok széles választéka a rendszer bővítéséhez
  • Beépített GPS, légnyomás-, felvétel-irány- és hőmérséklet-szenzor. A TG-7 Field Sensor System funkciója automatikusan gyűjt helyadatokat (szélességi és hosszúsági fok), hőmérséklet, vízhőmérséklet, magasság (vízmélység), és a felvételkészítés irányának megjegyzéséhez. Ha ezeket az adatokat az OM Image Share (OI.Share) applikációba feltöltjük, a képek alapján megjeleníthetjük a megtett utat a magasság és más információk mellett.
  • A TG-7 támogatja a vertikális videofelvétel-rögzítést, így a géppel készített videók a közösségi oldalakra optimalizált módon menthetők, utólagos szerkesztés szükségessége nélkül.
  • A Pro Capture Mode segítségével a zár teljes kioldása előtt fél másodperccel már megtörténik az első kép rögzítése és sorozatfelvétel készül 10 fps sebességgel. Ezzel elérhetővé válik a másképpen nehezen időzíthető témák felvétele, például a felröppenő rovarok elindulása, vagy a vízcsepp koronájának megörökítése.
  • Interval Shooting felvételi mód akár 299 fotó készítésével. Miután a fotózást befejeztük, automatikusan egy Time Lapse videó készül a képekből. A funkcióban kiválaszthatjuk a prioritást és az expozíciókorrekció mértékét, így kezelhetővé válik a képek közötti éles expozícióváltás.
  • Az USB Type-C csatlakozón keresztül az akkumulátort a fényképezőgépben hagyva tölthetjük.
  • Az RM-WR1 vezeték nélküli távkioldó lehetővé teszi a távoli képkészítést – ráadásul IP57 osztályú por- és cseppállóságnak köszönhetően ez a funkció bárhol alkalmazható. Az energiatakarékos használatot a Bluetooth® Low Energy kommunikáció6 támogatja.
  • A Tough TG-7 Construction Mode ideális megoldást jelenthet üzleti célú felhasználásra. Részletek: (insert URL)

További információ: https://explore.omsystem.com/hu/en/tough

Az OM SYSTEM TOUGH TG-7 ára és elérhetősége

A TG-7 2023 szeptember végétől 219 990.- Ft ajánlott fogyasztói áron kapható.

Részletes termékleírás az OM SYSTEM TG-7 fényképezőgéphez

Kérjük, keresse fel az OM SYSTEM weboldalát a részletes termékismertető megtekintéséhez:

https://explore.omsystem.com/hu/en/tough

Külön megvásárolható kiegészítők

Általános használatra

CSCH-128 szilikon váztok:14 990.- Ft.

UC-92 akkumulátortöltő:23 990.- Ft.

Makrófotózáshoz

Ezek a kiegészítők a makró témák gyakori elégtelen megvilágítását kompenzálják a megfelelő mértékben. Mindkét tartozék könnyen csatlakoztatható a fényképezőgéphez, így az általuk kínált előnyöket külön áramforrás nélkül biztosítják.

LG-1 LED fény:16 990.- Ft.

FD-1 vaku diffúzor: 23 990.- Ft.

Víz alatti fotózáshoz

PT-059 búvártok: 139 990.- Ft.

FCON-T01 halszemkonverter: 59 990.- Ft.

FCON-T02 halszemkonverter: 79 990.-  Ft.

TCON-T01 telekonverter: 55 990.- Ft.

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek