Egy igazi erőmű a zsebben táskában – Sandberg Powerbank USB-C PD 130W 50000

Estimated read time 7 min read

Egy igazi erőmű a zsebben táskában – Sandberg Powerbank USB-C PD 130W 50000

A múlt héten az Amatőrök a hegyen egyik fele elindult az Ultra Balaton tókerülő futáson a VadNyugat csapat tagjaként. Erre az alkalomra időzítettük a fent nevezett eszköz tesztjét, mert hol máshol lehetne megfelelően kipróbálni, élesben tesztelni egy ilyen “erőművet”, mint az UB, ahol 13 ember kütyüit kell árammal ellátni majdnem 24 órán keresztül. Spoiler: hiba nélkül MEGOLDOTTA a feladatot. Volt olyan időszak, amikor a kisbuszban egyszerre 6 eszközt töltöttünk róla és a nap végére így is csak kb. 30%-kal csökkent a kapacitása a Sandberg Powerbanknak.

De mit is kell tudni erről az eszközről, ami kiszolgált minket a teljes futás alatt:

A Sandberg Powerbank USB-C PD 130W 50000 (420-75) egy nagy teljesítményű külső akkumulátor, amely alkalmas számos különböző eszközegyüttes töltésére. A lítium-ion cellákból felépített powerbank három USB-A (3x18W) és három USB-C (1x 18W, 1x 30W, 1x 100W) kimenettel rendelkezik, amelyekkel akár hat eszközt is tölthetünk egyszerre. A powerbank támogatja a gyorstöltést is, így rövid idő alatt feltölthetjük a telefonunkat vagy a táblagépünket.

 

 

 

 

A powerbank kialakítása egyszerű és elegáns. A sötét szürke színű ház eleje és a hátulja barázdált, oldala viszont sima felülettel rendelkezik, amely könnyen karcolódhat, ezért érdemes óvatosan bánni vele, vagy érdemes beszerezni hozzá egy tokot vagy valami kisebb, vékonyabb táskát. Ez lehet csak engem érint kellemetlenül, mert én szeretem szép állapotban tartani az eszközeimet. Az egy hét használat során, folyamatosan tokban tartottam és csak a fotózásoknál vettem elő belőle. Itt viszont figyelni kell a hőmenedzselésre. Amikor a futás alatt egyszerre 5-6 eszközt töltöttünk vele, érezhetően melegedett. Így csúcsra járatva figyelni kell a túlmelegedéssel. Gyaníthatóan van benne szenzor ami erre is figyel és vész esetén vagy csökkenti a töltés erősségét vagy ki is kapcsolja azt. Ezt szerencsére nem volt módunk megtapasztalni. 

A powerbank súlya kicsivel több mint 1 kg, ami elég nehéz ahhoz, hogy minden nap magunkkal vigyük azzal a felkiáltással, hogy hátha kell majd valamit tölteni. Arra ott vannak a Sandberg kisebb bankjai. Ellenben az “erőmű” mérete 15 x 5 x 7 cm, ami nem kicsi, de nem is túl nagy ahhoz, hogy elférjen egy laptop táskában vagy egy hátizsákban.

A használata nagyon egyszerű és kényelmes. Az elején található egy LED kijelző, amely mutatja az akkumulátor töltöttségi szintjét és azt ha elindította a töltést vagy megkezdtük a visszatöltést. Az eszközön két apró gomb van, az egyik a be- és kikapcsolásához, a másik a beépített LED lámpa felkapcsolásához és a fényerő állítását hivatott vezérelni. A termék automatikusan felismeri az eszközöket és beállítja a megfelelő töltési módot, mely nagyon hasznos a kütyüink akkumulátorainak védelme érdekében. 

Ahol a Sandberg kiemelkedik a mezőnyből az az USB-C csatlakozókon elérhető töltési teljesítmény. Ezek ugyanis már támogatják az 5V-nál nagyobb feszültségű töltést is. A Power Delivery módra képes egyes port 5V (max 3A) mellett 9V (max 3A) vagy 12V (max 2,5A) feszültséggel is üzemel, így a gyorstöltésre képes okostelefonok és tabletek is egy szempillantás alatt feltölthetőek róla. A maximális teljesítmény ezen a porton 30 W lehet. A szintén PD kompatibilis hármas port még ennél is többet tud, hiszen a 12V-os feszültségen akár 3A-ig is felszökhet az áramerősség és elérhető a 15V-os (max 3A) és a 20V (max 5A) feszültségszint is. Az így elérhető maximum 100W-os teljesítménnyel akár a legújabb és legerősebb számítógépek is elláthatóak árammal. Ha a powerbank minden portját maximálisan leterhelnénk, akkor is bő egy órán át bírná energiával, de az én Apple M1 MacBook Pro-m akkuját is majdnem háromszor feltölthettem róla. De nem csak feltölteni, hanem akkuról üzemeltetni is lehet a számítógépet, hiszen a 100W-os teljesítmény még a régebbi, nagyobb fogyasztású notebookok energiaigényét is fedezi.

 

 

A többféle kimenet lehetővé teszi, hogy akár hat eszközt is tölthessünk egyszerre. A powerbank három USB-A és három USB-C kimenettel rendelkezik, amelyekkel kompatibilis szinte mindenféle eszköz. Az intelligens áramszabályozással rendelkező PB, megvédi az eszközöket a túlfeszültségtől. 

 

A Sandberg ára kb. 70 000 forintos ára főként a nagy kapacitásnak és a gyorstöltési technológiáknak és a beépített töltés menedzsmentnek köszönhető (a LED lámpa funkcióról nem is beszélve). 

A termékre a gyártó 5 év garanciát vállal – ami jól mutatja, hogy rendesen rágyúrtak a megbízhatóságra – mellyel kiemelkedik a powerbankok mezőnyéből. 

 

Összességében a Sandberg 50000 mAh (420-75) powerbank egy megbízható és hasznos kiegészítő, amely megkönnyíti az életünket. Legfőbb előnyei közé tartozik a nagy kapacitás, a gyorstöltés, a LED lámpa funkció, a többféle kimenet és az extra könnyű használat. Hátrányai a nagyobb súly, a karcolásra hajlamos felület és a magas ár. Ebben az árkategóriában igazán lehetne valami féle szövet zsák, vagy tok amit mellé adnak a dobozban.

Fájó szívvel adtuk vissza a teszt után, mivel a nagyobb túrák során jól jönne egy ilyen erőmű a hátizsákunkba a 4-5 állandóan cipelt kütyűnk több napi áramellátásához. 

 

A terméket a 360 PRSolution LLC-tól kaptuk kölcsön! Köszönjük!

Hamarosan további Sandberg terméke tesztjével is találkozhattok oldalunkon! 

 

Gyártói oldal: https://sandberg.hu/hu/product/powerbank-usb-c-pd-130w-50000

 

Gyári fotók:

 

 

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek