Stúdió3- Fotóstúdió teszt

Estimated read time 8 min read

 

A Studio3 fotóstúdió Győr külvárosi részén, a Külső Veszprémi út 2 szám alatt található. Ami érdekesség, hogy az épület maga egy Üzletház, így sok más üzlet is van itt.

Mi egy nyár végi szombat délelőttön érkeztünk, ekkor bőségesen volt még hely az üzletház előtt. Ha ez azonban nem így lenne, kis keresgélés után megtalálhatjuk a stúdió vendégei számára kijelölt parkolóhelyeket. A stúdió egyébként nem olyan forgalmas ilyenkor, karácsonyi időszakban viszont annál inkább. Ez szerintem egy jó dolog, mivel nem tapossák egymást a bérlők és nincs olyan nagy tumultus.

Ami a tömegközlekedést illeti, kis kutatást igényelt a dolog. A győri buszvégállomásról a 7030-as távolsági busz megy arra (Győr — Pannonhalma — Ravazd — Győrasszonyfa a menetrendje), ezzel a busszal a 82-es út, Agroker megállónál kell leszállni. Ezzel az opcióval körülbelül 20 perc az utazás a buszvégállomástól a stúdióig. Ezen kívül még kettő helyi járatos busz is megy arra, mindkettő a Városházától indul és a Kismegyer, körforgalom megállónál kell leszállni. Ezekkel körülbelül 25-30 perc a menetidő, és kicsit több, nagyjából 10 perces sétát kell tenni a megállótól a stúdióig.

A termekhez vezető útvonal rendkívül jól ki van táblázva, már a bejárati ajtónál 2 nagy tábla is fogad bennünket. Liftet mi nem találtunk, de csupán néhány lépcsőt kell megmászni, hogy a stúdióba érjünk.

Felérve, a stúdió tulajdonosa, Nagy- Pap Ágnes kedvesen fogadott minket, és készségesen mindent megmutatott. A stúdió nevében található 3-as szám a három teremre utal: 2 berendezett terme (Art deco és Wooden), valamint egy végtelenített hátteres terme (Holker) egy hosszú folyosón található, egymástól picit messzebb. Ezen a folyóson van a vendégek számára kialakított, nemek szerint szeparált, tiszta mosdó is. Ezt a vendégek bármikor szabadon használhatják.

Smink helyiség külön sajnos nem áll rendelkezésre, a termeket lehet a bérlési időn belül (vagy felárral) erre a célra használni.

Amit én egy kicsit hiányoltam, az egy teljes alakos tükör. Ez ugyanis sajnos sehol nem volt, de a fotózásra érkező ügyfeleknek fontos lenne, hogy megigazítsák ruhájukat, hajukat, sminkjüket a fotózás előtt.

A dekoráció szezononként változik, az aktuális trendeknek, évszaknak megfelelően. Októberben érkezett az új, karácsonyi berendezés.

Ágnes a stúdiót első sorban magának alakította ki, a saját fotózásaihoz, csak utólag kezdte el kiadni más fotósoknak. Emiatt a stúdiónak nincs foglalási rendszere, hanem írni kell az ott megadott email címre, majd Ágnes fog válaszolni (általában néhány napon belül), hogy az adott időpont szabad-e. Ez a bérlők szempontjából kicsit kényelmetlen, hiszen nem látják a stúdió foglaltságát, akár hosszabb ideig is eltarthat a foglalási folyamat.

A foglalást az időpont előtt 1 héttel ingyenesen lehet módosítani. Díjmentesen lemondani pedig a foglalt időpont előtt 72 órával tudod.

Ha nem fotósként, vagy konkrét fotóssal szeretne valaki érkezni, erre is lehetőséged van, hiszen Ágnes sokat szokott a saját termeiben fotózni.

Ágnes ügyfelei több kismama ruhából is választhatnak, melyek díjmentesen állnak a rendelkezésükre. Ezt az igényt a bérlés előtt 1 héttel jelezni kell. A ruhákat a weboldalon meg lehet tekinteni: https://studioharom.hu/index.php/fot%C3%B3s-szolg%C3%A1ltat%C3%A1sok/b%C3%A9relhet%C5%91-kismama-ruh%C3%A1k.html Akik ezt igénybe veszik, azoknak az öltöző díjmentesen áll rendelkezésükre a készülődéshez.

A stúdió állatbarát, így a kiskedvencek is veled tarthatnak a fotózásra, amennyiben szobatiszták. Erről azonban szintén előre kell szólni, illetve meg kell törölni az állatkák tappancsait.

Minden teremhez 1 lámpa ingyenesen kérhető, a plusz lámpák bérleti díja 2000 Ft/óra. Azt, hogy milyen eszközök találhatóak a stúdióban, a holnapon ellenőrizheted. A stúdió tulaja, mivel szintén fotós, így megmutatja a lámpák/vakuk helyes használatát a bérlés előtt, ez nem kerül plusz költségbe. Előzetes egyeztetés alapján lehetőség van oktatásra is menni hozzá. 

Amivel még szintén előre kell készülni az az, hogy csak készpénzben lehet fizetni, kártyával nem.

Most nézzük a termeket szépen sorban. A Holker egy 40 négyzetméteres terem, melyben egy 5×4 méteres végtelenített fal található. Itt lehetőség van a motoros háttér használatára (tehát a háttércsere gombnyomással működik), ha színes háttérre lenne szükségünk. Választható fekete, rózsaszín és bézs háttér. A 4 darab 600 wattos Jinbei vakut a mennyezeti sínrendszeren lehet mozgatni.

Galéria

Az Art deco az egyik enteriőr stúdió, amely a nevéből is adódóan, Art deco stílusban lett berendezve. Ez az irányzat Franciaországból indult, és az elegancia, igényesség, élénk és pasztellszínek kombinációja jellemzi, valamint a geometrikus formavilág. Ez a terem, a mennyezeti fényáteresztés miatt, csak úgy úszik a napsütésben. Én derítés miatt használtam csak egy LED lámpát, ami bőségesen elegendőnek bizonyult. Erre azonban figyelni kell, mert a terem azon részében, ahová közvetlenül érkezik a napsütés, ez elég kemény fényeket eredményez, ráadásul nagyjából annak felel meg, mintha délben mennél valahová fotózni. Persze nem olyan direktek a fények, hiszen az ablakon van fólia, én elsősorban a fény érkezési szögére gondoltam. Figyelni kell, hogy a modell egy kicsit felemelje az állát, így elkerülhető a kemény árnyék az arc lentebbi részein. Ezen kívül, ami még egy nagy pozitívum, hogy ez a terem légkondicionálóval van felszerelve, így a nyári melegben is kellemes itt a hőmérséklet. Véleményem szerint ez a terem leginkább glamour-, csajos-, portré- vagy kismama fotózásra alkalmas, de páros, családi fotózás során is szóba jöhet.

A Wooden terem egy igazán hangulatos, rusztikus, meleg színű terem. A természetességnek, natúr és barnás színeknek, valamint a fából készült kiegészítők sokaságának köszönhetően szinte azonnal otthon érezheted magad ebben a 30 négyzetméteres helyiségben. Itt azonban nincs légkondi, így érezhetően melegebb van nyáron. Ezt azonban enyhítette a ventilátor, melyet Ágnes hozott nekünk. A természetes fény itt is sok, elsősorban az ablakok környékén. Az ablakok ebben a teremben a megszokott helyen, oldalt találhatóak. A LED lámpa itt is tökéletesen elég volt, de már egy kicsit feljebb kellett tekerni az erősségét az ablakoktól távolabb eső területeken. Ez a terem, a meghittsége miatt szerintem elsősorban női portré-, páros-, családi-, illetve kismama fotózásra a legjobb.

Mi nagyon élveztük a munkát a stúdióban, mindkét enteriőr teremnek megfogott a stílusa, hangulata. Reményeim szerint, a jövőben is lesz majd lehetőségem itt fotózni.

A stúdió weboldala: https://studioharom.hu/

A cikk írójának oldala: https://www.facebook.com/aradilillafoto

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek