Kultik Mozi-követendő példa

Estimated read time 5 min read

Sziasztok! Ugye mi szinte csak teszteket írunk, de most valami teljesen másról fogunk beszélni, mégpedig egy nagyon kedves jótékonysági eseményről, ami a Kultik Mozi hálózatában már hosszú évek óta megszokott.

 

 

2022. 12 16-án a csepeli Kultik Mozi vendégül látott többszáz gyereket egy menő mesefilmre, aminek a címét nem írom le, mert ki tudja a mai világban, hogy mi a reklám és mi nem, szóval egy gyerekeknek készült animációs mozifilm. Amikor én megérkeztem, a gyerekek már százával lepték el a Csepel Pláza emeletét, de nem a kirakatokat nézegették, vagy az ott lévő játéksarok játékaival játszottak, hanem izgatottan álltak a mozi rácsa előtt, ami még le volt zárva. 

Én azért be tudtam jutni és nem véletlen volt a rács leengedve, hiszen mögötte a mozi dolgozói nagy erőkkel készítették elő az üdítőket egy hatalmas asztalra és persze a mozi elengedhetetlen velejáróját a kukoricát. A terem előtti várakozást még édesebbé tette az a pillanat, amikor is a rácsok elindultak szépen lassan felfelé és végre a vágyakozás valósággá, az üdítők és a kukoricás tasakok pedig kézzel foghatóvá váltak. Sok gyerek nem tudta még, hogy mi lesz a film címe, de talán jobb is volt ez így.

A mozi dolgozói sorban osztogatták az üdítőket és a kukoricát. Én nem segítettem, hiszen kamerával szerettem volna a napot megörökíteni. A gyerekek nagyon aranyosan megköszönték amit kaptak és indultak is a mozi nagyterme felé, hogy a legjobb helyeket elfoglalják. Nem volt csend a moziban. Olyan jóleső gyerekhangok, amik szerintem büszkeséggel töltötték el a dolgozókat és Szabó Krisztián tulajdonost is, aki ezt a kezdeményezést már sok év óta szívügyének tartja.

Nagyon meglepett engem is ezzel és hasonló eseményen örömmel segítek, akár porszívózni is a moziteremben, hiszen ahol 400 gyerek kukoricázik, ott minden van, csak tisztaság nem. Szóval rám számíthatnak!

Na de ha már mi itt a Tesztvilágnál mindig megírjuk a pozitív és a negatív dolgokat, akkor most sem lesz másként.

A következő sorok nem a mozit és nem az ott dolgozókat minősítik, de fontosnak tartom leírni!

Mivel tudjuk nagyon jól, hogy mennyire nehéz otthon a gyerekeinkkel elindulni valahová, mert pont éhes, szomjas, menni kell a WC-re stb.stb. pontosnak lenni egy varázslat. Most is hasonló volt a helyzet, mert a rengeteg gyereket kiszolgálni üdítővel, kukoricával, utána megtalálni a termet és leülni, kabát, sapka stb. elrendezni, hogy kész minden. 400 gyerekről beszélünk, nem egyről, vagy kettőről a reggeli suliba menet.

Persze amikor már kezdődhetett volna a film, akkor eszébe jutott 10-20 gyereknek, hogy pisilni kell, amit meg kellett természetesen várni. Nincs ezzel semmi baj, hiszen ez a délután Nekik és Róluk szól!

Volt így pontosan 17 perc késés, vagyis ennyivel később jöttek ki a gyerekek boldogan a moziteremből. A dolgozók örömmel nézték a vidám arcokat és csillogó gyerek szemeket, egy két szülő pedig szóvá is tette, amolyan (bocsánat a kifejezésért) paraszt módon, hogy mi a f@sz van má’! Mennyit kell még itt várni?!

Engedje meg nekem a világ azt, hogy próbáljak erre higgadtan reagálni. 

  1. A mozi az Ő gyerekét látta vendégül egy mesefilm megnézésére
  2. Az Ő gyerekének vett kólát és kukoricát a mozi vezetősége
  3. Az Ő gyereke miatt fűtötte fel a mozi legnagyobb termét(tudjuk ennek mekkora a költsége)
  4. Az Ő gyereke miatt ment be vagy 8 ember órákkal előtte, hogy minden rendben legyen és kész legyen 400 kukorica, üdítők kiosztogatva, feltakarítva
  5. Az Ő gyerekét is visszanézheti az alábbi filmen, hogy emlékül szolgáljon

Persze tisztelet a sok sok kedves szülőnek, de azt gondolom, hogy az ilyen elégedetlen nagy „megmondó” szülők gyerekei az igaz rászorulók, akik ha másfél órára is de elfelejthették azt, hogy mennyire alárendelt szerepet játszanak a családban. 17 perc, 17 percet sajnálni a gyerekünktől, miközben vadidegen emberek a pénzüket és idejüket nem sajnálva örömet okoznak?

Én kérek elnézést helyettük, mert én értem mi az, hogy adni és értem mi az, hogy segíteni!

A mozi vezetőségének, dolgozóinak pedig hatalmas elismerés és tényleg igaz a nevük, csupa nagybetűs KULTIK!

 

 

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek