Genesis Helium 600

Estimated read time 6 min read

A Genesis küldött nekünk egy Helium 600-as, 2.1-es PC hangrendszert, hogy próbáljuk ki és véleményezzük. Mi ennek örömmel tettünk eleget és neki is láttunk szinte azonnal!

 

 

Hatalmas dobozban érkezett a szett, egyenesen Lengyelországból és már akkor olyan dolgokkal találkoztam, amihez nem vagyok hozzá szokva, mégpedig a nagyon körültekintő csomagolás.

Most nem a hangszóró saját dobozáról beszélek, mert az egy külön misét megér, hanem a védődoboz, amiben jött. Röviden és tömören maximum pontszám! Persze nem ezen múlik a minőség, de nekem ez mindig fontos volt.

 

 

Maga a hangrendszer csomagolása egyszerűen zseniális! Mivel nagy méretű a doboz, így nem tudja az egyszerű halandó a hóna alá dobni, amíg elviszi az üzletből az autóig, vagy éppen a tömegközlekedéssel hazáig. Zseniális kis bemélyesztett füle van a doboznak, ami nagyon masszív és nem szakad még véletlenül sem el. A doboz design a fekete és piros keveréke, ami a többi terméknél is visszaköszön.

 

 

Alig vártam, hogy kibontsam és megnézzem mit is tud. Nem kellett műszaki zseninek lenni ahhoz, hogy a csatlakozókat a megfelelő helyre dugjam és nem volt azzal gond, hogy rövid lenne valamelyik kábel. A Genesis Helion 600 egyik érdekessége számomra, amit először nem is nagyon értettem (mármint a hasznát), az nem más, mint az asztalra helyezhető tekerős hangerő potméter. Ez mondjuk nem csak a hangerő szabályzó, mert van rajta két 3,5 mm jack aljzat is plusz fülesnek és egy az AUX bemenetnek.

 

 

Később persze imádtam és boldogan tekergettem! A piros részek nem világítanak, mint más Genesis terméknél, mondjuk ez nekem tetszik is. A kábelek nekem nagyon egyszerűnek tűnnek, szóval az olyan váll rángatós. Mi magyarok szeretjük azt, ha úgy érezzük, hogy jobbak és figyelemreméltóbbak vagyunk másoknál. Szóval ha nem a hagyományos szigetelt kábelekkel találkozom, hanem egy szövet borításúval, akkor megvan az érzés, hogy „Ez igen, prémium”! Igen, persze tudom, hogy nem az a lényeg, mert egyszer berendezzük a hangrendszert és utána már nem nézegetjük a kábelt, de mivel egy olyan cégről beszélünk, akik rendesen odateszik magukat a gémerek piacán, ahol minden túl van LED-ezve, vagy csicsázva, ott lehetne fonott szövetes a kábelezés. Hjajj már megint kötekedek….

 

 

Beüzemeltem a három hangszórót! Két közép és a mély sugárzót.  A mély ládán van a power gomb a bass és a volume potméter, valamint az RCA aljzatok. Ha már itt tartok, akkor előbukkan az, ami nekem hiányzott, mégpedig az a kis plusz. A hangsugárzó carbon hatású bevonatot kapott, ami szerintem nem anyagában, hanem vinyl fólia lehet, de mit sem von le ez a megjelenésből. A hangfal oldalán van a reflex nyílás és mint említettem nincs semmi sallang, vagy LED fény a power kapcsoló piros színét kivéve. A mély sugárzó nagyon rendben van design tekintetében. Jönnek a kicsik… 

 

 

 

A két közép sugárzós doboz is carbon mintázatú és sikerült bele szorítani egy-egy magas ciripelőt is, én kíváncsian vártam, hogy miként  fogja a hangváltó a sugárzókat dolgoztatni. Nagyon magasra tette a lécet  saját magának a Genesis, mert a Radon 720-as fejhallgatóját (ami 7.2-es), aki egyszer a fejére teszi, az többet nem adja lejjebb!

 

 

 

 

 

És akkor most én így véleményezzek egy PC 2.1-es szettet?

Na jó megpróbálom… A Genesis Helium 600 egyszerűen mosolyt csalt az arcomra! Meseszépen szólt! Igen még akkor is, amikor a mély sugárzón a basszus gombot a maximumra tekertem. Nem az a basszus, amire azt mondom, hogy az agyam szétnyomja, hanem olyan visszafogott de mégis hallani, hogy ott van. Nem kemény ütős basszus, hanem lágy. Nem torzít és nem rezonálja be a ládát. Nem emelkedik a közép és a magas sugárzók hangja fölé, szóval a hangváltó jól dolgozik. Amikor nincs a hangban mély, akkor síri csöndben van és nem szól, amíg nem kell.

Kipróbáltam játék közben is, sőt videó vágásnál is. Azt gondoltam, hogy a fejhallgatónál jobb nem lehet, de igen! Így azért csak kényelmesebb és nagyon nagy élmény, a szomszédok meg ilyenkor nem érdekelnek, mert a padlón lévő carbon mintás mélynyomó azért teszi a dolgát rendesen. Most már lassan egy hete ezzel dolgozom és napközben is szólt valami zene mindig. Összességében hatalmas pozitívum a csomagolás és a hangzás mellett az letisztult és a nem „gémeres” LED arzenál, ami sokszor zavar, mert olyan a lakás, mint a karácsonyfa. Az ár-érték arány tekintetében jól bekalibrált termék a Genesis Helium 600 még akkor is, ha nem PC-hez, hanem a TV-hez veszed házimozi rendszernek!

Specifikáció

Mélynyomó RMS kimenete 30 W
Össz RMS teljesítménye 30 W
RMS teljesítmény 60W
   
Kommunikáció Vezetékes
Megvilágítás Nem
Magasság 185 mm
Szélesség 120 mm
Hossz 120 mm
Csatlakozók Mini Jack x4
Mélysugárzó méretei (hossz x szélesség x magasság) 26x25x25,5 cm
Frekvencia válasz 40 – 20000 Hz
Szín Piros fekete
Erő 60 W
Hangerőszabályozó Távvezérlés, panel
Fejhallgató csatlakozó Igen
Tápegység Hálózat (230 V)
Hangrendszer 2.1

 

 

 

Hálásan köszönjük, hogy a Genesis rugalmas a terméktesztek tekintetében és biztosítja nekünk az aktuális terméket!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek