Lamax Street 2 Bluetooth speaker

Estimated read time 5 min read

 Lamax Street 2 bluetooth hangszórót kaptunk ajándékba! Ja nem, csak tesztre, de az is jó mert a tavasz közeledtével senki nem szeret a négy fal között lenni, szóval irány a természet, vagy csak a kert és közben hallgassunk zenét!

A Lamax egyébként (ki sem találnátok) egy Cseh cég és úgy jön be hozzánk a termékeivel, mint a homokvihar. Rengeteg fejlesztés és rengeteg jó cuccaival minket rendesen elkápráztat. Ezért is jó, amikor valami új kerül az asztalunkra.

Eddig is sok  Lamax dolgot teszteltünk, most a Street 2 bluetooh hangszórót.

Nézzük csak a dobozát. A Lamax erre vagy nagyon figyel, vagy akaratlanul is ennyire tudja mi a dolga, mert ember legyen a talpán, aki ebbe bele tud kötni. Mondjuk én tudnék negatívumot mondani, pl. azt, hogy ha egyszer én kiveszem a dobozából a sok kiegészítőt, akkor az életbe vissza nem teszem ugyanúgy, pedig még fiatal koromban sakkversenyre is jártam.

 

 

Ugye szép? Nekem tetszik, mert egyszerű és letisztult, de ugye nem ezért szeretjük az audio cuccokat, hanem a hangzás miatt. Na mi van a dobozban?

 

 

3,5mm-es jack dugós kábel, karabiner, töltőkábel és egy zsinór, hogy legyen mit hallgatni cseresznye szedés közben a fa tetején. Persze ha lesz cseresznye.

A hangszóró alján van egy gumis záró dugós szalag, na azt gyönyörűen megfogalmaztam, szóval értitek, hogy vízálló legyen. Ott van alatta az USB, töltőnyílás és még a micro SD foglalat helye is. Elbújtatva, mintha nem is lenne semmi.

 

 

Na jó van reset nyílás is, de arra még a Lamax hangszóróknál sose volt szükség.

Na nyomás a töltőre és nézzük mennyi idő alatt töltődik fel és mennyit tud szólni, na meg hogy?

 

 

 

A töltés kb 1,5h volt, de bevallom nem hálózati töltővel, hanem a PC USB 3.0-án keresztül töltöttem. Mondjuk a 3.0 pont teljesen mindegy, csak menőzni akartam, hogy olyan is van.

A telefonnal pofon egyszerű a párosítás és az 5.0-ás bluetooth sziklaszilárd kapcsolatot nyújt. 

A gyártó szerint sok jó dologra képes a Lamax Street2, amit mi annyira nem tudunk le ellenőrizni, hiszen nincs sem frekvencia, de még ohm mérőnk se a watt ellenőrzéssel meg mit derül ki? A legbiztosabb az, hogy egyszerűen megtoljuk a hangerőt és dübögtetjük a rock&roll-t és megnézzük mit bír. Persze közben jöhet a telefonunkra bejövő hívás, amit észrevesz és szépen lekezeli, csak győzz odamászni a cseresznyefán.

Nagyon jó anyagokból van összerakva és valóban jó érzés megfogni. Műanyag, de olyan, mintha gumis lenne. A perforált membrán védőn pedig ott figyel a dombornyomott Lamax felirat. Tök jól néz ki szerintem!

 

 

 

Ami a hangszóró talán legjobb tulajdonsága az az, hogy bármerre himbálózik a fán, a hangok mindenfelé terjednek és ami plusz, az a kis fül, amire akár a vödör kampóját is rá lehet tenni a szüretelésnél, de hát minek?

Van hozzá saját zsinór és inkább használd azt!

Sok éve már, hogy itt „rontja” a levegőt a Lamax Magyarországon és ennek sok prémium márka nem örül, hiszen nem kis falatot harapott ki a bluetooth hangszórók képzeletbeli pizzájából a Cseh cég. Nem baj ez, mert az egészséges konkurencia nagyon jó, pláne ha azt a pénztárcánk és a minőség javára fordítják.

Végül az összes üzemmód olyan reggeltől-estig, szóval nem kevés. A gyártó szerinti 22h szerintem túlzás, főleg ahogyan én hallgattam. Milyen a hangzás?

Szépen szól a Lamax Street2 és kb annyit vártam el, amiennyit a Lamax termékektől. Nem adják lejjebb a 95%-nál! Mi az a maradék 5%?

Mi más, hogy bármilyen Lamax cucc kerül hozzánk alig tudjuk ugyanolyan szépen visszacsomagolni, ahogyan azt kaptuk eredetiben!

Az ára 12.000 Ft körül mozog, ami pont olyan ár, ami elviselhető egy masszív bluetooth audio élményért, persze csak ha az olcsó Kínai lomokat nem vesszük számításba! 

A hangszórót az emaki webáruháztól kaptuk, köszönjük, máskor is megyünk!

 

 

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek