Lauben Stick Blender 800

Estimated read time 5 min read

Sziasztok! Na nézzük csak mit kaptunk… 

Lauben Stick Blender 800

Igazából ez is egy konyhai gép és leginkább a botmixerekre hasonlít, habár ennél nem csak a mixelés, hanem a szeletelés, keverés, aprítás is opció. Vagyis egy komplett szett van a dobozban.

 

 

Minden gondosan és egyesével be van csomagolva, ami nem baj, de lemegy a nap, mire mindent szépen kiveszünk a fóliákból. 

Van két kancsó szerű edény, amihez csak egy tető van, bár az kompatibilis mindkét edényhez. Ürmértékre ezek 1 literesek. Van a csomagban egy keverő lapát, amivel könnyen lehet krémleveseket készíteni. Kapunk még a dobozba egy habverőt egy szerelető-aprító kést, magát a botmixer gépet, tartó állványt és egy kisebb dobozt, amiben maga a szeletelő kései forognak.

 

A készülék összerakása nem bonyolult. A kiválasztott fejeket egyszerűen összecsavarjuk a mixer testével és kis kattanás jelzi, hogy helyén van az adapter.

Maga az üzemeltetés pofon egyszerű. A nagyon jó fogású gumírozott markolaton találjuk a bekapcsolás és a turbo gombokat, míg a sebesség választást a mixer felső részén találjuk. Ez utóbbi hat fokozattal rendelkezik.

 

 

 

Nagyon vigyázzatok, mert a vágó pengék brutálisan élesek! Jobb ha nem is akartok erről megbizonyosodni, csak tegyétek be az edénybe, amit össze akartok vágni és go!

 

 

 

Pillanatok alatt végez a munkával a blender. Én pl. a hagyma darabolást a legkisebb 1-es fokozaton próbáltam. Nem lehetett észrevenni fordulatszám esést, vagy azt, hogy erőlködne a motor. Bár azért el kell mondani, hogy a legtöbb ilyen gép leginkább 135-300 watt között mozog teljesítményben, ezzel szemben a teszt termék a nevében is láthatóan 800 watt teljesítményű. Szóval nem piskóta! 

 

 

A 800 watt  teljesítmény ellenére csöppet sem hangos a masina. Simán elviselheti a család minden tagja, amikor a háziasszony nekilát a reggeli turmixot elkészíteni. Inkább mélyebb hangja van, szóval nem az a magasan visító förmedvény. Melegedésnek semmi jele nem volt, ha bár nagyon sokat nem ment egyhuzamban, mert elég gyorsan végez még azzal a legkisebb 1-es fokozattal is. 

Nem keni szét, hanem aprítja a hagymát! Ugye az rossz ha csak a lendület vágja szét a hagymát, mert akkor egy csomó leve lesz és inkább mócsingá szabdalt végeredmény lesz, nem pedig a szeletelt.

 

 

A szeleteléssel semmi problémánk nem volt, sőt mosolyt csalt az arcomra a blender. Leginkább a csendes üzem tetszik és a könnyű tisztítás, mert csak a csap alá kell tenni és már tiszta is. A késekre sem tapad semmi fel, így azokat is elég csal elöblíteni, majd egy papírtörlő kendővel áttörölni.

 

Műszaki adatok:

teljesítmény: 800W

színváltoztatok: fehér, antracit

sebességfokozatok száma: 6

turbó sebesség: igen

titán pengék: igen

kábel: 120 cm

turmixfeltét: igen

habverő feltét: igen

burgonyapürésítő feltét: igen

aprítókés: igen

1000ml fedeles edény: igen

600 ml-es edény: igen

állvány: igen

mosogatógépben elmosható: levehető alkatrészek igen

A termékről további információk és vásárlási lehetőség erre a szövegre elérhető!

 

Eszembe jutott közben, hogy van otthon egy jó adag dió is, szóval nekiláttam és megpróbáltam azt is „szétzúzni”. Gond nélkül kb. 2 -3 másodperc alatt végzett is a blender. Egyforma darabokra zúzta szét a diót, így már nem lesz gond a diós bejgli sütés sem. 

 

 

Jó kis kütyü ez a 800-as Lauben blender, főleg ha kisbaba van a családban,  mert szinte bármit azonnal le tudunk turmixolni úgy, hogy a gyerek fel sem ébred a zajtól. Persze rengeteg vega étel elengedhetetlen segédeszköze is a gép, ami rengeteg időt és energiát takarít meg nekünk.

 

A legjobb pedig az, hogy csak bedobjuk a mosogatógépbe és semmi gondunk nincs a tisztítással.

A termék ára 24990 Ft, ami a prémium kategóriában nem is nagy ár, főleg, hogy minden részletében egy szépen kidolgozott termékről van szó.

A terméket megint csak az eMaki adta, köszönjük Nekik!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek