Lamax Vibe 1 Bluetooth speaker

Estimated read time 4 min read

 

Sziasztok!

Ha valaki tudja mi a bluethoot hangfal, hangszoró, vagy füldugó, mi azok vagyunk. Számtalan ilyen készülékkel találkozunk és be kell vallani, hogy néha már unjuk is kicsit.

Most a Lamax mobil kis hangszoróját használtuk. Ez egy tartósteszt volt, mert hónapokon át hallgattuk és hallgatnánk is, ha nem lenne év vége és nem akarnám visszavinni a hazai forgalmazónak.

Na de akkor, csak az elején…..

 

 

Lamax Vibe 1.

 

 

 

 

Úgy gondolom, hogy nevezhetjük már ezt a készüléket a Lamax második generációjának, de akár már a harmadiknak is. Az évek alatt sok minden kiforrott ezen a területen is és a „Lamaxék” nem dőlnek hátra, hogy jól van ez így. A fejlesztések nem állnak meg és nekünk egyszerű felhasználóknak ez valóban jó hír.

A hangszoró egy kis papírdobozban van, ami elég masszív. Kb majdnem rá is mernék állni és össze sem nyomódna. Ez most jó ötlet volt és lehet ki is próbálom legközelebb. Szóval strapás a csomagolás. A dobozban maga a hangszoró mellett a töltőkábel (micro USB),  és a használati utasítás van. Mondjuk nem is kellene más, talán egy jó kis bársonyos tartó, amiben bedobjuk a táskánkba.

 

A hangszoró egy teljesen egyszerű felépítésű henger alakú test. 360 fokban hálós , ami a hang terjedése miatt fontos és a két végén lévő mélynyomóval, ami szintén védve van, de itt már nem hálós, hanem zárt műanyag lapkával. Van a hangszorón egy csuklópánt is, ami nemes egyszerűséggel egy zsinór. A Lamax Vibe 1 kezelőfelülete csupán 4 gumírozott gombból áll. Hangerő fel-le és a bekapcsolás mellett a bluetooth párosítás gombja is megfér a töltőnyílás és a 3,5 mm-es jack csatlakozás mellett. Már majdnem elfelejtettem, hogy a micro USB töltőnyílás mellett van egy reset nyílás is, amit egy kis vékony tűvel tudunk aktiválni. Erre nekem nem volt szükségem, mert semmi rendellenes működést nem tapasztaltam.

 

 

 

Használat

Mivel éppen egy Lézer projektor is teszten volt nálunk, így nem volt kérdés, hogy mi lesz a sorsa a Vibe 1-nek.  A bekapcsoláskor elég nagy haggal jelzi, hogy életre kelt és kikapcsolásnál is ugyanígy hangeffekt jelzéssel alszik el. Ez csak annyiból nem tetszik, hogy hiába hallgatjuk mondjuk kb. 10% hangerőszinten, hogy este ne zavarjuk a családot, mert a kikapcsolás szignál kb. olyan 70%-os hangerő teljesítménnyel tölti be a teret. Na de ez csak az én kis kitérőm.

A projektor bluetooth csatlakozással egy pillanat alatt csatlakozott, de tényleg. Kb 1 másodperc után már szólt is. Letettem a földre és nagyon szépen szólt a basszus miatt. Jó persze tisztában vagyok azzal, hogy nem egy házimozi, de a térhatás elég jól érvényesült. Az akkumlátor 4 napig bírta, hogy esténként megnéztünk egy filmet. Ezzel én teljesen elégedett voltam, bár működhetett volna folyamatos USB tápellátással is.  A kis hangszorót nem mindegy, hogy tesszük le!

A végére téve a legjobb, de nem minden melyik végére. Nézzük meg, mert a töltőnyíláshoz közelebbi a talpa. Ezt elég nehéz észrevenni, mert majdnem egyforma  akét vége a Vibe 1-nek.

Az igazság az, hogy meg voltam vele elégedve hangzásban és akkumlátor kapacitásban is. Gondolom több nem is kell egy ilyen terméknél. Persze megemlíthetem, hogy egy kis eső nem árt neki, de nem teljesen vízálló és azt is, hogy az ára 13. 000Ft körül mozog az eMaki webáruházban, akik nem mellesleg a hazai forgalmazók is, így egyszerűbb a garanciális életünk, ha baj van.

Mindenesetre én most visszacsomagolom több hónapnyi használat után és valami új termékkel köszöntöm a 2020-as évet!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek