Kis fekete – egy bútor újjászületése

Estimated read time 2 min read

A kis univerzális fekete, nem csak a gardróbban nélkülözhetetlen 🙂  Néha a grill mellett a bazsalikomot tartja, esetleg egy pohár bort ráteszünk sütögetés közben, vagy a nyugágyak mellett limonádéval pakolom tele.

 

 

A lábát Annie Sloan Graphite szinével két rétegben jó vastagon átfestettem. Nem volt kedvem nagyon csiszolgatni ezért a szárazecset technikát választottam. Így gyorsan és könnyen lehet az időkoptatta hatást elérni. Finomabb bútorokra nem használom, mert közelről látszik a turpisság (mármint, hogy meg akartam úszni a visszacsiszolást és aláfestést) de mivel úgyis a kertbe szántam, nem zavart. Higitatlan AS Ceam festékbe mártottam az ecsetem hegyét és óvatos söpörgető mozdulatokkal áthúztam a kiálló részeket. Szinte a létező összes waxot használtam rajta, Clear Wax, Dark Wax, Black Wax ebben a sorrendben egymás után. Így az amúgy grafitszürke árnyalatból mélységes fekete lett.

 

A fedlap rettentő állapotban volt, meg sem próbáltam megmenteni. Egy ideiglenes peremet rögzítettem a széleihez és vastagon feltöltöttem csemperagasztóval. Egyenletesre simogattam és száradás után egy vékonyabb réteg ragasztóval kimozaikoztam. Végül konyhai élzáróval egy keretet kapott, amit szintén Annie Sloan szürkéjével festettem le.

Egy éve áll már a teraszon, igaz fedett helyen, de a festék jól tűri a perzselő napokat, jeges téli estéket, párás hajnalokat, nekem kültérre is bevált!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek