Areox Piro S2 gimbal teszt

Estimated read time 3 min read

Ismét egy gimbalt teszteltünk, mégpedig a PIRO S2-t, az Areox PIRO kistesóját. Kíváncsian vártam mi lehet az eltérés és mivel tudhat kevesebbet a kisebb változat.

Areox Piro S2 gimbal.

 

Ez a gimbal kimondottam okostelefonokhoz való, habár a Lamax sportkamera is bele illeszthető a rugóerő ellenében szorító tartó konzolba. A gimbal ára az ami elsőként megragadja az embert, hiszen 20 ezer Ft alatt megkapható!

Na nézzük csak mi van a dobozban.

A dobozban van a két részből álló gimbal és mellette egy USB töltőkábel. A gimbal markolata teleszkópos, ami teljesen kihúzva éppen annyi, hogy két-három ember nyugodtan szelfizni tud vele. Se több, se kevesebb!

Méreteit tekintve nem nagy, hiszen simán elfér egy túlzsúfolt női táskában is, és a színe…..

Arany és fehér kombinációja, ami a minőség ismérve. A készülék 120 gramm, ami olyan mint a pihe.

A kezelhetősége is pofon egyszerű, mivel csak egy giroszkóp fixáló, egy fotó, videó start gomb és a bekapcsoló gomb van.

A beépített bluetooth 10-12 méter hatótávot is simán tudja, de ez sosem kell szerintem, na de tudja!

A gimbal nem VR 360 fokos, hanem csak a telefonunk horizontális mozgásait stabilizálja. Ezt viszont az árához képest igen jól. Nem várhatunk el ennyi pénzért egy 4-5 motoros gimbalt.

 

 

Szépen fogja a horizontális síkot és így könnyen szelfizhetünk, vagy akár vloggerkedhetünk is. Jó az is, hogy a gimbal állványra is feltehető, mert az alján van egy nemetes furat, ami kompatibilis a fotós állványok meneteivel. Tölteni a hagyományos USB kábelen keresztül lehet. Az Akkumlátor kapacitás sok mindentől függ, de nagyjából 4 órát bír az 1100 mAh kapacitású akkumlátor. A töltöttséget a gimballon lévő négy kis led jelzi, ami nálunk igen lassan merült le, mert ki az aki 4-5 órán keresztül folyamatosan stabilizál? Ugye senki!

Nagyonjól használható a gimbal élő vidók készítésére is, de ilyenkor át kell állítani vízszintes módról, függőlegesre az okostelefonunk állását.

Összességében jó kis játék az Areox Piro S2, főleg hogy az Emaki webáruházban már 18.900Ft-ért meg lehet venni.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek