Concept ablaktisztító teszt

Estimated read time 5 min read

Nem tudom ti hogy vagytok az ablaktisztítással, de ma már mindent gépesítenek azért, hogy nekünk egyre konfortosabb legyen a házimunka. Sajnos home robot még nincs, ami minden munkát levesz a vállunkról, de lassan-lassan mindig valami új dolog kerül a piacra. Van ami nagyon praktikus, de sok olyan van, ami egyszerű pénzkidobás.

Most a Concept Window cleaner 3in1 /CW1000/készüléket próbáltuk ki.

A kézülék dobozából a legfontosabbak hamar kiderülnek. Ablak, autóüveg tisztítására alkalmazható és elektromos motor működteti (Ugyan miért kell ez?Majd csak kiderül.)

7.4Volt feszültségű a készülék, amiben Li-ion akkumlátor van. Ezt már ki sem kellene írni a csomagolásra, mert szerintem már mindenben ilyen akkumlátor van. Na mindegy, ez nálam már alap.

Nézzük inkább a doboz tartalmát!

Számomra a legizgalmasabb, amikor valamit kibontunk és kiderül, hogy a fele alkatrészről azt sem tudjuk mi lehet. Csak találgatok, hogy majd úgy is rájövök, de a végén mindig a beüzemelési útmutatóra kell hagyatkozni.

Most annyira nem vészes a dolog, mert nem egy ördöglakat a Concept CW1000-es ablak tisztító.

Külön dobozban van a töltő adapter és mellette maga a készülék és az arra egyszerűen föltolható tisztító fej.

Fontos, hogy a használat előtt jól fel kell tölteni, mert sajnálatomra teljesen üres volt az akksi és a nagy tesztelési vágyam azonnal lelombozódott. Na mindegy ez van! A töltés időtartama 4,5h volt. Az egész készülék olyan, mintha egy aranyos kis pingvin lenne. A formája a pingvinekre hasonlít és valljuk be a pingvineket mindenki szereti. Még a kutyánk sem rémült meg a készülék hangjától, mert a hangereje kb annyi, mint egy villanyborotva hangja. Szóval a kis pingvinünket összeraktam és a leírás szerint feltöltöttem víz és ablaktisztító keverékkel.

 

 

Nagyobb flakonba kevertem, hogy ne kelljen állandóan kevergetni. A CW1000 tartálya 1dl, vagyis nem egy  nagy túlélő készlet. Mondjuk még azt sem tudom mennyi felülethez elég ez a mennyiség.

 

A készülék tisztítófején van egy lehúzó gumi csík, ami hasonló az autók szélvédőlapátján lévő gumihoz, a másik felén pedig egy mikroszálas nagyon jó puha törlőkendő. Elsőnek rá kell spriccelni az ablakra a tisztítószeres vizet és azzal a mikroszálas anyaggal egyenletesen széttörölni az ablakon. Az se baj, ha várunk egy kicsit és utána a CW1000-est beindítjuk és lehúzzuk az ablak felületéről a vizet. Ezt az egészet közepes sebességgel, mert azért zúg a kis pingvinünk, mert maradéktalanul össze szeretné gyűjti a koszos vizet az alsó tartályba. És tényleg! De menő! Ami még jó, hogy a tisztító fejen lévő törlőkendő mosható, mert csak egy tépőzár fogja a fejhez.

 

Nagyjából egy órát simán lehet játszani az ablaktisztítóval, amire lemerül. Azért írtam „játszani”, mert tényleg tök jó buli ezzel takarítani, sőt a szomszédok csak figyeltek, hogy mit csinálok. Az elhasznált koszos vizet egyszerűen ki lehet önteni az alsó tartályból, mert a feltöltő és leeresztő tartály zárást is egy egyszerű gumidugó végzi. Ezek teljesen tökéletesen zárnak, így a használat után nem kell a tisztítószeres vizet kiönteni, csak a piszkosat.

Mindent számba véve…. Hatékonyság, tisztítószer mennyiség, időigény és a készülék ára tekintetében arra jutottam, hogy egy nagyobb családi háznál nagyon megéri egy ilyen, mert nem mindegy mennyi időt töltünk el feleslegesen a hagyományos ablaktisztítással, vagy a fürdőszobai csempe tisztítással.

 

Az ára akcióktól függően 10-17.000 Ft között mozog, ezért érdemes figyelni az akciókat. Mi a terméket az e.maki webáruházól kaptuk és sajnos nekik is adjuk vissza. Ha a termékről szeretnétek többet megtudni, akkor kattintsatok IDE!

Tehát ablakpucolásra fel!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek