Már csak 10 nap és Robbie Williams színpadra lép a Groupama Arénában!

Estimated read time 4 min read

Gigantikus méretű díszletekkel, látványos show elemekkel, óriási tűzijátékkal várja többek között Robbie Williams a közönséget vadonatúj, The Heavy Entertainment Show elnevezésű stadionturnéján, amely augusztus 23-án lesz látható Budapesten.

  

A június 2-án Manchesterben debütált show hatalmas méreteit jól jelzi, hogy 52 kamion és 9 busz szükséges a felszerelés szállításához. A stáb a legapróbb tartozékokat is magával viszi mindenhova, semmit nem bíznak a véletlenre. Két kamion kizárólag a tökéletesen egyenletes áramellátást adja a produkcióhoz, az utazó stáb pedig több mint 150 főből áll.

Ehhez kértek még helyben közel 250 segítőt, valamint 3 darut, 1 kosaras emelőt, 14 targoncát és 2 platós teherautót a színpad építéséhez és bontásához.

A fellépő művészek öltözőit is a saját stábjuk rendezi be, így még a helyi szervezők előtt is titok, hogy Robbie és zenészei milyen körülmények között hangolódnak majd a koncertre.

A stáb számára viszont további 160 db asztalt, 250 db széket, 53 irodaszéket és 9 kanapét kell biztosítani a zavartalan munkavégzésüköz.

Saját mosodát is üzemeltetnek, 5 nagy kapacitású mosógépet és 5 szárítógépet is cipelnek magukkal, így sehol nem kell a helyi tisztítók színvonaláért aggódniuk.

   

A produkció első emberei jövő hét csütörtökön érkeznek Budapestre, hogy 18-án kora reggeltől megkezdjék az építési munkálatokat. A koncert előtti napon már teljes egészében a produkció uralja a stadiont, délután technikai próbát is tartanak majd.

A pódium két szélén monumentális, a lemezborítóról és a koncertplakátokról már ismert, Robbie sziluettként elhelyezett kivetítő mellett a díszlet teljes háttere is egy óriási ledfal. A színpadhoz csatlakozik még egy 16 méteres kifutó, aminek a végén egy miniporond található.

A hírek szerint Robbie Williams 20-21 számból álló programjában jó pár feldolgozás dal is szerepel, bár ennek egy részét a rajongók már inkább tőle ismerik, mint az eredeti előadóktól. Többek között Pete Conway, Robbie híres színész-komikus édesapja is a turnéval utazik, ő egy Neil Diamond dalt énekel duettben a fiával. Ezen felül az új album dalai és természetesen Robbie Williams legnagyobb slágerei is elhangoznak a koncerteken.

A koncerten stroboszkópot, konfettiágyút, különböző pirotechnikai elemeket és tűzijátékot is használ a produkció.

Budapesten a várható kapunyitás 17.00 órakor lesz, 20.00 órakor a legendás angol pop-duó, az Erasure kezdi a koncertet, utánuk lép színpadra Robbie közel 2 órás programjával.

    

A stadionba nem lehet bevinni nagyobb táskákat, hátizsákokat, de belépéskor minden táskát ellenőriznek. Ezen felül nem lehet nagyobb zászlókat, molinókat, videó kamerát, iPadet, üvegeket, palackokat, lézerpontozót, selfie botot, és esernyőket sem bevinni a koncertre.

Kérjük, hogy a nézők esős idő esetén esőkabáttal érkezzetek és ne hozzanak magukkal esernyőt, balesetvédelmi okokból a stadion területére nem tudják majd bevinni az ernyőket.

Bár a Groupama Aréna közelében található pár hivatalos parkoló, többségük fizetős, és kapacitásuk sajnos meg sem közelíti a koncertre érkező vendégek számához szükséges befogadóképességet. Ezért kérjük, hogy a rendezvényre érkezők lehetőség szerint a tömegközlekedési eszközöket használják, a stadion tucatnyi járattal megközelíthető a város különböző pontjairól.

Az augusztus 23-i Robbie Williams koncert utolsó jegyei még elérhetők a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában.

   

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek