Annyi reklámban láttam már ezt a kis kütyüt és nagyon érdekelt, hogy vajon tényleg működik, vagy csak egy átverés?

Alapjában filléres dologról beszélünk és felmerül mindenkiben, hogy ennyi pénzért kaphatunk e valamit, ami működik megfelelően.

Ezért is próbáltuk ki ezt a telefonra szerelhető Zoom lencsét.

 

Gearbest_tesztvilag

A kis objektív minden telefonnal kompatibilis, hiszen állítható a tartókonzol szélessége és maga az objektív tartó is. Mindkettő kis sínen csúszik, amit a beállítás után egy csavarmenetes gombbal rögzíthetünk.

Nekem egy kicsit macerás volt, mire pont oda állítottam, ahol a telefonom kis kamerája volt. A kamerát egyszerűen bele kell tekerni a tartó konzolba és kamerázhatunk is.

Jött a meglepetés. 

gearbest_tesztvilag (4)

Nem is gondoltam volna, hogy a telefonom kijelzőjén nem egy full képet látok, hanem csak egy kör alakú képet. Mintha csak egy távcsőbe néznék. Az objektív testén van egy zoom gyűrű, amivel még közelebb tudjuk a kívánt dolgot hozni.

gearbest_tesztvilag (3)

Persze nem! Nem zoom gyűrű,  csak azt hittem, mert a termék dobozán is az van, hogy “Zoom Lens”. Itt ez megtévesztett. Élesség állítás ez a gyűrű. Pont úgy, mint a profi fényképezőgépeken.

A minőség persze elmarad a profitól, de egy 6 dolláros terméktől csodát ne várjon senki.

Készítettem pár képet, hogy szemléltessem az objektív zoom tartományát és képminőségét.

Az első képen valós, zoom objektív nélkül készült kép, míg a második már az objektívvel készült.

gearbest_tesztvilag (1)

gearbest_tesztvilag (2)

 

Jól érzékelhető a két kép közötti különbség. Ami engem is meglepett. Nem gondoltam volna azért ekkora zoom tartományt. És ekkor még a fotónkon tudnánk közelíteni, szerkeszteni, vágni stb.

gearbest_tesztvilag (5)

 

Összességében egy kicsivel több, mint 6 dolláros cucctól elvárható ez a minőség és megnyugtatóan mondhatom, hogy aki szeretne kiránduláskor madarakat fotózni, annak biztosan praktikus lesz.

A terméket a Gearbesttől rendeltük és 1 héten belül megérkezett.